breaking news

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΞΕΚΙΝΩ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ

3 Σεπτεμβρίου, 2018 | by rodopinews
ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΞΕΚΙΝΩ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ
ΜΜΕ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
0

Την ίδια τακτική, της απάντησης δια της γραφίδας, εφάρμοσε και το RodopiNews.gr εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα κάποιοι και κάποιες να αποθρασυνθούν και να παρασύρουν στον ηθικό τους κατήφορο ακόμη και κορυφαίους κρατικούς λειτουργούς εναντίον μας, μέχρι που ξεκινήσαμε να τους φέρνουμε προ των ευθυνών τους, στις αίθουσες των δικαστηρίων και όχι μόνο. Εδώ και αρκετό καιρό πλέον ξέρουν πολύ καλά πως οι παρανομίες και οι μαφιόζικες πρακτικές τους θα απαντώνται *και* νομικά αλλά και με καταγγελίες στις ανώτερες αρχές ώστε να τους επιβάλλονται και οι ανάλογες πειθαρχικές κυρώσεις, όπως έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις. Δημοσιογραφία δεν είναι η “αγιογραφία” από μισθωμένους (με τα λεφτά των άλλων…) δημοσιογραφικούς υπάλληλους φυλλάδων και ψευτοκάναλων, όπως νομίζουν κάποια “δημόσια πρόσωπα”.

Ο κ.Γρ.Δημητριάδης προανήγγειλε στο twitter ότι θα στραφεί νομικά, κι ο κ.Κ.Βαξεβάνης σε ραδιοσταθμό είπε:

«Θα στραφώ ενάντια και στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Ζαχαράκη και την ΝΔ, στην κ. Ζαχαράκη με μήνυση και στην ΝΔ με αγωγή, για τους χαρακτηρισμούς, αλλά και στον κ. Δημητριάδη για τους χαρακτηρισμούς και θα κατατεθούν 3-4 αγωγές για όσα έχει πει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης … τέλειωσε το παραμύθι», είπε ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και τον Νίκο Σβέρκο.

Ο εκδότης του Documento αναφέρθηκε αναλυτικά στις σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη και της ΝΔ με την οικογένεια Φλώρου που φτάνουν ως την εποχή που ο Ευάγγελος Αβέρωφ ήταν υπουργός Άμυνας.

Για τις νέες επιθέσεις που δέχθηκε ο ίδιος από την αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Φλώρου και τον ρόλο του κ. Δημητριάδη, αλλά και τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στο παρελθόν, ο κ. Βαξεβάνης σχολίασε ότι «δεν έχω κάνει μέχρι στιγμής την κίνηση να τους οδηγήσω όλους αυτούς στο δικαστήριο, για να δούμε πόσο θα αντέξουν στην προσπάθεια συκοφάντησης, που εν πάσει περιπτώσει, έχει και τιμωρία».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι «ο κ. Βαξεβάνης είναι γνωστός συκοφάντης, έχει καταδικαστεί πολλές φορές στη Δικαιοσύνη για συκοφαντία. Σε παρέμβαση του ίδιου προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη, «επέμενε σε ένα αφήγημα συκοφάντησης … μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις» για τον κ. Δημητριάδη, όπως είπε.

Πλέον, όπως προανήγγειλε, «θα στραφώ ενάντια και στην κ. Ζαχαράκη και την ΝΔ, στην κ. Ζαχαράκη με μήνυση και στην ΝΔ με αγωγή, για τους χαρακτηρισμούς, αλλά και στον κ. Δημητριάδη για τους χαρακτηρισμούς και θα κατατεθούν 3-4 αγωγές για όσα έχει πει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και τα ανεχόμουν στο πλαίσιο του ότι είμαι δημοσιογράφος … τέλειωσε το παραμύθι».

Απαντώντας σε σχόλιο-ερώτημα ακροατή για το «πόσους Φλώρους καλύπτει η ΝΔ;», ο κ. Βαξεβάνης είπε ότι «Αυτοί που συμμετείχαν στο σκάνδαλο είναι πολλοί … Αν εννοεί τους «άριστους» που λέμε στην καθομιλουμένη «φλώρους» γιατί με τα λεφτά του μπαμπά πήγαν, πήραν ένα πτυχίο, μπήκαν στο σύστημα διαπλοκής και πολιτικής στήριξης όχι για να κάνουν την δουλειά τους αλλά για να γονατίσουν το ελληνικό κράτος, νομίζω ότι είναι εμφανές πώς τους στηρίζει σχεδόν όλους. Υπάρχουν διάφοροι «άριστοι», έχουμε δημοσιοποιήσει τα ονόματα και την δράση τους, είναι κομμάτι της ΝΔ. Ένας μάλιστα στη Λάρισα ήταν και κουμπάρος του Κ. Μητσοτάκη, αλλά «κιχ» … όλοι αυτοί δεν είναι άριστοι, είναι εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου, αλλά του λευκού κολλάρου. Είναι κομμάτι από την ΝΔ και δεν λέει κανένας κουβέντα».

Πάει πολύ πίσω η σχέση των οικογενειών Μητσοτάκη – Φλώρου

Ο κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση Φλώρου, τον ρόλο Δημητριάδη και τις σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Όπως θύμισε, «ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη, ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν ο Κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διετέλεσε σύμβουλός του, παραμένει τώρα σύμβουλός του στην ΝΔ, εργάζεται στην ΝΔ. Από τα φιλικά στην αξιωματική αντιπολίτευση ΜΜΕ εμφανίζεται ως «τα μάτια και τα αυτιά» του Κ. Μητσοτάκη».

Για την σχέση του με την υπόθεση Φλώρου και την οικογένεια Φλώρου, ο κ. Βαξεβάνης είπε ότι «από το 2011 και μετά, όταν διαμορφώνεται αυτή η σκανδαλώδης διαδικασία που οδήγησε τους «Φλώρους» να βγάλουν 250 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό από λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου που δεν απέδιδαν από είσπραξη λογαριασμών, ο κ. Δημητριάδης είναι από τους καλύτερους συνεργάτες της οικογένειας Φλώρου και κυρίως του γιου … Είναι ο άνθρωπος που έχει την κύρια ευθύνη για την δημιουργία εταιρειών σε σχέση με την Energa και τις εταιρείες που συμμετέχουν στο σκάνδαλο, δεν είναι «ένας δικηγόρος» όπως λέει, είναι «ο Παπασταύρου του κ. Φλώρου» … ο ρόλος του είναι κομβικός».

Όπως τόνισε, «στο μεγάλο «σκάνδαλο Φλώρου» υπάρχουν πολιτικές «ουρές», σε ένα ακόμη σκάνδαλο υπάρχουν «ουρές» με την οικογένεια Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο ο κ. Δημητριάδης, είναι και ο πατήρ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο πατέρας Αχιλλέας Φλώρος, ήταν ο επιχειρηματίας που εκπροσωπούσε εταιρεία στην οποία με σκανδαλώδη τρόπο το 1992 ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε να κατασκευάσει ένα ιδιωτικό εργοστάσιο της ΔΕΗ, στο Λαύριο. Άλλαξε όλες τις προδιαγραφές για το πώς πρέπει να είναι ένα εργοστάσιο και «φωτογράφισε» μία μέθοδο και λειτουργία εργοστασίου που μόνο ο κ. Φλώρος αντιπροσώπευε. Και του έδωσε μεγάλη δουλειά στο Λαύριο».

«Ακόμη πιο πίσω», συνέχισε, «ο πατήρ Φλώρος ήταν στέλεχος της ΝΔ στα Ιωάννινα, έκανε εργοστάσιο, την Μεταλλευτική Ηπείρου, που επιδοτούσε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ ως υπουργός Άμυνας. Έδινε δουλειές του Ελληνικού Στρατού στον φίλο του, μέχρι που πήρε «θαλάσσοδάνεια», έριξε έξω την εταιρεία και έγινε η γνωστή «κοινωνικοποίηση» το 1982-1983 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Βαξεβάνης, «μιλάμε για τον ορισμό της διαπλοκής».

#

Μήνυση και αγωγή από Κώστα Βαξεβάνη σε ΝΔ και Ζαχαράκη

Η κα Ζαχαράκη ενώ συνομιλούσε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, αναφέρθηκε στο σημερινό πρωτοσέλιδο του Documento λέγοντας ότι ότι «Ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη».

Στη συζήτηση παρενέβη τηλεφωνικά ο Κώστας Βαξεβάνης και της ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη.

Η κα Ζαχαράκη επέμενε λέγοντας ότι ο εκδότης έχει καταδικαστεί πολλές φορές για συκοφαντίες και άρχισε να αναφέρει υποθέσεις όπως του Βγενόπουλου, της Νικολοπούλου κ.α.

Όταν ο Κώστας Βαξεβάνης της υπενθύμισε ότι για όλες έχει αθωωθεί, εκείνη αρνήθηκε και πάλι να ζητήσει συγνώμη.

Nέο πολιτικό ήθος και δολοφονίες χαρακτήρων

Η ΝΔ, στο ανώτατο επίπεδο, από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το Documento επιχείρησε με απειλές και συκοφαντίες να τρομοκρατήσει τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη. Ο λόγος προφανής: να μείνουν στο σκοτάδι, τα λερωμένα τ΄ άπλυτα της γαλάζιας παράταξης.

Όταν κατάλαβαν στο Μοσχάτο ότι οι απειλές τους δεν περνούν προχώρησαν στη «δολοφονία χαρακτήρων». Κορυφαία στελέχη της, αντιπρόεδροι, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι βγήκαν στο μεϊντάνι της τηλεοπτικής διαπλοκής, κυρίως, και με χοντροκομμένα ψέματα, ανυπόστατες φήμες, λάσπη και συκοφαντίες στοχοποίησαν προσωπικά τον Κώστα Βαξεβάνη.

Δυστυχώς γι αυτούς τόσο ο Κώστας Βαξεβάνης όσο και οι εργαζόμενοι στο Documento δεν πτοήθηκαν από τις αήθεις επιθέσεις και συνέχισαν και θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν. Με οδηγό την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τους πολίτες για όσα τα φαύλα κόμματα θέλουν να κρύψουν. Και η ΝΔ σίγουρα έχει πολλά να κρύψει.

Κουβέντα για την ταμπακιέρα

Η Πειραιώς αντί να απαντήσει επί της ουσίας για τον ανιψιό του προέδρου της ΝΔ, Γρηγόρη Δημητριάδη και την σχέση του με τον καταδικασμένο απατεώνα Αριστείδη Φλώρο της Energa κατέφυγε (για ακόμη μια φορά) στην προσφιλή της τακτική: συκοφαντίες, απειλές και μπόλικες δόσεις γκεμπελισμού. Ας είναι. Ο κόσμος έχει νου και γνώση… και πληροφόρηση για τα ανομήματα τους.

#

Βαξεβάνης: Η κυρία Ζαχαράκη ας ζητήσει συγνώμη και θα αποσύρω τη μήνυση

Η ΝΔ επέλεξε το ρόλο του Ζήκου της ελληνικής ταινίας. Αφού έστειλε την εκπρόσωπό της να με συκοφαντήσει σε τηλεοπτική εκπομπή του Εψιλον, τώρα όχι μόνο δεν αποδέχεται τις νομικές επιπτώσεις και το κόστος, αλλά παριστάνει τον πολιτικό Χατζηχρήστο και αντρειεύεται με απειλές.

Κατά την παρέμβασή μου στην τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησα από την κυρία Ζαχαράκη να αναιρέσει τις συκοφαντίες και να ζητήσει συγνώμη για όσα ψευδώς μου απέδωσε. Η προσπάθειά μου μάλιστα ήταν κατ επανάληψη αλλά η εκπρόσωπος της ΝΔ επέλεξε συνειδητά, παρά τις προειδοποιήσεις μου, το ρόλο του τρολ των social media. Το πρωί έκανα ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης που τον αποκαλούν «καταδικασμένο συκοφάντη» χωρίς να έχει καταδικαστεί ποτέ για συκοφαντία . Επέλεξα δηλαδή τη νομιμότητα, με την οποία η ΝΔ, απ ό,τι φαίνεται από την πληθώρα των άριστων μελών της που βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέα, δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις.

Η ΝΔ προσπαθεί να δώσει πολιτικό χαρακτήρα σε ένα νομικό θέμα που αφορά την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου. Ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει την προσβλητική συμπεριφορά του (για την οποία επίσης θα καταφύγω στη Δικαιοσύνη) αποδίδοντάς μου χαρακτηρισμούς που όχι μόνο δεν δηλώνουν πολιτικό ήθος αλλά είναι και ποινικά κολάσιμοι. Με το Μαξίμου μπορεί να κάνει ο,τι θέλει, με εμένα όμως θα πληρώσει για την επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα μου. Ενημερώνω τον κύριο Μητσοτάκη πως εκτός από τη μήνυση εναντίον της κυρίας Ζαχαράκη έχω καταθέσει μήνυση και εναντίον του ανιψιού του και συνεργάτη του Φλώρου, ο οποίος επίσης αναζητείται από την Αστυνομία. Θα ακολουθήσουν αγωγές εναντίον του ίδιου και του Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη για όσα έχουν πει εναντίον μου καταχρώμενοι τον πολιτικό τους ρόλο.

Αν η κυρία Ζαχαράκη φοβάται όσο φαίνεται από την ανακοίνωση της ΝΔ, ας ζητήσει έστω τώρα συγνώμη και θα αποσύρω τη μήνυση. Διαφορετικά εκτός από τις αποκαλύψεις , θα σας ταράξω και στη νομιμότητα

Κώστας Βαξεβάνης

#

 

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.