Δεν κατάφερε τελικά να ανατρέψει την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση ο Σαΐτ Ερντογάν και τελικά θα έχουμε δύο κύριους μονομάχους για την δημαρχεία του Ιάσμου, τον σημερινό δήμαρχο Καδή Ισμέτ και τον πρώην δήμαρχο Κυριάκο Αμούτζα.
Ο πρώην δήμαρχος Σώστη Σαΐτ Ερντογάν προσπάθησε μέχρι και σήμερα το βράδυ της Δευτέρας να αλλάξει τα δεδομένα με δικηγόρους που είχαν έρθει ειδικά γι αυτή την υπόθεση από την Ξάνθη αλλά δυστυχώς γι αυτόν χωρίς αποτέλεσμα οπότε και οι εκλογές θα διεξαχθούν με δύο πλήρεις συνδυασμούς και εφ΄ όσον ο ίδιος το επιλέξει, έναν ακόμη τρίτο συνδυασμό χωρίς υποψηφιότητες που καλύπτουν όλο τον Δήμο Ιάσμου, τον δικό του.
Στην συνέχεια τον λόγο θα έχει το εκλογοδικείο στο οποίο θεωρητικά ο ίδιος έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί κάποια ανάλογη τακτική.