breaking news

ΚΩΣΤΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ …ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ;

3 Ιουλίου, 2019 | by rodopinews
ΚΩΣΤΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ …ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ;
ΠΡΟΣΩΠΑ
0

Οσοι νομίζουν πως οι παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι ισάριθμες με τα κόμματα που ενέκρινε ο Αρειος Πάγος, απλά εθελοτυφλούν. Ενα καλό παράδειγμα είναι η περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία ως κομματική οντότητα παρουσιάζεται με την μορφή που γνωρίζουμε όλοι, όμως οι παρατάξεις που την συγκροτούν όχι μόνο είναι περισσότερες αλλά και σε πολλές περιπτώσεις αντιμαχόμενες μεταξύ τους.

Το παράδειγμα της Θράκης είναι μία “χτυπητή” περίπτωση. Κατά την διακυβέρνηση της χώρας από την Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή τον ολικό έλεγχο της Θράκης είχε το “σύστημα Στυλιανίδη” που συγκροτούνταν από τον γνωστό πολιτευτή της Ροδόπης (τότε μεγάλο υπουργό και κουμπάρο του πρωθυπουργού – είναι γνωστή η σημασία που έχουν οι κουμπαριές για τους νεοδημοκράτες, όπως οι βαπτίσεις για τις παλιές παραδοσιακές σισιλιάνικες φαμίλιες), διάφορους άλλους τοπικούς και μικρότερης εμβέλειας πολιτικούς του συνεργάτες, όπως ο τότε βουλευτής Ξάνθης Κοντός και οι υποστηρικτές τους, εντός και εκτός Ελλάδας. Από εδώ βγήκε και το παρατσούκλι “Θρακάρχης” για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο ίδιος όμως μαζί με τους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς που είχε στήσει παντού “ξέφτισε” με τα χρόνια και έτσι ήρθε η στιγμή το 2015 να δει την πόρτα της εξόδου από την Βουλή. Στις εκλογές του 2019 δίνει τα ρέστα του για να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή ώστε μετά από ορισμένα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα της εκπροσώπησης εταιρειών, να αναπληρώσει τον χαμένο του χρόνο. Πολύτιμος σύμμαχός του σε αυτό το έργο είναι ο πρώην στενός υποστηρικτής του και συγχωριανός του Κώστας Ιατρίδης που μπορεί σε μία πρώτη ανάγνωση να τον βλέπουμε ως “αντίπαλο” και “ανταγωνιστή” του Στυλιανίδη στο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης, στα παρασκήνια όμως η δραστηριότητά του είναι πλήρως υποστηρικτική και συμπληρωματική της υποψηφιότητας του πρώην βουλευτή.

Στην Νέα Δημοκρατία της Ροδόπης “μάχονται” δύο κεντρικές δυνάμεις: οι καραμανλικοί με ηγετική μορφή τον πρώην Κομοτηναίο βουλευτή και οι μητσοτακικοί με στελέχη όπως ο ξανά εκλεγμένος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος, η υποψήφια βουλευτής Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου και άλλοι. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη οι καραμανλικοί έτριξαν τα δόντια στον νέο αρχηγό του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη αφού με συνεργασία επιχειρηματιών κατέβασαν δικό τους υποψήφιο που παρά λίγο να κερδίσει την Περιφέρεια ΑΜΘ, αμφισβητώντας ανοιχτά την προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη που ήταν ο Χρήστος Μέτιος.

Τα ίδια επιχειρούν να κάνουν και στις βουλευτικές εκλογές καθώς το όνομα “Στυλιανίδης” πλέον δεν τραβά όπως παλιά και εκτός από λίγους και εκλεκτούς ευνοημένους του πάλαι ποτέ καραμανλικού υπουργού, οι υπόλοιπη κοινωνία του έχει γυρίσει (δικαίως θα λέγαμε) την πλάτη. Και ενώ η υποψηφιότητα της Βούλας Ελευθεριάδου ξεκίνησε να κερδίζει όλο και περισσότερο τις εντυπώσεις, ο πρώην καραμανλικός υπουργός φαίνεται να βρήκε ένα καλό στήριγμα που ακούει στο όνομα “Κώστας Ιατρίδης”. Ο Κώστας Ιατρίδης, σύμφωνα με το βιογραφικό που μοιράζει εδώ και πολλές ημέρες σε όλη την Ροδόπη, γεννήθηκε στην Ξυλαγανή και αποφοίτησε το 1977. Εχει πάνω από 4.000 ώρες πτήσεις με φάντομ και εκπαιδευτικά και “πολλές ώρες αναχαιτίσεις Τουρκικών Αεροσκαφών στο Αιγαίο.”

Στο παιχνίδι “καραμανλικοί – μητσοτακικοί” στην Νέα Δημοκρατία της Ροδόπης, ο Ιατρίδης φαίνεται να παίζει ξεκάθαρα με τα χρώματα του Ευριπίδη Στυλιανίδη καθώς σύμφωνα με μία δεύτερη ανάγνωση σε όσα ο ίδιος δεν έγραψε στο βιογραφικό του ήταν παλιός εκλογικός υποστηρικτής του Στυλιανίδη για χρόνια στην κοινή τους γενέτειρα, είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών ο οποίος εμφανίστηκε πριν 2 χρόνια στην Κομοτηνή (τότε που ξεκίνησε τον αγώνα για την υποψηφιότητά της η Βούλα Ελευθεριάδου), ξεκίνησε μία εκστρατεία προβολής του στα γνωστά και κατεστημένα ΜΜΕ που στηρίζουν Στυλιανίδη και τώρα, λειτουργεί ως “κόφτης” της Ελευθεριάδου την υποψηφιότητα της οποίας προσπαθεί να αναχαιτίσει φέρνοντας παλαιοδεξιές ψήφους στο κόμμα, οι οποίες θα προστεθούν όπως θέλουν κάποιοι στην δυναμική του Στυλιανίδη.

Φαίνεται πως με 4.000 ώρες πτήσεις και αναχαιτίσεις Τούρκων στο Αιγαίο ο συνταξιούχος Ιατρίδης, έριξε τον πήχη πολύ χαμηλά, λειτουργώντας ως ψηφοσυλλέκτης του όψιμου εθνικιστή και παλαιοκομματικού Ευριπίδη Στυλιανίδη. Οσο για τον αν τελικά θα τα καταφέρει σε αυτή την τελευταία του αποστολή αναχαίτισης, θα το γνωρίζουμε σε λίγες ημέρες.

Επάνω: με όλους του ανθρώπους του Στυλιανίδη.

Επάνω: ιπτάμενος …και τζέντλεμαν;

Επάνω: “εγώ αυτοσυγκεντρώθηκα για να τον μαγνητίσω, αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία” …μα εκείνος κοιτούσε αλλού.

Επάνω: αναζήτηση επίσημης στήριξης μέσω fake news από ιστοσελίδες που στηρίζουν τον Στυλιανίδη.

Επάνω: με απευθείας παρέμβαση του Προφήτη Ηλία.

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.