Κάποιοι φαίνεται πως ζούνε ακόμη στον παλιό καλό καιρό του Τζέημς Μποντ και του …μυστικού πράκτορα “Θου Βού Μηδέν – Μηδέν – Μηδέν” και νομίζουν πως τα μυστικά μίας χώρας είναι παιχνίδι κάποιων αστείων τύπων που παριστάνουν τους πράκτορες και …σώζουν την ανθρωπότητα σε κάποια βιντεοταινία εποχής!
Πως αλλιώς να εξηγήσουμε τη μυστικοπάθεια με την οποία μας ζητήθηκε να αντιμετωπίσουμε την επίσκεψή μας σε στρατόπεδο της περιοχής των Σαπών Ροδόπης, για κάλυψη των δραστηριοτήτων του Γιώργου Πεταλωτή; Και μάλιστα όταν αυτή εκφράζεται από τα πλέον αρμόδια και επίσημα χείλη!
Μας ζητήθηκε λοιπόν να μην αναφέρουμε πουθενά την “ευαίσθητη” πληροφορία πως το στρατόπεδο το οποίο επισκεφθήκαμε ήταν ένα κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων κι αυτό για να μη γίνει γνωστή η πληροφορία στην …Τουρκία και προκληθούν αντιδράσεις!
Σεβαστήκαμε λοιπόν ως ΜΜΕ την επιθυμία των αρμοδίων (παρόλο που θεωρήσαμε πως ήταν από υπερβολική έως αστεία) και δε μεταδώσαμε κάτι το οποίο θα εξέθετε τους ίδιους και τις υπηρεσίες τους. Είμαστε το πρώτο Μέσο που μετέδωσε την είδηση και πιστεύουμε πως την μεταχειριστήκαμε όπως μας ζητήθηκε, στα πλαίσια πάντα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Και περιμέναμε πως όλοι θα έκαναν το ίδιο και θα αντιμετώπιζαν με ανάλογο τρόπο την ευαίσθητη αυτή …εθνικής σημασίας πληροφορία, έτσι ώστε …να μην εκτεθεί η Πατρίδα στους “εχθρούς” Τούρκους!
Ελα όμως που φαίνεται πως δεν έχουμε καταλάβει πως ζούμε στο Ελλαδιστάν…
Αναρωτιόμαστε λοιπόν:
Τέλος να αναφέρουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας σε τέτοιου είδους μεσαιωνικές απόψεις περί μυστικότητας και …πατριωτισμού. Την εποχή της τεχνολογίας και της ελεύθερης πληροφορίας όπου όλα είναι διαθέσιμα σε κάθε χρήστη του διαδικτύου με ένα πάτημα του πλήκτρου και ενώ στην περιοχή μας σύμφωνα με δημοσιεύματα δρουν χιλιάδες έμμισθοι πράκτορες του πολυδάπανου και δραστήριου τουρκικού προξενείου, είναι τουλάχιστο παιδαριώδες να πιστεύει κάποιος πως ένα ολόκληρο στρατόπεδο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται δίπλα στην πλατεία χωριού της περιοχής θα μείνει μυστικό!
Πόσο μάλιστα όταν σε κάποια δεξίωση καλούνται και όλοι οι τοπικοί δημοσιογράφοι, στους οποίους ανακοινώνεται πως θα επισκεφθούν το συγκεκριμένο στρατόπεδο, με τον ακριβή τίτλο του! Είναι καιρός κάποιες αρτηριοσκληρωτικές απόψεις περί διαφύλαξης των …ιερών και οσίων της φυλής να μπούνε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός κάποια στιγμή να ακολουθήσει την πορεία άλλων, σύγχρονων λαών που προχώρησαν στο δρόμο της ανάπτυξης της χώρας τους, απαλλαγμένοι από ουφοεθνικοπατριωτικές φαντασιώσεις που παραπέμπουν σε καθαρή προγονοπληξία και τίποτε περισσότερο.
Υπάρχουν προφανώς κι άλλοι τρόποι να διαφυλάξει και να διαχειριστεί κανείς τα μυστικά και τα συμφέροντα της πατρίδας από το να παίζει σε κωμωδία με παιδαριώδεις απαγορεύσεις τις οποίες στην ουσία όπως αποδεικνύεται δεν είναι σε θέση ούτε να επιβάλει, ούτε να ελέγξει ως προς την τήρησή τους.
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν, στρατιωτικοί, πολιτικοί και πολίτες κι ας ψάξουμε τρόπους να φτάσουμε τη δημιουργικότητα και την περηφάνια των Ελλήνων ψηλά, αντί να φυλακίζουμε κάθε ελεύθερη και δημιουργική σκέψη πίσω από κάποια παιδαριώδη και αστεία απαγόρευση – άλλοθι για να κρύψουμε την ανικανότητα και την ανεπάρκεια ορισμένων δημοσίων καρεκλοκένταυρων.
Τα στρατόπεδα και ο ελληνικός στρατός δε κινδυνεύουν από μία φωτογραφία ενός δημοσιογράφου ή πολίτη αλλά από τους εκατοντάδες χιλιάδες λουφαδόρους και κοπανατζήδες οι οποίοι εξυπηρετούνται από τα ίδια πολιτικά και στρατιωτικά γραφεία, τα οποία σε όλους εμάς τους υπόλοιπους ξέρουν να επιβάλουν μόνο “απαγορεύσεις” για να μας πείσουν πως κάποιοι είναι δήθεν “πατριώτες”. Ας λύσουν λοιπόν κάποιοι το πρόβλημα της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, της κοπάνας και της μίζας και του οθωμανικού ρουσφετιού και στο στρατό και μετά ας ψάξουμε να βρούμε ποια φωτογραφία έκανε ζημιά σε τι.
RN
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.