breaking news

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΟΥ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΣΙΜΙΤΣΗ

8 Ιανουαρίου, 2020 | by rodopinews
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΟΥ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΣΙΜΙΤΣΗ
ΜΜΕ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
0

Για την προσπάθεια που κάνει εδώ και δύο μήνες ώστε να εξασφαλίσει ένα ηχητικό απόσπασμα από εκπομπή τοπικού ραδιοσταθμού, που θίγει -όπως ισχυρίζεται- τον ίδιο και την οικογένειά του, μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των όσων είπε ο Κωστής Σιμιτσής, δημοσιεύουμε παρακάτω απομαγνητοφωνημένο το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Ερώτηση: Για αυτήν τη συνεργασία της παράταξης σας με την παράταξη του κ. Μέτιου δεχθήκατε και δέχεστε κριτική. Ορισμένες φορές η κριτική δεν γίνεται από τους συναδέλφους σας περιφερειακούς συμβούλους αλλά γίνεται από μέσα ενημέρωσης. Ακόμη πιο ειδικά, ορισμένες φορές αυτή η κριτική ξεπερνά τα όρια. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός λέει κάτι εναντίον σας, λέει κάτι για σας. Και δεν ξέρω αν είναι και προσωπικό ή δεν είναι της αυτοδιοίκησης. Κι εσείς λέτε, για μισό λεπτό βρε παιδιά. Δώστε μου το ηχητικό, να ακούσω τι είπε για μένα και την οικογένεια μου αυτός ο ραδιοφωνικός σταθμός. Λέγεται λοιπόν ότι εδώ και δύο μήνες προσπαθείτε να πάρετε ηχητικό από έναν συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό μα δεν μπορείτε…

Απάντηση: Να τα βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Όπως κι εσείς σωστά το ζητάτε. Θέλω να διευκρινίσω κατ’ αρχάς ότι είμαι φανατικός λάτρης της ελευθεροτυπίας. Θεωρώ ότι ακόμη και μια κακή εφημερίδα, ένας κακός ραδιοφωνικός σταθμός είναι προτιμότερος από το να μην υπάρχουν καθόλου μέσα ενημέρωσης. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν κι όταν ήμουν Δήμαρχος που δεχόμουν καθημερινά ανοίκειες επιθέσεις από το συγκεκριμένο πρόσωπο, ποτέ δεν προσέφυγα στη δικαιοσύνη. Ποτέ δεν θέλησα να ζητήσω προστασία από τα δικαστήρια γιατί θεωρώ ότι εν πάση περιπτώσει όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο υπό κριτική δέχεσαι και μομφές και βέλη. Ακόμη και τέτοια που να υπερβαίνουν το μέτρο. Είναι θεμιτό. Το θεωρώ θεμιτό. Έκανα υπομονή όλον αυτόν τον καιρό, σε βάρος βέβαια της δικής μου της προσωπικής αλλά και της οικογενειακής ηρεμίας. Διότι δεν χρωστάνε τίποτα τα μέλη της οικογένειας μου να βρίσκονται κι αυτά στο στόχαστρο και να σημαδεύονται από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Εν πάση περιπτώσει όμως έχω εγώ αυτές τις απόψεις και τις πληρώνω και μέχρι σήμερα. Αλλά όταν θίγεται και η υπηρεσία, αναγκαστικά εγώ θέλω να μάθω τι συνέβη. Επειδή δεν ακούω το συγκεκριμένο σταθμό, άλλοι μου τα λένε, κάποια στιγμή λοιπόν εκεί στις αρχές Οκτωβρίου πληροφορήθηκα ότι ο σταθμός Seven New με κατηγόρησε δημόσια στην πρωινή εκπομπή ότι είχα πάρει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να πάω να κολυμπήσω.

Ερώτηση: Για μπάνιο στη θάλασσα δηλαδή…;

Απάντηση: Για μπάνιο στη θάλασσα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Θα μου πείτε σίγα τώρα το πρόβλημα. Μικρό το κακό. Είναι όμως ένα κακό που θίγει την υπηρεσία, θίγει τους ανθρώπους που προφανώς υποτίθεται μου έδωσαν το αυτοκίνητο χωρίς κανέναν έλεγχο και βεβαίως θίγει κι εμένα προσωπικά διότι δείχνει ότι χρησιμοποιώ τα μέσα της υπηρεσίας για προσωπικό μου όφελος. Ζήτησα λοιπόν το ηχητικό απόσπασμα. Δεν μου το έδωσε κανένας…

Ερώτηση: Το ζητήσατε γιατί δεν είχατε ακούσει την εκπομπή εσείς; Θέλατε…

Απάντηση: Δεν είχα ακούσει την εκπομπή και συνεχίζω να μην ακούω την εκπομπή. Βέβαια την ίδια κιόλας μέρα, την ίδια υποτιθέμενη είδηση τη δημοσίευε και η εφημερίδα «7η Μέρα». Αυτό βέβαια δείχνει ότι είναι όργανα –ας το πούμε έτσι- του ίδιου ιδιοκτήτη. Δηλαδή είναι δύο κλάδοι μιας ενιαίας ιδιοκτησίας. Ζήτησα από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να μεσολαβήσει για να μου χορηγηθεί αυτό το υλικό. Πράγματι ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έστειλε επιστολή που κοινοποίησε και σε μένα. Έστειλε επιστολή στο μέσο για να χορηγηθεί σε μένα το υλικό εκείνης της ημέρας. Εκείνης της εκπομπής. Αυτά συνέβησαν μέσα Οκτωβρίου. Έκτοτε δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση. Δεν μου χορηγήθηκε το ηχητικό. Αυτό έχω την εντύπωση πως είναι και παραβίαση του νόμου για την ραδιοφωνία και βεβαίως θέλησα από εκεί και πέρα να λάβω πιο δραστικά μέτρα. Έστειλα εξώδικο στην εταιρία.

Η οποία είναι υπεύθυνη για το ραδιοφωνικό σταθμό και για την εφημερίδα αυτή. Η εταιρία αυτή, το πληροφορήθηκα κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκανα. Η εταιρία αυτή εδρεύει στην Αθήνα. Είναι μία ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρία, η οποία έχει αξία 1.000 ευρώ. Διότι ξέρετε αυτές οι περιβόητες ΙΚΕ έγιναν για να βοηθηθεί τέλος πάντων η επιχειρηματικότητα χωρίς πολλές ευθύνες. Όπως συμβαίνει ας πούμε με τους ομόρρυθμους εταίρους. Και παραξενεύτηκα. Μα είναι δυνατόν να είναι στην Αθήνα ο εκδότης και υπεύθυνος για το ραδιόφωνο και την εφημερίδα; Πράγματι όμως είναι στην Αθήνα. Είναι στην οδό Κωλέττη 8Α στην Παλαιά Πεντέλη.

Εκεί εδρεύει, εκεί είναι η κατοικία του μοναδικού μετόχου της εταιρίας αυτής. Κοιτάζοντας καλύτερα το καταστατικό της εταιρίας, το οποίο είναι δημόσιο έγγραφο και μπορεί κανείς να το βρει από το ΓΕΜΗ, διαπίστωσα λοιπόν ότι η μοναδική ιδιοκτήτρια αυτής της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας που εκδίδει την εφημερίδα «7η Μέρα» και είναι υπεύθυνη για το ραδιοσταθμό «Seven New», αυτή λοιπόν η ιδιοκτήτρια είναι μία κυρία η οποία είναι αλλοδαπή. Δεν είναι ελληνίδα. Είναι Κύπρια. Εντάξει, προφανώς είναι ελληνίδα στο γένος αλλά όσον αφορά την υπηκοότητα είναι αλλοδαπή. Είναι Κύπρια πολίτης. Και δηλώνει φορολογική της κατοικία τη διεύθυνση που σας ανέφερα πιο πριν. Έχει δηλαδή κάποιον φορολογικό εκπρόσωπο, ο οποίος είναι ο πληρεξούσιος της και την εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Θα μου πείτε τι καημό έχει μια κυρία, η οποία ζει στην Κύπρο. Δουλεύει στην Κύπρο, είναι ελεύθερη επαγγελματίας απ’ ότι πληροφορήθηκα. Ζει και δουλεύει στην Κύπρο, να φτιάξει μια ΙΚΕ στην Αθήνα και να … Η ΙΚΕ της Αθήνας, αυτή η εταιρία, να διαχειρίζεται έναν ραδιοφωνικό σταθμό και μια εφημερίδα στην Καβάλα… Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη η απορία μου. Νομίζω ότι κι εσείς θα πρέπει να το ψάξετε το θέμα.

Τώρα βέβαια θα σας πω και κάτι άλλο το οποίο πραγματικά εμένα με έχει αναστατώσει μπορώ να το πω κι αυτό. Βλέπω μια τρομερά παράξενη σκανδαλιστική σύμπτωση. Τώρα που ξέσπασε το θέμα με τα λιπάσματα, σκαλίζοντας τα χαρτιά που είχα πάρει από παλιά, από τους εργαζόμενους που απεργούσανε, διαπίστωσα το εξής. Ότι τέσσερις εταιρίες που ενεπλάκησαν το 2017 και 2018 στην όλη ιστορία αυτήν με τις απεργίες και τα μαλώματα και τελικά η μία από αυτές ενεπλάκη καθοριστικά.

Είναι αυτή η οποία μέχρι τις 31/12 δούλευε στο εργοστάσιο των λιπασμάτων και είχε στη δούλεψη της όλους αυτούς τους ανθρώπους, δηλαδή και τους παλιούς και τους νέους εργαζόμενους… Τέσσερις λοιπόν εταιρίες δηλώνουν φορολογική τους κατοικία την οδό Κωλέττη 8Α στην Παλαιά Πεντέλη. Δεν μπορώ να το εξηγήσω…

Ερώτηση: Την ίδια δηλαδή διεύθυνση με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας «7η Μέρα» και του σταθμού «Seven New»; Αυτά για να μας τα λέτε δημόσια τα έχετε ψάξει, έτσι δεν είναι;

Απάντηση: Έχω ψάξει. Διότι το εξώδικο δεν το έστειλα στην Καβάλα. Εδώ στην Καβάλα φαίνεται ότι είναι κάποιοι οι οποίοι είναι υπάλληλοι της κυρίας αυτής. Της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας και της κ. Δήμητρας Ιωάννου Κεντή, της Κύπριας ιδιοκτήτριας του μοναδικού μεριδίου αξίας 1.000 ευρώ της εταιρίας αυτής.

Ερώτηση: Τώρα που το λέτε, αυτό το όνομα φαίνεται και στην ταυτότητα της εφημερίδας.

Απάντηση: Κι εγώ έτσι ξεκίνησα την έρευνα μου…

Ερώτηση: Αυτό το όνομα φαίνεται και στον ραδιοφωνικό σταθμό;

Απάντηση: Φαίνεται και στο ραδιοφωνικό σταθμό. Αν μπείτε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και πάτε στους σταθμούς που δουλεύουν στην Καβάλα θα βρείτε τα στοιχεία. Γιατί υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, αναρτημένα τα πάντα. Ονόματα, διευθύνσεις. Κι όπως καταλαβαίνετε εκεί φαίνεται το όνομα της κυρίας Δήμητρας Ιωάννου Κεντή.

Ερώτηση: Εσείς δηλαδή για να πάρετε το ηχητικό απευθυνθήκατε τελικά εκεί που έπρεπε. Στην κυρία αυτήν. Τελικά το πήρατε το ηχητικό; Και το εξώδικο που στείλατε τι τύχη είχε;

Απάντηση: Ζήτησα λοιπόν από την κ. Κεντή, διαχειρίστρια και μοναδική μεριδιούχο εταίρο των μεριδίων αξίας 1.000 ευρώ της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας… Ζήτησα από αυτήν επίσημα πλέον, εγώ ο ίδιος προσωπικά και όχι μέσω του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, να μου δώσει το ηχητικό απόσπασμα. Πήγε όμως ο δικαστικός επιμελητής στην οδό Κωλέττη 8α κι εκεί του δήλωσαν ότι η κ. Κεντή- κάποιοι δηλαδή του δήλωσαν- ότι εκεί η κ. Κεντή έχει καιρό να εμφανιστεί. …..Και δεν την ξέρουν.

Ερώτηση: Εσείς τι θα κάνετε τώρα;

Απάντηση: Μου τα έστειλε ο δικαστικός επιμελητής κι εγώ αναγκαστικά προώθησα στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τα επόμενα μέτρα. Δηλαδή εδώ τι γίνεται. Υπάρχει ένας ραδιοφωνικός σταθμός. Ο οποίος δουλεύει σε ένα καθεστώς έλλειψης διαφάνειας. Όταν ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής δεν ξέρουμε ποια είναι η κατοικία του και είναι αλλοδαπός πολίτης καταλαβαίνετε ότι εδώ υπάρχει ένα καθεστώς αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας.

Επίσης η εφημερίδα, μπήκα στην ταυτότητα της, και είδα ότι συντάκτες της εφημερίδας είναι οι κύριοι Καρανίκας και Πετρόπουλος. Όμως τα σχόλια που δημοσιεύει η εφημερίδα αυτή άρα και το σχόλιο που είχε γράψει τότε εναντίον μου και της υπηρεσίας είναι όλα τους ανυπόγραφα. Σπάνιο είναι να δει κανείς ένα ενυπόγραφο άρθρο. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι μοναδικός υπεύθυνος απέναντι στο νόμο είναι η κ. Δήμητρα Ιωάννου Κεντή. Η οποία όμως είναι αγνώστου διαμονής.

Ερώτηση: Δηλαδή και ο Γιάννης Χλώρος που κάθε μέρα κάνει την εκπομπή αυτή, τι σχέση έχει με αυτήν την εταιρία και με αυτήν την εφημερίδα αφού δεν φαίνεται πουθενά;

Απάντηση: Εγώ δεν μπορώ να το ξέρω. Η φωνή του είναι γνωστή. Όπως είναι γνωστή η φωνή καθενός μας, εδώ στην Καβάλα που είμαστε μια μικρή πόλη και γνωριζόμαστε. Αλλά το εργασιακό καθεστώς- αν υπάρχει- δε το γνωρίζω.

Θα πρέπει κάποια στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούνε και να μας το πούνε… Εμένα δεν με ενδιαφέρει η δουλειά και με ποια ιδιότητα παίρνει το μικρόφωνο ο συγκεκριμένος κύριος και κρατά μια τρίωρη εκπομπή. Μαζί με άλλους. Εμένα με ενδιαφέρει που μπορώ να απευθυνθώ για να ζητήσω έννομη προστασία. Δηλαδή σε βάρος τίνος; Όταν ο μοναδικός υπεύθυνος είναι μία αλλοδαπή κυρία αγνώστου πλέον διαμονής στην Ελλάδα και στην Κύπρο, τότε τι να πω εγώ; Ο άμοιρος πολίτης. Εσείς, ο καθένας που αύριο μεθαύριο μπορεί να θέλει να ασκήσει δικαιώματα… Αγωγές εναντίον του συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης. Εναντίον τίνος θα στραφεί;

Εναντίον της ΙΚΕ η οποία έχει αξία μεριδίου 1.000 ευρώ; Εναντίον τίνος προσώπου θα προσωποποιήσει αυτήν την ευθύνη; Εναντίον ενός προσώπου που δεν έχει γνωστή πλέον κατοικία στην Ελλάδα; Αυτό ξέρετε είναι επιπλέον, μια καινούργια φορολογική παράβαση. Διότι ο αλλοδαπός που έχει δραστηριότητα στην Ελλάδα οφείλει να δηλώνει την αλλαγή της φορολογικής του κατοικίας αν τυχόν την αλλάξει. Αν δηλαδή έφυγε από την Κωλέττη 8Α, πολύ ωραία καλά έκανε. Δικαίωμα της είναι. Αλλά πρέπει να δηλώσει στην εφορία την καινούργια φορολογική κατοικία. Όπου αλλού έχει πάει.

Ερώτηση: Εν πάση περιπτώσει, εσείς λέτε θέλετε το ηχητικό. Να ακούσετε τι ειπώθηκε για σας… Αυτό είναι το νόημα.

Απάντηση: Το ηχητικό αφενός αλλά και να δοθούν απαντήσεις. Για ποιόν λόγο… Εμένα με σκανδαλίζει αυτό. Βέβαια ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει ιδιόκτητα μέσα ενημέρωσης. Είτε απευθείας ο ίδιος, είτε μέσω παρένθετων προσώπων. Αλλά πραγματικά εμένα με σκανδαλίζει το γεγονός ότι η εταιρία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης με εκπρόσωπο τον κ. Στέλλιο Κωνσταντινίδη και λοιπά μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους γιους του Ανδρέα και Λοΐζο Κωνσταντινίδη του Στέλλιου που συνεστήθη το 2016… Για ποιόν λόγο είναι στην ίδια διεύθυνση, δηλώνουν την ίδια φορολογική κατοικία δύο κυπριακές εταιρίες με την εταιρία αυτήν που εκδίδει την εφημερίδα «7η Μέρα» και τον σταθμό «Seven New». Δεν μπορώ να καταλάβω. Υπάρχει κάποιος λόγος. Είναι συμπτωματικό; Αν είναι συμπτωματικό εγώ θα ανακουφιστώ. Γιατί δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να συνδέεται μια μεγάλη βιομηχανία της περιοχής μας αφανώς με ένα τέτοιο μέσο ενημέρωσης. Με μια τέτοια εφημερίδα και έναν τέτοιο ραδιοσταθμό.

Ερώτηση: Αυτά όλα τα ψάξατε όπως μας λέτε. Εμείς θα κάνουμε τη δική μας έρευνα και διασταύρωση. Οπωσδήποτε πρέπει να τα δούμε κι εμείς. Όλα αυτά ξεκίνησαν από ένα απλό αίτημα, να σας δοθεί ένα ηχητικό απόσπασμα. Για να ακούσετε όπως λέτε τι ειπώθηκε για σας. Στα μέσα Οκτωβρίου.

Απάντηση: Στα μέσα Οκτωβρίου. Νομίζω ότι παραγράφεται … Η υποχρέωση του κάθε ραδιοσταθμού να κρατά το ηχητικό απόσπασμα μιας μέρας πόσο κρατά; Δύο μήνες;

Ερώτηση: Νομίζω τρεις μήνες

Απάντηση: Τρεις μήνες. Τελειώνει, παραγράφονται όσα ειπώθηκαν στα μέσα Οκτώβρη.

Ερώτηση: Αν θυμάμαι καλά αυτό που είπε στο ραδιόφωνο ο Γιάννης Χλώρος γράφτηκε την επόμενη μέρα στην εφημερίδα…

Απάντηση: Την ίδια μέρα. Εγώ είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για συγκοινωνούντα δοχεία. Όμως η έρευνα απέδειξε ότι η εφημερίδα και ο ραδιοσταθμός ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Που με έναν πολύ παράξενο τρόπο, μια σύμπτωση που εμένα με παραξενεύει και με σκανδαλίζει, ταυτόχρονα είναι και έδρα άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εδώ στην περιοχή μας. Είναι παράξενο. Πρέπει να…

Ερώτηση: Είναι παράξενο αλλά είναι και νόμιμο όπως καταλαβαίνω. Διότι όλη αυτή η διαδικασία που μας αναφέρετε και για τον ραδιοφωνικό σταθμό και για τις εταιρίες νομίζω ότι είναι νόμιμη διαδικασία. Ειδικά για τη ΒΦΛ, έχει κριθεί. Για τις εταιρίες. Αφήστε που για να υπάρχει ανάρτηση του ραδιοφωνικού σταθμού στο ΕΣΡ με αυτό το ιδιοκτησιακό καθεστώς πάει να πει ότι όταν άλλαξε η ιδιοκτησία εγκρίθηκε η αλλαγή.

Απάντηση: Όταν έγινε. Πριν από δύο χρόνια περίπου. Τώρα όμως εγώ βλέπω ότι η κυρία αυτή, η κυρία Κεντή (επαναλαμβάνω διαχειρίστρια ιδιοκτήτρια του μοναδικού μεριδίου αξίας 1.000 ευρώ της ΙΚΕ) έχει φύγει. Δεν τη βρίσκουμε στην Ελλάδα. Αυτή η αδιαφάνεια με ενοχλεί πάρα πολύ. Σημαίνει ότι υπάρχει ένα τουλάχιστον μέσο στην περιοχή μας που είναι ανεξέλεγκτο.

Μπορεί να λέει ότι θέλει. Μπορεί να γράφει ότι θέλει. Υβριστικά για τον καθένα, ο οποίος δεν έχει ακόμα – ακόμα και την δική μου ερευνητική δυνατότητα και καταλαβαίνετε ότι πολίτες εδώ στην Καβάλα είναι απροστάτευτοι απέναντι σε τυχόν αυθαιρεσίες δημοσιογραφικές. Διότι άλλο είναι να γράφεις κάτι και την επόμενη μέρα να ζητήσεις συγνώμη κτλ κι άλλο να υπάρχει μια καθημερινή εμμονή γύρω από το πρόσωπο μου.

Η οποία μάλιστα πολλές φορές εμπλέκει και πρόσωπα της οικογένειας μου. Αδίκως επίσης. Και καταλαβαίνετε ότι αυτό το πράγμα εγώ δεν μπορώ να το ανεχθώ. Θα ζητήσω, έχω ζητήσει ήδη την προστασία από την πλευρά του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για να λάβει τα μέτρα του και επιπλέον κι από οποιαδήποτε άλλη ελεγκτική αρχή υπάρχει στην Ελλάδα. Διότι αυτά τα ζητήματα αυθαιρεσίας και δημοσιογραφικών παρεκτροπών πρέπει να σταματήσουν.

#

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.