breaking news

ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΡΤΙΔΗ

17 Οκτωβρίου, 2019 | by rodopinews
ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΡΤΙΔΗ
ΜΜΕ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
0

Κανείς δεν γνωρίζει αν η αληθινή αιτία ορισμένων δημοσιευμάτων είναι το γενικό συμφέρον ή κάποιοι άλλοι λόγοι.

Ιστοσελίδα της Κομοτηνής, γνωστή για τις διαφημιστικού τύπου παρουσιάσεις δημοσίων προσώπων και γεγονότων, φαίνεται πως για κάποιους λόγους αποφάσισε το τελευταίο διάστημα να γίνει επιθετική προς συγκεκριμένους φορείς. Ετσι ξαφνικά εμφανίστηκε στο διαδίκτυο το παρακάτω δημοσίευμα:

Το κείμενο που συνόδευε την πιο πάνω εικόνα είχε ως εξής:

Στοιβαγμένες παλέτες στην είσοδο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, ανάμεσα από τις οποίες περνούν οι Δημοτικού Σύμβουλοι για να εισέλθουν στην αίθουσα.Μία εικόνα που απέχει από το κύρος του θεσμού της τοπικής κοινωνίας και που διατηρείται έτσι για εβδομάδες. Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δέχεται αυτή την εικόνα και δεν ζητά την άμεση απομάκρυνση σε κάποια αποθήκη , έτσι ώστε ο χώρος να ευπρεπιστεί; Για πόσο καιρό ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι και επισκέπτες θα αντικρίζουν αυτή την εικόνα;”

Η απάντηση του αντιδημάρχου Κοινωνικών Πολιτικών Γιάννη Μουρτίδη ήταν άμεση καθώς ο ίδιος, ως υπεύθυνος του χώρου, αφού πρώτα για λόγους πολιτικής διαφάνειας δημοσίευσε το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό κουτσομπολιό στον λογαριασμό του στο Facebook αμέσως μετά συμπλήρωσε:

“Οι παλέτες βρίσκονται εκεί για την προετοιμασία της διανομής τροφίμων σε αδύναμους συμπολίτες μας που θα γίνει σε λιγες ημέρες στο πλαίσιο του προγράμματος τεβα. Για όλους εμας -δήμαρχο και 41 δημοτικούς συμβούλους- που μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η “ευπρεπης” εικόνα, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η κοινωνική πολιτική κ η υποστήριξη των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. στο πλαίσιο αυτό δεν φρονούμε σε καμία περίπτωση ότι οι παλέτες που υπάρχουν εκεί υποτιμούν το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου ή το κύρος του, καθώς εξυπηρετούν ένα σοβαρότερο σκοπό κ γι αυτό “ανεχόμαστε αυτήν την εικόνα” που μόνο εσεις βρήκατε υποτιμητική κ μάλιστα μέσα σε ένα κτίριο που στεγάζονται πολλές αλλες υπηρεσιες του Δήμου εκτος από το δημοτικό συμβούλιο. Εξάλλου δεν είναι μάλλον τυχαίο οτι κανεις δεν διαμαρτυρήθηκε εκτός από εσάς που εάν σεβοσασταν στοιχειωδώς τη δημοσιογραφική δεοντολογία θα έπρεπε τουλάχιστον να επισημαίνατε για ποιο σκοπό είναι οι παλέτες εκεί. Αλλά προφανως ο στόχος σας είναι αλλος και όχι η υπηρέτηση της αλήθειας και η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.”

Το παρασκήνιο

Είναι γνωστό στην δημοσιογραφική πιάτσα πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα που ανακίνησε το (μη) ζήτημα ήταν για χρόνια ευνοημένη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή καθώς κάθε τρεις και λίγο φιλοξενούσε διαφημίσεις δημοτικών υπηρεσιών και εταιρειών. Ξαφνικά και με την ανάληψη καθηκόντων από την νέα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Γκαράνη, ο οποίος ως νέος δήμαρχος της πόλης προέβη σε πολύ συγκεκριμένες αλλαγές στις διοικήσεις δημοτικών εταιρειών και στην τοποθέτηση νέων αντιδημάρχων, όπως του Γιάννη Μουρτίδη στις κοινωνικές υπηρεσίες, βλέπουμε τέτοιου είδους κουτσομπολιά να εμφανίζονται. Απορούμε γιατί.

Απορίας άξιο είναι πόσα λεφτά βγάζουν οι διαχειριστές τέτοιων εν λόγω ιστοσελίδων ώστε να μην γνωρίζουν πως στην ίδια πόλη, κάπου πολύ κοντά τους, κάποιοι άλλοι άνθρωποι προσπαθούν να συντηρήσουν την οικογένειά τους με κοινωνικά επιδόματα αλλά και με δωρεάν τρόφιμα τα οποία μοιράζονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής μέσω αυτού του κτιρίου, πάνω σε αυτές τις ίδιες “ενοχλητικές” παλέτες.

Ισως πάλι οι παλέτες αυτές να είναι και επικίνδυνες καθώς μπορεί περνώντας από εκεί να σκοντάψουν κάποιες κυρίες που φορούν πανάκριβες και πανύψηλες γόβες, προκαλώντας έτσι ζημία σε κάποιο ευαίσθητο καλσόν.

Ρεπορτάζ – σχολιασμός: Σ.Μ.

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.