Αγώνας δρόμου γίνεται το τελευταίο διάστημα τόσο από την κυβέρνηση και φορείς, όσο και από τους πολίτες ώστε να μπει η χώρα μας στο τραίνο της πράσινης ανάπτυξης. Μεγάλο ρόλο στον τομέα αυτό, παίζει η εκμετάλλευση της ενέργειας από τον ήλιο.
Με χαρά λοιπόν βλέπουμε εδώ και λίγο καιρό να ξεφυτρώνουν παντού στην περιοχή της Θράκης ηλιακά πάρκα. Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας που σκοπό έχουν να παράγουν ενέργεια από τον Ηλιο και στη συνέχεια να τη διοχετεύουν στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Βέβαια δεν είναι μόνο τα μαζικά ηλιακά πάρκα αλλά και οι ιδιωτικές προσπάθειες σε ταράτσες και οροφές ενώ δε πρέπει να ξεχνάμε πως η χώρα μας στον τομέα της εκμετάλλευσης της ενέργειας από τον Ηλιο είναι μάλλον από τις πρωτοπόρες εδώ και δεκαετίες αφού ένας ηλιακός θερμοσίφωνας είναι βασικός εξοπλισμός στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά.
Αυτή την παράδοση λοιπόν καλούμαστε να συνεχίσουμε ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση και να επενδύσουμε στο μέλλον, εκμεταλλευόμενοι ίσως και σχετικά προγράμματα όπως αυτό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που είναι σε ισχύ αυτό το διάστημα.
Ας κάνουμε την Ελλάδα ένα “πράσινο νησί ανάπτυξης”, πρότυπο σε όλο τον πλανήτη τώρα που εν μέσω κρίσης έχουμε την ευκαιρία!
Σχετικοί σύνδεσμοι:
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.