breaking news

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

29 Μαρτίου, 2016 | by rodopinews
ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΜΜΕ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
0

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στο σύνολό του και κατ’ άρθρον το νομοσχέδιο για την «προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2013/50/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για την εναρμόνιση των προϋποθέσεων διαφάνειας αναφορικά με την πληροφόρηση σχετικά με τους εκδότες των οποίων οι μετοχές έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά».

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Κατά, ψήφισαν ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε και η διάταξη για την ενίσχυση της διαφάνειας στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι διοικήσεις των τραπεζών για τις πληρωμές για σκοπούς εμπορικής διαφήμισης, καθώς και των ποσών που καταβάλλονται για πάσης φύσεως χορηγίες.

Υπέρ του άρθρου 6, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ “παρών” δήλωσαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Αναφερόμενος στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, για την ενίσχυση της διαφάνειας στις διαφημιστικές δαπάνες και τις χορηγίες των τραπεζών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης τόνισε, ότι αποτελεί πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση μιας παθογένειας, την οποία, όπως είπε, συνιστούσε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής όπως το χαρακτήρισε, ανάμεσα στο τραπεζικό σύστημα τις επιχειρήσεις και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Είπε τέλος ότι «με την τροπολογία, η οποία συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο, και ορίζει ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα του 2015, τελειώνει και η σχετική προπαγάνδα που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα και καταλόγισε σε ορισμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους, ότι σκοπίμως διαστρέβλωσαν τα όσα είπε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή, αλλά και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι αναπαρήγαγαν τα δημοσιεύματα, χωρίς να συμβουλευτούν προηγουμένως τα πρακτικά».

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500066587

 

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email

Comments are closed.