breaking news

ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΜ ΟΝΣΟΥΝΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΔΗΚ ΑΧΜΕΤ

12 Μαρτίου, 2020 | by rodopinews
ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΜ ΟΝΣΟΥΝΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΔΗΚ ΑΧΜΕΤ
ΠΑΡΑ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ & ΑΛΛΑ
0

Έκατσα και μετέφρασα το παρακάτω κείμενο της εφημερίδας «Τρακιανίν Σεσί» από τα τουρκικά, καθώς στις επικείμενες δίκες της οικογένειας Σαδίκ Αχμέτ εναντίον μου κατηγορούμαι από την οικογένεια πως ψεύδομαι και συκοφαντώ τον μακαρίτη μεταξύ των άλλων και για όσα ανέφερα πως ισχυρίσθηκε σε μια τηλεοπτική συζήτηση σε τουρκικό κανάλι για τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας Χακάν Οκτσάλ, τον Μεχμέτ Εμίν Αγά και τον Αχμέτ Φαϊκογλου. Τους κατηγόρησε «ως συνεργάτες των Ελλήνων κατά των Τούρκων» χωρίς να τους κατονομάζει, αλλά αποκαλώντας τον γενικό ως «εκπρόσωπο της Τουρκικής Δημοκρατίας» και τον κ. Αγά περιγράφοντας με πολλά στοιχεία από τη βιογραφία του. Για τον Φαϊκογλου περιορίζεται στην κατηγορία πως υποστήριξε τον διορισμό του Μέτσο Τζεμαλή στη θέση του Μουφτή Κομοτηνής, κίνηση βέβαια “προδοτική”.

Ένας λόγος του ευνοούμενου του τουρκικού Βαθέως Κράτους που ξεχειλίζει από πρωτόγονο παραληρηματικό εθνικισμό, αλλά και προσβολές προς το τουρκικό ΥπΕξ. Για του λόγου το αληθές σας τον παρουσιάζω παρακάτω.

Αυτή η τηλεοπτική εκπομπή αποτέλεσε την αφορμή το Βαθύ Κράτος επί τέλους να διατάξει τον σωφρονισμό του Σαδίκ. Δυο μήνες μετά την εκπομπή σε αίθουσα στον 6ο όροφο ξενοδοχείου της Πόλης διοργανώθηκε ειδική σύσκεψη προς τον σκοπό αυτό, όπου παρουσία πολλών ταγών της Μειονότητας επιχειρήθηκε ο σωφρονισμός του με ταπεινωτική διαδικασία που μόνο το Βαθύ Κράτος γνωρίζει και εφαρμόζει και στο τέλος απειλήθηκε πως αν στο εξής δεν δείξει τον δέοντα σεβασμό στον εκπρόσωπο της μητέρας πατρίδας στην Κομοτηνή και δεν χτυπάει κάθε φορά προσοχή που τον συναντά «θα σε πετάξω από το παράθυρο του 6ου ορόφου και θα ισχυρισθώ πως αυτοκτόνησες!…».

Μετά 3 μήνες από το επεισόδιο αυτό στις 24/7/1995 ο Σαδίκ σκοτώθηκε σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής-Ξάνθης στο ύψος του χωριού Σώστη.

Η μετάφραση του κειμένου έγινε για τις ανάγκες της δίκης, αλλά με την ευκαιρία τη δημοσιεύω στην ιστοσελίδα μας ΤΙΚΕΝ για να γίνει ευρύτερα γνωστή.

Η συνέχεια ΕΔΩ.

Η άποψη του RodopiNews.gr: Ο Αχμέτ Σαδήκ υπήρξε ένας χαρισματικός πολιτικός ηγέτης της εποχής του και του λαού του που έφτασε σε σημείο να φοβίζει και το ελληνικό και το τουρκικό κράτος. Το δε “δυστύχημα” που συνέβη και στο οποίο ο ίδιος έχασε την ζωή του, ευτυχώς τα μέλη της οικογενείας του γλίτωσαν, είναι από μόνο του μυστηριώδες καθώς τότε το τουρκικό κράτος όχι μόνο δεν σήκωσε τους τόνους, όπως όλοι θα περιμέναμε αλλά συνεργάστηκε με το ελληνικό ώστε η υπόθεση να κλείσει δικαστικά. Θυμάται κανείς κάποια ανάλογη τέτοια “συνεργασία” μεταξύ των δύο κρατών, εκτός από την περίπτωση να κλείσει η υπόθεση του θανάτου του Αχμέτ Σαδήκ; Δυστυχώς αναμενόμενο είναι η οικογένεια του εκλιπόντος να νοιώθει όσα νοιώθει εναντίον του ελληνικού κράτους, όμως αν επιθυμούν να δουν όλη την αλήθεια, θα έπρεπε να αναζητήσουν και ευθύνες και στην άλλη πλευρά του ποταμού. Χαιρόμαστε που ο γιος του Αχμέτ Σαδήκ, ο Λεβέντ Σαδήκ σήμερα έφτασε να είναι πανίσχυρος οικονομικός παράγοντας στο τουρκικό κράτος και να το εκπροσωπεί στην Ελλάδα σε διάφορες οικονομικές συμφωνίες, γιατί ο Λεβέντ γεννήθηκε και μεγάλωσε σαν παιδί στην περιοχή μας και έχει ρίζες εδώ. Ομως ο ίδιος, ως ώριμος άντρας πλέον, θα πρέπει να σταματήσει τα “παιδιαρίσματα” και να πείσει και την κα Σαδήκ και κάθε άλλον υπεύθυνο παράγοντα πως οι δικαστικές διώξεις δεν τιμούν την μνήμη κανενός. Ο καταξιωμένος επιστήμονας και πολιτικός Ιμπράμ Ονσούνογλου είναι ένα σεβαστό μέλος της θρακικής κοινωνίας, ένας πλέον σοφός άνθρωπος που έζησε τα γεγονότα από πρώτο χέρι καθώς εκείνα τα χρόνια ήταν στενός φίλος και συνεργάτης του Σαδήκ. Εχει ο ίδιος κάθε δικαίωμα να αναφέρεται σε γεγονότα στα οποία πήρε μέρος και τα οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι, ιδιαίτερα όταν τα στηρίζει με χειροπιαστά επιχειρήματα. Σε κάθε περίπτωση, είναι άδικο όσο και απαράδεκτο ένας άνθρωπος με περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων, με ιδιωτικό αεροπλάνο, που εκπροσωπεί με την υπογραφή του ένα ισχυρό οικονομικά κράτος, να επιθυμεί να καταδικάσει έναν συνταξιούχο ιατρό στα δικαστήρια της Κομοτηνής, επειδή τολμά και λέει ελεύθερα την άποψή του. Μία απλή δημόσια ανακοίνωση της οικογένειας Σαδήκ στα ΜΜΕ θα ήταν αρκετή για να στηρίξουν την δική τους άποψη. Αν συνεχίσουν να δείχνουν την δύναμή τους με τέτοιο τρόπο, έστω κι αν θεωρούν πως αδικήθηκαν, στο τέλος το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι μεγάλο μέρος της μειονότητας να τους φοβάται και όχι να τους σέβεται. Η αληθινή δύναμη ενός ανθρώπου βρίσκεται στα λόγια του και όχι στην οικονομική και πολιτική του ισχύ.

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.