Μία θερμή ανταλλαγή ανακοινώσεων ξεκίνησε την Κυριακή μεταξύ του συντονιστή της Ν.Ε. Ροδόπης του Σύριζα Σταμάτη Σακελλίων και του υποψηφίου προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης Μιχάλη Κακουλίδη.
Αν και η αφορμή για όλα αυτά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αυτό που έπαιξε ρόλο στην ανταλλαγή πολιτικών ανακοινώσεων ήταν μάλλον οι δηλώσεις Κακουλίδη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ροδόπης κατά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του όπου ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε:
“…ειδικά στο νομό Ροδόπης στον οποίον απουσιάζει η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές…”
Ολόκληρη η δήλωση του Μιχάλη Κακουλίδη βρίσκεται στο παρακάτω δημοσίευμα:
http://fonirodopis.gr/press/76587/kakoulidis-den-ehw-pisw-mou-politikous-patrwnes
Η αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση με ανακοίνωση που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο συντονιστής Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων, η οποία ανέφερε τα παρακάτω:
“Διάβασα με ενδιαφέρον ομολογώ την δήλωση του υποψήφιου προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης Μιχάλη Κακουλίδη για την μη κυβερνησιμότητα των βουλευτών της Ροδόπης. Εικάζω ότι θέλει να πει πως η περιοχή μας δεν έχει υπουργό στην κυβέρνηση. Να του θυμίσω απλώς ότι το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. είχαν υπουργούς από την Ροδόπη αυτό δεν απέτρεψε την χρεοκοπία της χώρας. Να του επισημάνω επίσης πως ανεξαρτήτως της γεωγραφικής σύνθεσης της κυβέρνησης αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει σε λίγους μήνες την χώρα από τα μνημόνια που εσείς μας βάλατε. Σε κάθε περίπτωση δεν θεωρώ πως αυτού του είδους η αντιπολίτευση βοηθά τον τόπο. Για να μην ανησυχεί όμως ο κ. Κακουλίδης σπεύδω να τον ενημερώσω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν αόκνως για την περιοχή όπως άλλωστε και το κόμμα. Γιατί η αριστερά δεν έχει στην πολιτική λογική της τον “κολλητό υπουργό”. Τρανότερο παράδειγμα αυτής της διαφορετικής λογικής είναι το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Ο Ανδρέας Ξανθός υπουργός Υγείας είναι βουλευτής Ρεθύμνου αλλά το νοσοκομείο θα γίνει στην Κομοτηνή. Μπορεί να μας πει ο κ. Κακουλίδης γιατί οι δικοί του ροδοπίτες υπουργοί, δεν το κατάφεραν;”
Η απάντηση του υποψηφίου προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης ήρθε μέσω Facebook σε επίσης αυστηρό ύφος:
“Ευχαριστώ πολύ τον Σταμάτη Σακελλίων που μπήκε στον κόπο να απαντήσει σε μυθεύματα γράφοντας μια εξιστόρηση συριζέικη… Θα έπρεπε να ξέρει να διαβάζει Ελληνικά ως εκπαιδευτικός που είναι εκτός αν ασχολείται μόνο στα δίγλωσσα σχολεία και έχει ξεχάσει την ελληνική γλώσσα. Φοβισμένος από την υποψηφιότητα μου άρχισε να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα απαντώντας δήθεν σε δηλώσεις μου… Το νοσοκομείο Κομοτηνής αγαπητέ Συριζαίε άρχισε να κινείται χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Νιάρχος και την συνεχόμενη δράση του διοικητή Γιώργου Φιλιππίδη που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε με χίλιους τρόπους να εμποδίσει τον διορισμό του… Η μηδενική εκπροσώπηση της Θράκης στην αδιανόητη συγκυβέρνηση αποδεικνύει το επίπεδο των βουλευτών σας άλλα και την σημασία που δεν δίνει στην Θράκη ο μέγας ψευδεπίγραφο πρωθυπουργός που θα μείνει στην ιστορία ως πολιτικός Πινόκιο… Καληνύχτα σε σας και στο απόκομμα σας.”
Φυσικά και οι νοοτροπίες εξουσίας που εκπροσωπούν τα δύο κόμματα από τα οποία προέρχονται οι Σακελλίων και Κακουλίδης απέχουν πολύ μεταξύ τους, όμως σε τοπικό επίπεδο τα συμφέροντα της περιοχής είναι γνωστά και ξεκαθαρισμένα εδώ και χρόνια, γι αυτό κάθε ένας που μπορεί να εκπροσωπήσει πολιτικά την Ροδόπη στα κέντρα των αποφάσεων είναι καλοδεχούμενος από όποια πολιτική ιδεολογία και αν προέρχεται με απόλυτο κριτήριο τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής.
Ρεπορτάζ: Σ.Μ.