Με 20 τόνους τροφίμων ειδών πρώτης ανάγκης, κουβέρτες , τρόφιμα και φάρμακα αναχώρησαν σήμερα από τις εγκαταστάσεις του επιχειρηματία κ Λαγάκη που κι αυτός συνέδραμε με ανθρωπιστικό υλικό, 7 φορτηγά και 3 ημιφορτηγά από την Κομοτηνή για την Ειδομένη.
Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης των τροφίμων, των ειδών υγιεινής των φαρμάκων και των ρούχων ανήκει στους δυο μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Μέτσο Τζεμαλή και Μεμέτ Σινίκογλου, οι οποίοι σε συνεργασία με τις Διαχειριστικές Επιτροπές Μουσουλμανικών Περιουσιών Κομοτηνής και Ξάνθης πραγματοποίησαν έρανο για τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες της Ειδομένης.
Οι δυο Μουφτήδες ευχαρίστησαν και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους και δεν άφησε μόνους όπως είπαν «αυτούς τους αδικημένους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή αφήνοντας υποχρεωτικά πίσω τις πατρίδες τους .”
“Ευχόμαστε τον ύψιστο θεό να τους δώσει δύναμη και κουράγιο καθώς και μια καλύτερη ζωή κι ευχαριστούμε τον λαό μας για την ευαισθησία του.” πρόσθεσαν οι δυο Σοφολογιότατοι
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του επιχειρηματία κ Λαγάκη, Ντίνα Παπουλιά εξέφρασε την συμπαράσταση της στους πρόσφυγες προσφέροντας εκ μέρους του επιχειρηματία μια σεβαστή ποσότητα ανθρωπιστικού υλικού για τους πρόσφυγες.
Πηγή: Κρατικό Ραδιόφωνο Κομοτηνής