breaking news

Υγραέριο, βενζίνη, πετρέλαιο II: Αύξηση της τιμής του υγραερίου

2 Οκτωβρίου, 2012 | by repit
Υγραέριο, βενζίνη, πετρέλαιο II: Αύξηση της τιμής του υγραερίου
ΟΧΗΜΑ & ΑΝΑΒΑΤΗΣ
0

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελεί συνέχεια του «Υγραέριο, βενζίνη, πετρέλαιο… η μητέρα των μαχών: καύσιμα!», ενός άρθρου που δημοσίευσα πριν καιρό στην ίδια στήλη – θα συμβούλευα τους αναγνώστες να το διαβάσουν για να εγκλιματιστούν πριν προχωρήσουν στα νέα μου γραφόμενα…


Κάποτε ένας καλός φίλους μου είπε να μην εμπιστεύομαι τους «ντόπιους» (αναφερόταν στους Έλληνες γενικώς), γιατί είναι λέει σαρκοβόρα, και δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτούς, αφού χαίρονται με το κακό που παθαίνουν οι άλλοι. Γέλασα όταν τον άκουσα, αλλά ο χρόνος απέδειξε ότι είχε δίκιο, τουλάχιστον εν μέρει: Με τα νέα σενάρια τρόμου / επιστημονικής φαντασίας που κυκλοφορούν σε αρκετά ΜΜΕ για την νέα τιμή του υγραερίου, όλοι οι δειλοί, οι ανόητοι και οι αντι-οικολόγοι, που τόσα χρόνια δεν διασκεύασαν το όχημα τους σε υγραεριοκίνητο, έσπευσαν να λοιδορήσουν και να υβρίσουν όλους όσους απολαμβάνουν χρόνια τώρα τους καρπούς της υγραεριοκίνησης.

Ε λοιπόν, έχω άσχημα νέα για τα (κατά τα άλλα συμπαθή) σαρκοβόρα μας:
1. Έκανα την διασκευή σε υγραέριο πριν από 3 χρόνια περίπου. Έκτοτε, έχω κάνει απόσβεση 4 φορές στο (ακριβό) σύστημα μου. Χιλιάδες σαν κι εμένα έκαναν το ίδιο, απολαμβάνοντας οικονομία και λιγότερους ρύπους.
2. Μελετώ το θέμα αύξησης της τιμής του υγραερίου αρκετές μέρες τώρα. Οι πιο έγκυρες πηγές μιλούν για αύξηση κατά 10 έως 15 λεπτά το λίτρο. Ακόμα κι έτσι, αν η πρόταση αύξησης τελικά εφαρμοστεί, το υγραεριοκίνητο θα παραμείνει εξαιρετικά πιο οικονομικό από το βενζινοκίνητο…
3. Αν τα νέα δεδομένα καταφέρουν να αλλάξουν την κορυφή της οικονομίας, και τοποθετήσουν σε αυτή τους σύγχρονους ντιζελοκινητήρες, με το υψηλό κόστος αγοράς, τα πανάκριβα εξαρτήματα, την (σχετική) αναξιοπιστία και τον απαίσιο ήχο, οι υγραεριοκίνητοι θα έχουν ακόμα πολλούς άσσους στο μανίκι τους, με τέτοια πληθώρα «ευπρόσδεκτων» χαρακτηριστικών από το πετρέλαιο.
4. Είναι εξαιρετικό που οι προαναφερθέντες δειλοί (προφανώς δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να «βάλουν υγραέριο») παραμένουν βενζινοκίνητοι: Θα εκτινασσόταν ακόμα περισσότερο η τιμή του καυσίμου, ενώ το κόστος μιας διασκευής θα ήταν απλησίαστο και η λίστα αναμονής τρομακτική. Να είναι καλά οι άνθρωποι λοιπόν, πάντα τέτοια!

Και κάτι για τους υγραεριοκίνητους που βρίζουν και φωνάζουν σε θεούς και δαίμονες για την αύξηση της τιμής του αγαπημένου τους καυσίμου:
• Όταν ζούμε σε μια χώρα που το 1/3 των ψηφοφόρων πάει για μπάνιο αντί να καθίσει στο πηδάλιο της χώρας, έστω για μια μέρα.
• Όταν πολλοί 30άρηδες – 40άρηδες ακούν ακόμα τον πάτερ – φαμίλια για την ψήφο τους, ενώ αυτός έχει μείνει 3 γενιές πίσω στις εξελίξεις, καθότι πέρασε τα 70 (να τα χιλιάσει ο άνθρωπος).
• Όταν οι ψηφοφόροι αντιδρούν πάντα αναίμακτα διαμαρτυρόμενοι βλέποντας τουρκικά σήριαλ από τον αναπαυτικό καναπέ τους.
Τι περιμένετε;

ΥΓ. Μόλις έχω περισσότερα νέα για το τι ΑΚΡΙΒΩΣ θα γίνει με τις τιμές των καυσίμων θα επανέλθω…

Του Ραξή Επιτρόπου MEng,
Μηχανολόγου Μηχανικού Οχημάτων

Εκπαιδευτή Οδηγών Σχολής
GO

Email: repitropou@hotmail.com

Website: www.schoolgo.gr

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.