breaking news

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2011

19 Απριλίου, 2020 | by rodopinews
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2011
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0

Βρισκόμαστε στο 2011. Η Ελλάδα στον αστερισμό του Μνημονίου, με υπουργό Οικονομικών τον Βαγγέλη Βενιζέλο και οι Ευρωπαίοι δανειστές στα κάγκελα, προσπαθώντας να βρουν τρόπο να σώσουν κυρίως τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, μεταφέροντας τα βάρη από αυτές, στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Σε συζήτηση που εξελίσσεται στην Βουλή, ο υπουργός αναφέρει:

“Θέλω να ρωτήσω την Βουλή ρητορικά το εξής: Γνωρίζουμε πόση είναι η ιδιωτική ακίνητη περιουσία σε αντικειμενικές αξίες; Δηλαδή, πόση είναι η αξία που έχουν οι Ελληνες, οι πολίτες, τα νοικοκυριά, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις; Με βάση τις αντικειμενικές τιμές, πόση είναι η δηλωμένη στο Ε9 αξία των ιδιωτικών ακινήτων;”

Στο σημείο αυτό χτυπά το κουδούνι λήξης του χρόνου που είχε ο υπουργός, ενώ εκείνος συνεχίζει:

“Με βάση λοιπόν τα στοιχεία του 2009 είναι 400 δισεκατομμύρια ευρώ! Αρα, υπ’ αυτή την έννοια, ο ιδιωτικός τομέας έχει στα χέρια του μία περιουσία, η οποία υπερκαλύπτει κατά πολύ το ύψος του δημοσίου χρέους. Αν βάλουμε μάλιστα και την αξία της θεωρητικής περιουσίας της ΚΕΔ έχουμε άνεση. Κινδυνεύουμε να τριπλασιάσουμε την περιουσία που έχουμε στα χέρια μας σε σχέση με το δημόσιο χρέος! Το θέμα είναι πόσο εμπορεύσιμα είναι όλα αυτά και τι αποδίδουν όταν θέλεις να έχεις ταμειακή ευχέρεια. Δεν πρέπει να παρεξηγούμε μεγέθη τα οποία είναι λογιστικά και θεωρητικά, με μεγέθη τα οποία είναι αγοραία.”

Τα καθαρογραμμένα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης έβγαλε στην δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες το Κίνημα Υπέρβαση.

Για να είμαστε δίκαιοι, ακόμη και με τους δυνάστες μας, θα πρέπει να αναλογιστούμε πως βρισκόμαστε στο 2011 με την κινδυνολογία και την τηλεοπτική τρομολαγνεία να βρίσκεται σε αποκορύφωμα. Είναι αλλιώς να βλέπουμε τα γεγονότα από την ασφάλεια της σημερινής απόστασης, με όλα όσα έχουν συμβεί και όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί και άλλο να τα αντιμετωπίζουμε εκείνη την χρονική περίοδο.

Πολίτες και κυβέρνηση ευρισκόμενοι σε δικαιολογημένο πανικό, για διαφορετικούς λόγους, με τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας να προπαγανδίζουν συνεχώς την ολοκληρωτική καταστροφή αν δεν δώσουμε “Γη και Υδωρ”. Σίγουρα οι περισσότεροι ζητούσαν άμεση επιστροφή στην “ασφάλεια” με κάθε κόστος. Ηταν όμως αυτό ότι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε; Με την απόσταση ασφαλείας που μας δίνει το σήμερα, μπορούμε να πούμε ένα σίγουρο “ΟΧΙ” καθώς, στα χρόνια που πέρασαν αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη των δανειστών και η επιτηδευμένη τρομοκράτηση του ελληνικού λαού μέσα από τα πληρωμένα από ξένα ταμεία ελληνικά ΜΜΕ.

Για τόσα χρόνια όμως και παρ’ όλα τα σκληρά μνημόνια, υπήρχαν διαδικασίες προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας και ιδιαίτερα της πρώτης κατοικίας. Σε λίγο καιρό όμως ακόμη και αυτό το “κάστρο” θα καταληφθεί από τους δανειστές καθώς, με την νομοθέτηση του νέου πτωχευτικού κώδικα τον οποίον οι “θεσμοί” εκβιάζουν για να ψηφιστεί μέσα στον Μάιο, όμως τελικά αυτό θα γίνει γύρω στον Οκτώβριο, οι τράπεζες θα μπορούν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να οδηγούν αναγκαστικά τον δανειολήπτη στην πτώχευση, εκποιώντας το σύνολο της περιουσίας του με όρους τυραννικών καθεστώτων καθώς ο πτωχευμένος δανειολήπτης ακόμη και μετά την εκποίηση της περιουσίας του θα επιτρέπεται να ζει μόνο με 550 ευρώ εισόδημα (1100 για ζευγάρι με 1 παιδί) και εάν είναι τυχερός, υπό προϋποθέσεις, θα μπορεί να παραμείνει στο σπίτι που του κατέσχεσαν, πληρώνοντας ενοίκιο για 20 χρόνια!

Μοναδική ασπίδα προστασίας για τον Ελληνα πολίτη αυτή την στιγμή είναι το σωματείο δανειοληπτών Κίνημα Υπέρβαση το οποίο είναι ήδη έτοιμο να προστατεύσει τα συμφέροντα των δανειοληπτών απέναντι στην ολοκληρωτική καταστροφή που αναμένεται να φέρει το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο. Το Κίνημα Υπέρβαση έχει ήδη αναπτύξει τις άμυνες που χρειάζεται ο Ελληνας δανειολήπτης ώστε να είναι έτοιμος για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η μεγάλη παγίδα

Μέχρι σήμερα για να μπορέσει κάποια τράπεζα ή πιστωτής να φέρει ένα ακίνητο σε πλειστηριασμό έπρεπε να ξεκινήσει με την έκδοση μίας δικαστικής διαταγής πληρωμής. Η διαδικασία εκτός του ότι ήταν χρονοβόρα, έδινε την ευκαιρία στον δανειολήπτη να αντικρούσει με δικά του δικαστικά μέτρα. Με τον νέο πτωχευτικό νόμο αυτές οι άμυνες αποτελούν πλέον παρελθόν καθώς από την στιγμή που η τράπεζα οδηγήσει τον δανειολήπτη στον πτωχευτικό νόμο, ο ίδιος δεν διαθέτει καμία νομική άμυνα και η διαδικασία θα είναι μονόδρομος.

Μόνη εξαίρεση η κατηγορία των δανειοληπτών που θα έχουν προετοιμάσει από πριν το έδαφος ξεκινώντας ενέργειες προληπτικά κατά των τραπεζών, σύμφωνα με τον τρόπο που προτείνει το Κίνημα Υπέρβαση. Και όλα αυτά πολύ πριν τον Οκτώβριο του 2020 καθώς μόλις ο πτωχευτικός νόμος ψηφιστεί, θα είναι αδύνατον για κάποιον να αντιδράσει παρ’ όλες τις προβλέψεις για “προστασία” των δανειοληπτών που υπόσχονται ορισμένοι. Το αποτέλεσμα θα είναι, για όσους δεν μεριμνήσουν, να ξεκινήσουν να χάνουν τα σπίτια τους από τις αρχές του 2021.

Τελικά αυτό που προσπαθούσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος από το 2011, 10 χρόνια μετά, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται.

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.