breaking news

ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΥΡΙΑΚΟ;

9 Απριλίου, 2020 | by rodopinews
ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΥΡΙΑΚΟ;
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες πολλά βίντεο που αναφέρονται στην “νίκη” της Ελλάδας στον Εβρο ή κάποια άλλα σε “επικράτηση”, σαν να αναφέρονται σε κάποιο επιβεβαιωμένο ιστορικό γεγονός. Καταλαβαίνω πως υπάρχει ανάγκη να τονωθεί το ηθικό πολλών αστοιχείωτων και χαζών ανθρώπων με τέτοιου είδους παραμύθια, όμως προσωπικά δεν απευθύνομαι σε αυτούς, οπότε αν κάποιες και κάποιοι θέλετε να διαβάσετε για “έπη”, για “ιστορικές στιγμές” και τσολιάδες, πάτε σε άλλη ιστοσελίδα.

Τι έγινε λοιπόν στον Εβρο; Στείλαμε ορισμένους φαντάρους και αστυνομικούς νεαρής ηλικίας, δηλαδή αδέλφια και ξαδέλφια μας, να κάθονται ήσυχα δίπλα στα σύρματα, να τους πετάνε από την άλλη πλευρά δακρυγόνα, καπνογόνα, πέτρες, καδρόνια στο κεφάλι κλπ και να λένε κι ευχαριστώ. Που είναι λοιπόν η “νίκη” και η “επικράτηση” σε κάτι τέτοιο;

Θα είχαμε “νίκη” και “επικράτηση” αν έμπαιναν οι ελληνικές δυνάμεις σε τουρκικό έδαφος, συνελάμβαναν τους ταραξίες με τις πέτρες και τα δακρυγόνα ρίχνοντάς τους στα μπουντρούμια, έκαναν κατάσχεση στο στρατιωτικό υλικό της Τουρκίας και επικρατούσε η ειρήνη. Ετσι ακριβώς δηλαδή που έκανε η Τουρκία στην Κύπρο. Σου δημιουργεί πρόβλημα ο γείτονας; Αν δεν καταλαβαίνει με λόγια, μπαίνεις μέσα με το καλάσνικοφ, τα σπας, τα ισοπεδώνεις και επικρατεί μετά η ειρήνη.

Αν κάθεσαι και τρως ξύλο μέχρι να κουραστεί ο άλλος να σε δέρνει δεν είναι “νίκη” και “επικράτηση”. Ομως για έναν ρεζίλι ελληνικό λαό, συνηθισμένο για αιώνες στην ξενοδουλεία πεσμένος στα 4, ακόμη και αυτό μπορεί να βαπτιστεί ως “νίκη” για τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης. Ομως με άκρως διαχειριστικούς και υπηρεσιακούς όρους νίκη δεν είναι, απλά είναι “μη ήττα”.

Η νίκη της Ελλάδας στο ζήτημα του Εβρου ήταν μόνο επικοινωνιακή και διπλωματική καθώς συσπείρωσε υπέρ της για πρώτη φορά άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τις πιο συντηρητικές και ακροδεξιές κι αυτό όχι τυχαία καθώς με άλλο τρόπο στήριξη δεν θα έβλεπε στον αιώνα τον άπαντα. Στα @@@@ τους οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αν η Τουρκία εισβάλει στο Αιγαίο και στην Κύπρο με γεωτρύπανα και φρεγάτες, τι τους ενδιαφέρει; Αν όμως η Τουρκία στείλει 100.000 ακόμη πρόσφυγες και πολλοί από αυτούς καταλήξουν σε δικά τους εδάφη, εκεί τους νοιάζει γι αυτό και η “αλληλεγγύη” στον Εβρο.

Γι αυτό και ότι έγινε στον Εβρο, ακόμη κι αν δεν γινόταν από μόνο του ή από τον καραγκιόζη τύρρανο, θα έπρεπε να το κάνουμε εμείς σαν Ελλάδα. Αλλωστε είχα γράψει από τότε πως μοιάζει έργο σκηνοθετημένο από κοινού μεταξύ Ερντογάν και Κυράκου, δηλαδή μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών με την έγκριση των δύο ηγετών.

Λοιπόν κανένα “έπος” δεν υπήρξε στον Εβρο παρά στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Στον Εβρο κάτσαμε για άλλη μια φορά και φάγαμε ξύλο για να μας λυπηθούν οι ευρωπαίοι και να παρέχουν στήριξη και φράγκα. Σίγουρα ένα βήμα μπροστά από άλλες φορές που και ξύλο τρώγαμε και στήριξη και φράγκα δεν βλέπαμε ούτε με το τηλεσκόπιο.

Οπότε από αυτή την άποψη ο Κυριάκος μια χαρά τα πήγε. Και έπρεπε να τα πάει καθώς είχε φάει τις σφαλιάρες του σε Εξάρχεια και νησιά του Αιγαίου (και μαζί με αυτόν και οι ματατζήδες κακοποιοί) οπότε, ακολουθώντας τις συμβουλές κάποιων μεταξύ των οποίων και εγώ, σταμάτησε το θέατρο σκιών στο εσωτερικό και επικέντρωσε εκεί που είχε όντως να κερδίσει. Και κέρδισε.

Αν συνεχίσει έτσι και καταφέρει να κερδίσει και την επόμενη μεγάλη μάχη, με τις τράπεζες για τα σπίτια του ελληνικού λαού, που μάλλον είναι και η πιο δύσκολη, εκεί θα φανεί πως ως πολιτικός ηγέτης το μήνυμα το πήρε. Και τέτοια “έπη”, εναντίον ξένων και υπέρ των αδυνάμων πολιτών, ας κάνει όσα θέλει. Και ας τα διαφημίσει δίνοντας άλλα 11 εκατομμύρια ευρώ, όπου θέλει.

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.