breaking news

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ” ΔΕΧΘΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

11 Δεκεμβρίου, 2019 | by rodopinews
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ” ΔΕΧΘΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”
ΜΜΕ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
0

Το δημοσίευμα του “Ρουβίκωνα”:

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από 25 άτομα στα κεντρικά γραφεία της χουντοφυλλάδας “Δημοκρατία” στη περιοχή του Παγκρατίου. Ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, μοιράστηκαν κείμενα σε περαστικούς και βάφτηκαν συνθήματα. Αφορμή στάθηκε η στοχοποίηση του συντρόφου Ν. Ρωμανού από την αστυνομική συντάκτρια της εφημερίδας Νάντια Αλεξίου, μέσα από ένα ξεκάθαρα κατασκευασμένο και χυδαίο δημοσίευμα. Συγκεκριμένα υποδείκνυε φωτογραφίες ενός άσχετου ανθρώπου ως φωτογραφίες του συντρόφου, τοποθετώντας τον μάλιστα στην πλατεία Συντάγματος να παρακολουθεί τον Ν. Δένδια. Πέρα από το προφανές(δημιουργία “κλίματος εν όψει 6ης Δεκέμβρη”) το συγκεκριμένο “δημοσίευμα” προσπαθεί να κατασκευάσει ένα προφίλ επικίνδυνου και αιμοδιψή τρομοκράτη για τον σύντροφο, με σκοπό να στοχοποιηθεί περαιτέρω από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, τόσο ο εκδότης Ιωάννης Φιλλιπάκης όσο και η αστυνομική συντάκτρια Νάντια Αλεξίου κατέβηκαν στην είσοδο και πίσω από κλειστά ρολά προκαλούσαν και ειρωνεύονταν μαζί με τους μπράβους τους.

#

Το δημοσίευμα της “Δημοκρατίας”:

Χθες έγινε επίθεση αναρχικών και φίλων τρομοκρατών στα γραφεία της εφημερίδας μας. Το πλήρες ρεπορτάζ για όσα συνέβησαν, αλλά και το σκοτεινό παρασκήνιο της υπόθεσης μπορείτε να τα διαβάσετε στη σελίδα 17. Ωστόσο, η βασική μέριμνα και το ενδιαφέρον όλων των εργαζομένων, της διεύθυνσης και της ιδιοκτησίας της «δημοκρατίας» δεν είναι οι ασχήμιες, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και η εν γένει παραβατική συμπεριφορά στην οποία ειδικεύονται διάφοροι τύποι, που κινούνται κάπου ανάμεσα στο περιθώριο, στον κόσμο του εγκλήματος και στο παρακράτος, αλλά το καθήκον απέναντι στον λαό και στην πατρίδα, και η υποχρέωση της δημοσίευσης των γεγονότων που είναι αληθή και των πληροφοριών που είναι έγκυρες και διασταυρωμένες.

Η «δημοκρατία» ασχολείται με κάτι που έχει λησμονηθεί από τα κατεστημένα και εν πολλοίς «απονευρωμένα» ΜΜΕ: τη δημοσιογραφία. Η εφημερίδα μας δεν είναι γραφείο Τύπου κόμματος ή «επικοινωνιακός βραχίονας» επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι ένας ζωντανός δημοσιογραφικός οργανισμός, ο οποίος δεν διστάζει να συγκρουστεί κάθε φορά που καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην άβολη αλήθεια που προκαλεί έριδες και στη βολική και ειρηνική παράδοση στο ψεύδος και στην ιδιοτέλεια.

Επιτέθηκαν οι φίλοι των τρομοκρατών στα γραφεία μας και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μας πεισμώσουν και να ισχυροποιήσουν τη θέλησή μας να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον ανηφορικό δρόμο που ακολουθούμε από το πρώτο φύλλο μας έως και σήμερα. Η «δημοκρατία» δεν ιδρύθηκε για να γίνει αρεστή σε όσους εκπροσωπούν το ελληνικό πρόβλημα, αλλά σε εκείνους που επιθυμούν τη λύση του.

Η μόνη μας δέσμευση και υποχρέωση δεν είναι προς πάσης φύσεως και προέλευσης εξουσίες και δυνάμεις, αλλά προς τις συνειδήσεις μας, προς τους αναγνώστες που μας τιμούν με την προτίμησή τους, προς την πατρίδα μας και προς τον Κύριο, που έχει ορίσει ως βασική προϋπόθεση της ελευθερίας τη γνώση της αλήθειας. Αναφέρει σχετικά το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (κεφ.8, 32): «Και γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς».

#

Η παρέμβαση του “Ρουβίκωνα” είχε ως σκοπό την διαμαρτυρία για την στοχοποίηση του αναρχικού Νίκου Ρωμανού από αναπόδεικτο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Το επίμαχο ρεπορτάζ της Νάντιας Αλεξίου ΕΔΩ.

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.