breaking news

4 ΜΕΘΟΔΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

2 Απριλίου, 2020 | by rodopinews
4 ΜΕΘΟΔΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
ΥΓΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
0

Εδώ είναι μερικές προτάσεις για τη δημιουργία μιας έντονης προπόνησης με διάδρομο γυμναστικής. Αν νομίζετε ότι μια προπόνηση στον διάδρομο γυμναστικής είναι βαρετή, σκεφτείτε το καλά. Μπορείτε να κάνετε την προπόνηση σας τόσο δύσκολη όσο θέλετε. Αλλά πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας για να δείτε αν είστε κατάλληλος για έντονη προπόνηση.

4 μέθοδοι για τη βελτίωση της προπόνησής σας

1) Αλτήρες / Βάρη χεριών

Δοκιμάστε να αυξήσετε και να μειώσετε τα βάρη των δυο με πέντε κιλών καθώς περπατάτε. Μέχρι το τέλος μιας έντονης βόλτας, θα δώσατε στο πάνω και το κάτω μέρος του σώματός σας μια καλή άσκηση. Αλλά αν είστε συνηθισμένοι να κρατάτε τις πλευρικές λαβές κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, ξεκινήστε με αργή ταχύτητα.

2) Περπατήστε προς τα πίσω

Το περπάτημα προς τα πίσω χρησιμοποιεί τους μυς των ποδιών σας με έναν εντελώς νέο τρόπο και βελτιώνει την ισορροπία σας και χτίζει τις ψυχοκινητικές ικανότητές σας, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για κάθε αθλητικό άτομο. Οι μύες σας θα τεντωθούν και θα δουλέψουν στο μέγιστο, καθώς η εστίαση της προπόνησης μετατοπίζεται σε μια εντελώς νέα περιοχή του ποδιού σας.

3) Διαστήματα ταχύτητας

Για αυτή την προπόνηση ξεκινάτε πάντα με μια καλή προθέρμανση και διατάσεις. Για μια πλήρη προπόνηση, ένα καλό σετ θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά. Ξεκινήστε με μια διαδρομή περίπου 2 λεπτών για 400 μέτρα, στη συνέχεια περπατήστε ή κάντε ένα αργό τρέξιμο για 2 λεπτά. Επαναλάβετε 5 φορές για να ολοκληρώσετε τα 20 λεπτά. Αυτή η άσκηση θα χτίσει καλό καρδιαγγειακό σύστημα καθώς και θα πραγματοποιήσει καύση του λίπους.

4) Διαστήματα κλίσης

Αυτή η προπόνηση είναι παρόμοια με την βασική προπόνηση, αλλά με κλίση προς τα πάνω. Με τα ίδια βήματα με τη βασική προπόνηση, τώρα που κάθε φορά που περπατάτε ή τρέχετε αργά, ρυθμίστε επίπεδο κλίσης στο μέγιστο.

Μείνετε σε φόρμα με ένα πρόγραμμα άσκησης σε διάδρομο γυμναστικής

Ένα πρόγραμμα άσκησης δεν απαιτεί εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και ούτε ο καιρός ή η πλήξη μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς το άτομο που θέλει να παραμείνει σε φόρμα. Ένα πρόγραμμα άσκησης σε διάδρομο γυμναστικής είναι καλύτερο για τους ανθρώπους που προτιμούν να ασκούνται από την άνεση του σπιτιού τους ή για το πολυάσχολο άτομο που έχει πολύ λίγο χρόνο για να διαθέσει.

Ο διάδρομος είναι καλύτερος από άλλες μηχανές άσκησης που χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους, καθώς είναι πολύ χρήσιμο ώστε να χάσετε το επιπλέον βάρος και να κάψετε θερμίδες. Σε ένα πρόγραμμα άσκησης σε διάδρομο κάποιος θα επιλέξει ανάμεσα από μια πληθώρα προπονήσεων οι οποίες περιλαμβάνουν περπάτημα από αργό μέχρι γρήγορο τζόκινγκ, ανάλογα με τη συνήθεια άσκησης του ατόμου. Σημείωση προσοχής, συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού προχωρήσετε σε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η ευκολία ενός προγράμματος άσκησης με διάδρομο είναι τέτοια ώστε το άτομο που το χρησιμοποιεί μπορεί να το κάνει με τον ρυθμό της επιλογής του. Αρχικά, το πρόγραμμα άσκησης μπορεί να έχει διάρκεια μόλις πέντε έως δέκα λεπτά και μπορεί επίσης να έχει μια περίοδο προθέρμανσης για να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν ραυματισμοί, όπως με οποιαδήποτε άλλη μορφή σωματικής άσκησης.

Όπως και με κάθε είδους άσκηση, κάντε τα βασικά πρώτα, προτού προχωρήσετε για να αυξήσετε την ένταση. Δώστε στο σώμα σας το χρόνο να προσαρμοστεί πριν υποβληθεί σε μεγαλύτερη ένταση, αυτό θα μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού και θα βελτιώσει τα αποτελέσματά σας.

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.