Αποκαλυπτικός και καταγγελτικός ήταν για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Κώστας Λιούρτας στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση – σύσκεψη επαγγελματικών φορέων της περιοχής με το δήμαρχο Κομοτηναίων Δημήτρη Κοτσάκη.
“Πολύ εποικοδομητική” χαρακτήρισε τη συνάντηση με το δήμαρχο για να συμπληρώσει πως “οι συναντήσεις αυτές βγάζουν πάντα καλό αποτέλεσμα” και πως ο ίδιος πρότεινε μέχρι τα μέσα Μαΐου να επαναληφθεί μία αντίστοιχη συνάντηση. “Δεν έχουμε περιθώρια για να λειτουργούμε αυτόνομα” τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ ενώ αναφέρθηκε και στο θετικό όπως το χαρακτήρισε μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Κομοτηνής που θα δώσει μία ανάσα στους καταστηματάρχες.
Χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν και το γεγονός που ανέφερε σχετικά με τις 3 θέσεις για λεωφορεία που υπάρχουν απέναντι από το κτίριο της Νομαρχίας Ροδόπης και που πάντα είναι κατειλημμένες από παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ., με αποτέλεσμα εκδρομείς που θα ήθελαν να κάνουν μία στάση στο κέντρο της πόλης να μη μπορούν και να κατευθύνονται σε γειτονικές πόλεις!
Περισσότερο αποκαλυπτικός όμως ήταν για το θέμα του παραεμπορίου όπου αναφέρθηκε στο εξώδικο που απέστειλε στο δήμαρχο Κομοτηναίων για το ζήτημα. Οπως μάλιστα ανέφερε ο ίδιος, πρότεινε στον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη να χρησιμοποιήσει το εξώδικο ως επιχείρημα για να βάλει μία τάξη στο θέμα που ταλαιπωρεί πολλούς επαγγελματίες της πόλης.
“Οι μικροπωλητές δεν προσφέρουν τίποτα” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ για να συμπληρώσει: “παίρνουν απλά κάτι και φεύγουν, ούτε στο Κράτος προσφέρουν, ούτε στην πόλης μας, ούτε πουθενά αλλού, απλά βάζουν τα χρήματα στην τσέπη και φεύγουν”!
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.