Ο Δήμος Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο διοργανώνουν Συναυλία Χορωδιακής Μουσικής με την πολυβραβευμένη ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ & ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαρίας Μελιγκοπούλου.
Η Χορωδία είναι ένα από τα σπουδαιότερα και πιο διακεκριμένα χορωδιακά σύνολα της χώρας. Στα 20 χρόνια της ιστορίας της έχει δώσει 600 και πλέον συναυλίες, σε 4 ηπείρους και περισσότερες από 15 χώρες!
Στην εκδήλωση θα γίνει και η επίσημη απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Σύνθεσης που διεξήχθη την Άνοιξη, με αφορμή την επέτειο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας.
Εκτός από τα 5 βραβευθέντα έργα του Διαγωνισμού – ανάμεσά τους και αυτό της Καβαλιώτισσας Χρύσας Μίσχου – η Χορωδία θα παρουσιάσει ένα θαυμάσιο πρόγραμμα από υπέροχα τραγούδια που τραγούδησε με μεγάλη επιτυχία στο πρόσφατο καλοκαιρινό ταξίδι της στη Νότιο Αφρική – ανάμεσά τους και χορογραφημένα κομμάτια, που συνδυάζουν το τραγούδι με κίνηση! Στο πιάνο συνοδεύει ο καθηγητής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Παπαϊσίου.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Οκτωβρίου 2013 στο κινηματοθέατρο «ΟΣΚΑΡ», ώρα 20:30 με ελεύθερη είσοδο.