breaking news

“ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ” ΕΩΣ 250 ΕΥΡΩ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

22 Μαρτίου, 2019 | by rodopinews
“ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ” ΕΩΣ 250 ΕΥΡΩ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0

«Δώρο Πάσχα» με τη μορφή εφάπαξ επιδόματος εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση.

Τα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας έχουν έτοιμο σχέδιο, βάσει του οποίου, περίπου 3 εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα πάρουν… bonus έως 250 ευρώ πριν το φετινό Πάσχα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν πέσει στο τραπέζι, το επίδομα θα είναι 250 ευρώ για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη αποσυνδέουν την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, αλλά και για τα αναδρομικά.

«Δε σχεδιάζουμε την πολιτική μας, επειδή μας υποχρεώνουν τα δικαστήρια», σχολιάζει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

Όσον αφορά το πού θα βρεθεί το ποσό, κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το «ορφανό» κονδύλι των 658 εκατομμυρίων ευρώ, που πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως, το θέμα προβληματίζει τους εταίρους και γι’ αυτό θα συζητηθεί τόσο στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, όσο και στο Eurogroup της 5ης Απριλίου, όπου θα ζητηθούν από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση του κονδυλίου.

#

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email

Comments are closed.