breaking news

ΚΑΙ Ο “ΦΑΝΤΟΜΑΣ” ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗΣ;

14 Σεπτεμβρίου, 2019 | by rodopinews
ΚΑΙ Ο “ΦΑΝΤΟΜΑΣ” ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗΣ;
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
0

Το παρόν άρθρο θα μπορούσε κάλλιστα να δημοσιευθεί κατά την προεκλογική περίοδο όπου ο ίδιος ήταν και υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης όμως επιλέξαμε την αξιοπρεπή σιωπή καθώς ο ίδιος έδινε μία αγωνιώδη προσπάθεια μέσω συγκεκριμένων εφημερίδων και ιστοσελίδων της περιοχής να γίνει γνωστός στο παραδοσιακό “δεξιό” κοινό της περιοχής και μέχρι ένα σημείο το κατάφερε. Μιλάμε για τον συνταξιούχο της Πολεμικής Αεροπορίας Κώστα Ιατρίδη ο οποίος εμφανίστηκε στην Κομοτηνή λίγους μήνες πριν τις εκλογές, παρουσιάστηκε κατά κόρον σε κατεστημένα ΜΜΕ της καραμανλικής δεξιάς ως μία εναλλακτική πρόταση (σε περίπτωση που η Ν.Δ. έβγαζε και δεύτερο βουλευτή) και αμέσως μετά τις εκλογές ξενοίκιασε την γκαρσονιέρα στην οποία παρέμενε και απλά επέστρεψε στην οικογενειακή του ζωή στον τόπο μόνιμης κατοικίας του, στην Αθήνα.

Επάνω: αγωνιώδης προσπάθεια, στα όρια του αστείου, από “κανάλια πληροφοριών” συνεργαζόμενα με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να παρουσιαστεί ο Ιατρίδης στο ανυποψίαστο κοινό ως “προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Ο Ξυλαγανιώτης πρώην αξιωματικός της αεροπορίας ήταν γνωστός στον νομό Ροδόπης πριν από πολλά χρόνια ως άνθρωπος του τότε βουλευτή Ροδόπης και υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, δίπλα στον οποίο έδινε κάθε φορά προεκλογικό αγώνα ώστε ο επίσης “ευπατρίδης” συγχωριανός του να εξασφαλίζει την είσοδό του στην Βουλή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Και μαζί τα κατάφερναν καλά, αν εξαιρέσει κανείς την εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου του 2015 όπου και ο πρώην μεγαλοϋπουργός του Καραμανλή Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν τα κατάφερε να εκλεγεί και επέστρεψε στο σπίτι του και …στην ελεύθερη αγορά. Τα 4 χρόνια εκτός ενεργής πολιτικής για τον κουμπάρο του Κώστα Καραμανλή όμως ήταν βαριά και έτσι επιστράτευσε κάθε πιθανό σύμμαχο στην προσπάθεια να εκμηδενίσει τον εσωκομματικό ανταγωνισμό και να ξαναείναι πρώτος στην Ροδόπη, όπως και συνέβη.

Επάνω: προεκλογικές συναντήσεις με όλους τους ανθρώπους του Ευριιπίδη Στυλιανίδη.

Ο Κώστας Ιατρίδης όμως έχει και παρελθόν καθώς ως ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας, τα τελευταία 2 χρόνια είναι ιδιαίτερα προβεβλημένος κυρίως σε κεντρικά ΜΜΕ ως ειδικός σχολιαστής σε θέματα Αιγαίου και Τουρκίας. Μάλιστα, ο ίδιος έχει διαδώσει παλαιότερο γεγονός από την καριέρα του όπου σώθηκε την τελευταία στιγμή όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε κατέπεσε, γεγονός που ο ίδιος αποδίδει σε …παρέμβαση του Προφήτη Ηλία αυτοπροσώπως! Οπως ο ίδιος άφηνε να εννοηθεί αλλά και άνθρωποι του πολιτικού του γραφείου υποστήριζαν αυτό το γεγονός συνέβη στο Αιγαίο κατά την διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών. Ομως πηγές του RodopiNews.gr στην Πολεμική Αεοροπορία μας ανέφεραν μία εντελώς διαφορετική ιστορία η οποία, εάν και εφόσον βεβαίως αληθεύει, αφήνει τον Κώστα Ιατρίδη έκθετο όχι για τα ίδια τα γεγονότα τα οποία δεν αφορούν κανέναν παρά τον ίδιο και το Ελληνικό Δημόσιο του οποίου περιουσία εκατομμυρίων ευρώ καταστράφηκε αλλά για τον τρόπο με τον οποίο τα παρουσίαζε για να τα εκμεταλλευτεί στην προσπάθειά του να κάνει πολιτική καριέρα.

Επάνω: ραντεβού με τον άγιο …σε στούντιο “στυλιανιδικού” ΜΜΕ.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δικές μας πηγές ο Ξυλαγανιώτης νεοδημοκράτης πιλότος ήταν μεν ιπτάμενος, όπως με έμφαση αναφέρει στο προεκλογικό του φυλλάδιο όμως όχι μάχιμος. Αυτό άλλωστε μπορεί να το καταλάβει ένας προσεκτικός αναγνώστης ρίχνοντας μία ματιά στο ίδιο το φυλλάδιο στο οποίο αναφέρει πως “έχω πάνω από 4.000 ώρες πτήσεων σε μαχητικά αεροσκάφη Φάντομ F-4 και εκπαιδευτικά Τ-2, Τ-37, Τ-6 και Τ-41″ ενώ συμπληρώνει στην συνέχεια “και πολλές ώρες σε αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.” Δεν μας αναφέρει όμως πόσες ακριβώς. Φυσικά στο προεκλογικό του φυλλάδιο δεν αναφέρει που συνέβη η περίφημη πτώση του αεροσκάφους κατά την οποία εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ο Προφήτης Ηλίας και έσωσε τον Ξυλαγανιώτη πιλότο, όμως αν αυτό είχε συμβεί στο Αιγαίο νομίζουμε πως ο ίδιος θα το ξεκαθάριζε από την αρχή. Οι δικές μας πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως ο Ιατρίδης δεν έχει εμπλακεί μόνο σε μία αλλά σε δύο απώλειες αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας (δεν τον λες και γουρλή αλλά ευτυχώς που ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του) και τα δύο αυτά γεγονότα δεν συνέβησαν στο Αιγαίο (κατά το κυνήγι τουρκικών αεροσκαφών κλπ κλπ) αλλά …στο Ιόνιο Πέλαγος! Μάλιστα οι δύο αυτές πτήσεις, όπως μας ανέφεραν οι πηγές μας, δεν ήταν “μάχιμες” πτήσεις αλλά εκπαιδευτικές / δοκιμαστικές, χωρίς δηλαδή το ακραίο στρες και τις πολεμικές συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο. Αρα ο Ιατρίδης καλό θα ήταν, μιας και ο ίδιος ξεκίνησε να εκθέτει το βιογραφικό και το ιστορικό της καριέρας του στο ευρύ κοινό εμπλέκοντας …αγίους και Τούρκους, να δώσει αληθινές εξηγήσεις γι αυτά γεγονότα. Αλλωστε η Διαφάνεια είναι προϋπόθεση για την Δημοκρατία.

Ο Ξυλαγανιώτης νεοδημοκράτης λοιπόν με την περιπετειώδη και χολιγουντιανή ούτως ή άλλως ως πιλότος ζωή και καριέρα, τις τελευταίες ημέρες ακούστηκε πως είναι “ανταγωνιστής” ενός άλλου “ευπατρίδη”, του Μιχάλη Κακουλίδη καθώς και οι δύο διεκδικούν να διοριστούν στην ίδια θέση, ελπίζοντας στην εύνοια που τυχόν δείξει προς το πρόσωπό τους ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος. Μιλάμε για την θέση του Προέδρου της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε. την οποία μέχρι σήμερα κατείχε ο ίδιος ο Χρήστος Μέτιος ως Περιφερειάρχης όμως προτίθεται όπως έγινε γνωστό να αναθέσει σε άνθρωπο με προηγούμενη εγνωσμένη αυτοδιοικητική και διοικητική εμπειρία που να προέρχεται από τον χώρο των τοπικών στελεχών που συμφωνούν με την πολιτική της διοικούσας παράταξης. Ομως και εδώ υπάρχει ένα “προβληματάκι” και για τους δύο καθώς Κακουλίδης και Ιατρίδης έχουν άρρηκτους δεσμούς με το πολιτικό περιβάλλον του βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος συνέβαλε και στήριξε με κάθε δύναμη την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του πολυπράγμονα εμπόρου, αντιπρόσωπου και εργολάβου Χριστόδουλου Τοψίδη ενώ ο ίδιος ο Χρήστος Μέτιος ξεκαθάρισε και πριν και μετά τις εκλογές πως συνεργασίες με ανθρώπους αυτής της παράταξης δεν θα έχει κυρίως λόγω ακραίων διαφωνιών σε βασικά ζητήματα της Περιφέρειας.

Και η συλλογή βιογραφικών για την ίδια θέση συνεχίζεται…

Διαβάστε επίσης:

ΚΩΣΤΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ …ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ;

ΑΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΙΔΗΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ;

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.