breaking news

Ο Γιώργος Πεταλωτής υποδέχτηκε στην Κομοτηνή την Κατερίνα Μπατζελή

29 Ιανουαρίου, 2010 | by rodopinews
Ο Γιώργος Πεταλωτής υποδέχτηκε στην Κομοτηνή την Κατερίνα Μπατζελή
ΕΛΛΑΔΑ & ΚΟΣΜΟΣ
0

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, υποδέχθηκε στην Κομοτηνή την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κατερίνα Μπατζελή, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. Τα δύο στελέχη της Κυβέρνησης συμμετείχαν στην ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχία Ροδόπης, σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης, την Ένωση Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών Ροδόπης, την Ένωση Νέων Αγροτών Ροδόπης και την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου, με θέμα «Βαμβάκι – Καπνός στη Θράκη: το μέλλον των επιδοτήσεων και η πρόκληση των αγορών».

Ο Υφυπουργός στον χαιρετισμό του ζήτησε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην κυβερνητική προσπάθεια για άρση της αντιμετώπισης της χώρας μας ως αναξιόπιστης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο το δημοσιονομικό έλλειμμα όσο το πολιτικό έλλειμμα. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συστράτευσης στην προσπάθεια αυτή.

Αναφερόμενος στο αγροτικό ζήτημα των τελευταίων ημερών ο Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, υπογράμμισε όμως την αντίθεσή του για το μέσο διεκδίκησης, τα μπλόκα.

«Είναι πολύ σημαντικό σήμερα, σε μία εποχή που μιλάμε μόνο για αιτήματα, πολλά από τα οποία είναι δίκαια, να κατανοούμε την αγωνία των αγροτών. Διαφωνούμε όμως κάθετα με τέτοιες κινητοποιήσεις, ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Όταν κάθε μέρα έχουμε να παλέψουμε με το έλλειμμα αξιοπιστίας και με την επίθεση που δεχόμαστε σαν χώρα από κάποια κερδοσκοπικά κυκλώματα, αυτό σημαίνει ότι η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι στραμμένη στην οικονομία. Είναι λοιπόν σημαντικό ότι σε αυτές τις συνθήκες, εμείς προχωράμε μπροστά, μιλάμε για ανάπτυξη. Βλέπουμε πέρα από την ευκαιριακή επιδοματική πολιτική. Είμαστε και στο αγροτικό ζήτημα, υπέρ των βαθιών αλλαγών, με ριζικές αλλαγές και ριζικές αποφάσεις, επαναπροσδιορίζουμε τι συμβαίνει με τις παραδοσιακές καλλιέργειες και τι σημαίνει να εμμένουμε σε αυτές, ποιες εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις μπορούμε να βρούμε, πρακτικά και όχι θεωρητικά, ώστε η αγροτική παραγωγή να αποκτήσει άλλες διαστάσεις. Σήμερα όταν κάποιοι μιλούν μόνο για αιτήματα εμείς προχωράμε και μιλάμε για πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση