breaking news

ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ …ΤΟΥ 2004 – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

16 Απριλίου, 2020 | by rodopinews
ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ …ΤΟΥ 2004 – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
0

ην επέμβαση εισαγγελέα (!) εναντίον του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε με σημερινό του άρθρο Ξανθιώτης επιχειρηματίας από τον χώρο των ΜΜΕ. Ο Ξανθιώτης επιχειρηματίας με κείμενο που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του, κατηγόρησε τον βουλευτή Ροδόπης πως σε δηλώσεις του είχε αναγνωρίσει ως “πρωθυπουργό του” τον Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πως ο ίδιος δήλωνε πως είναι “Τούρκος βουλευτής”.

Αναφέρει συγκεκριμένα τον Ιλχάν Αχμέτ ως “μόνιμο κάτοικο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής”, πως διαβιβάζει “συνεχή και αναληθή μηνύματα τόσο προς την Τουρκία, στους κόλπους της Ελληνικής Μουσουλμανικής Μειονότητας όσο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, βάσει των οποίων η Ελλάδα έχει καταδικαστεί αναληθώς για παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και ως έχοντα “ανθελληνικό ρόλο” στον οποίο θα έπρεπε να “βάλουν τέλος” η Βουλή και η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ατυχής σύγκριση με την περίπτωση του Οντέρ Μουμίν

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προσπαθεί ανεπιτυχώς να συνδέσει τις παλαιές αυτές δηλώσεις του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ (τις οποίες πραγματοποίησε ως βουλευτής της κυβέρνησης κατά την διάρκεια επίσκεψης του αρχηγού της Τουρκίας στην Αθήνα προς τουρκικό κανάλι) με τον ευχαριστήριο χαιρετισμό που απηύθυνε ο σημερινός δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν προς εκατοντάδες ψηφοφόρους του στην περιοχή της Προύσας της Τουρκίας κατά την διάρκεια ιδιωτικής εμφάνισης σε εκδήλωση.

Οσον αφορά στην πρώτη περίπτωση, οι δηλώσεις του Ιλχάν Αχμέτ έγιναν με την σύμφωνη γνώμη της τότε κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, μέλος της οποίας ήταν ο ίδιος ενώ θετικά γι αυτές τις δηλώσεις είχε εκφραστεί και ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Οσον αφορά στον χαιρετισμό του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν στην Προύσα, είχαμε μία κλασική περίπτωση κακόβουλης προπαγάνδας εναντίον του από ελληνικά ακροδεξιά συμφέροντα καθώς πολλά από όσα είχαν εμφανιστεί ως “μετάφραση” αυτών που εκείνος είπε, ήταν αποκυήματα φαντασίας των μεταφραστών (της ΕΥΠ;) οι οποίοι και τα διέδωσαν μέσω γνωστών και μη εξαιρετέων ελληνόφωνων ακροδεξιών ιστοσελίδων της Θράκης, ώστε στην συνέχεια αυτά να αναπαραχθούν από αναλόγων πολιτικών απόψεων και συμφερόντων ΜΜΕ της Αθήνας.

Δίνουμε σημασία στην καταγωγή και όχι στον χαρακτήρα;

Τώρα σε ότι αφορά και στους δύο και συγκεκριμένα στην φρασεολογία που συνήθως χρησιμοποιούν τα περισσότερα δημόσια πρόσωπα της μειονότητας, είναι ξεκάθαρο αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμά τους να διατηρούν τα χαρακτηριστικά, τα ήθη και τα έθιμα όσο και την γλώσσα της καταγωγής τους, όπως ακριβώς κάνουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ κάτω από την προστασία της εγχώριας και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Οπως λοιπόν ο Ελληνας ποντιακής καταγωγής αναφέρεται δημοσίως και μεταξύ φίλων του στην ποντιακή καταγωγή του και χρησιμοποιεί ελεύθερα την ποντιακή γλώσσα που έμαθε από τους γονείς του, όπως το ίδιο κάνουν Ελληνες πολίτες βλάχικης, σαρακατσάνικης, θρακιώτικης, τσιγγάνικης, ιταλικής, γερμανικής, βουλγαρικής, αλβανικής και κάθε άλλης καταγωγής και αυτό ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ της χώρας μας, έτσι και οι Ελληνες πολίτες τουρκικής καταγωγής, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε τουρκική οικογένεια της διεθνώς αναγνωρισμένης ως Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, μιλώντας την μητρική τους γλώσσα μπορούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο, να αναφέρονται στην καταγωγή τους, μιλώντας την μητρική τους γλώσσα, ιδιωτικά και δημοσίως, είτε είναι αγρότες και μανάβηδες, είτε βουλευτές και δήμαρχοι.

Η απάντηση του Ιλχάν Αχμέτ

Θέσαμε υπόψιν του βουλευτή Ροδόπης το συγκεκριμένο δημοσίευμα και όπως ο ίδιος μας ανέφερε πρόκειται για προσωπική αναφορά κάποιου ιδιοκτήτη επιχειρήσεων ΜΜΕ, χωρίς κάποια ιδιαίτερη σημασία και αξία. Οι δηλώσεις, όπως μας ανέφερε ο ίδιος ο βουλευτής, έγιναν το 2004 και είχαν την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Τούρκος πρωθυπουργός τότε είχε προτρέψει τους τουρκόφωνους πολίτες της Θράκης να “εργαστούν για μία ισχυρή Ελλάδα” κάτι το οποίο είχε εκπλήξει θετικά όλους τους Ελληνες και με το οποίο δήλωσε στα επίμαχα βίντεο πως συμφωνεί και ο τότε κυβερνητικός βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ. “Ως μειονοτικός βουλευτής της Θράκης συμφώνησα με τον Τούρκο πρωθυπουργό και τις δηλώσεις του αυτές και τίποτε περισσότερο, όπως άλλωστε συμφώνησε και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση” δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης.

Η γνώμη του RodopiNews.gr:

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να σαμποτάρουν το ήρεμο κοινωνικό κλίμα που επικρατεί στην Θράκη και με τέτοιου είδους δημοσιεύματα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, τα οποία μάλιστα ερμηνεύουν επιλεκτικά όπως τους συμφέρει, να προσπαθούν να ξεσηκώσουν κοινωνική αναταραχή. Απορούμε ειλικρινά τι είδους συμφέροντα εξυπηρετούνται με τέτοιου είδους αναφορές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως προβοκάτσιες. Της ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας; Του φιλειρηνικού λαού της Θράκης; Μήπως κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε; Μήπως τελικά ίσως να άξιζε να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας με το ζήτημα, όχι όμως από την σκοπιά που το ζήτησε ο Ξανθιώτης επιχειρηματίας;

Δείτε επίσης

Σχετικό δημοσίευμα της εποχής:

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.