Τα σενάρια περί αυτόνομης καθόδου στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση της πολιτικής κίνησης του Νίκου Κοτζιά “ΠΡΑΤΤΩ”, ίσως και με σύμπραξη αποχωρησάντων του 2015 και μετέπειτα, για είσοδο στην Βουλή ανοίγουν και πάλι έπειτα από την παραίτηση του ιδίου από την θέση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας που κατείχε επιτυχώς από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά συνέβη έπειτα από λογομαχία που είχε με τον υπουργό Αμύνης Παναγιώτη Καμμένο με την συζήτηση να πηγαίνει στην διαχείριση των “μυστικών κονδυλίων” όλων των υπουργείων. Ο Νίκος Κοτζιάς θεώρησε πως κατά την αντιπαράθεσή του με τον Παναγιώτη Καμμένο δεν έλαβε την στήριξη που έπρεπε από το υπουργικό συμβούλιο αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και άμεσα κατευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στην Ιστορία.
Οπως τονίζει το DocumentoNews.gr: “Σήμερα το πρωί συνεργάτες του κ. Κοτζιά, υπενθύμιζαν, μέσω emails, στους δημοσιογράφους ότι το ΥΠΕΞ είναι το μοναδικό υπουργείο που «περνάει» τα «μυστικά κονδύλιά» του από τη Βουλή με νόμο του 2017 στέλνοντας και τη σχετική τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠ.ΕΞ. Όπως έλεγαν μάλιστα ο κ. Κοτζιάς, έχει ζητήσει επίμονα από τον πρωθυπουργό, να ισχύει ο ίδιος νόμος που εφαρμόζεται για το υπουργείο Εξωτερικών, και για όλα τα υπόλοιπα υπουργεία που στον προϋπολογισμό τους έχουν «απόρρητα κονδύλια» ενώ θα αναλάβει και σχετική πρωτοβουλία στη Βουλή.”
Η όλη κατάσταση έφερε σε δύσκολη θέση τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η σχέση του οποίου με τον Παναγιώτη Καμμένο φαίνεται να έχει φτάσει στα άκρα αλλά αποφάσισε ωστόσο να κάνει δεκτή την παραίτηση του συνοδοιπόρου και βασικού του κυβερνητικού συμβούλου για να τηρήσει, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν, “ισορροπίες” με την πέραν του ατλαντικού μεριά. Συμβιβάστηκε λοιπόν με την παραίτηση Κοτζιά όμως δηλώνοντας ταυτόχρονα πως έληξε και η ανοχή στην συμπεριφορά του Παναγιώτη Καμμένου. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.
Ο, πλέον πρώην, υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για το πολιτικό του μέλλον έγραψε σε μήνυμά του στο διαδίκτυο: “Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Ο ΠΘ και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό ΥΣ τις επιλογές τους και εγώ κατόπιν τις δικές μου. Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν οτι είμαι σπόρος.“
Μέσα σε όλο αυτό το έκτακτο πολιτικό σκηνικό, κλαυσίγελο προκάλεσε η …λανθάνουσα γλώσσα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο οποίος παρουσίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού με την λεζάντα: “ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ”!
Ο καθένας με τον καημό του σε αυτή την χώρα!
Υ.Γ.: Συνδέστε τις σημερινές έκτακτες πολιτικές εξελίξεις με την παλαιότερη ανάλυση του RodopiNews.gr για την αναβάθμιση του Παναγιώτη Καμμένου στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με τις ευλογίες Τραμπ και θα συμπληρώσετε πολλά κενά.
Υ.Γ.2: Ας μην εκπλαγούμε αν το αμέσως επόμενο διάστημα υπάρξει θεαματική εξομάλυνση των διμερών σχέσεων με την Τουρκία. Αλλωστε ο παραιτηθείσας Ελληνας ΥΠΕΞ ήταν “αγκάθι” για το καθεστώς Ερντογάν και ο ίδιος ο Τούρκος ηγέτης είχε εκφράσει με κάθε τρόπο την δυσφορία του για την τοποθέτηση του Κοτζιά σε αυτή την θέση.