Είναι κανείς να αναρωτιέται για το πραγματικό χάος που επικρατεί σε μία μικρή σχετικά υπηρεσία της πόλης μας: στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ Κομοτηνής. Εναν σταθμό που ενώ θα έπρεπε να απασχολεί την τοπική επικαιρότητα με θέματα δημοσιογραφίας και πολιτισμού αντιθέτως εδώ και σχεδόν μία δεκαετία πρωταγωνιστεί σε δημοσιεύματα τοπικού τύπου σχεδόν αποκλειστικά για ζητήματα αρνητικής δημοσιότητας. Εργασιακές και πολιτικές διώξεις, επιθέσεις εργαζομένων σε άλλους εργαζομένους, κλήσεις σε αστυνομία, στοχευμένοι τραμπουκισμοί, μηνύσεις, αυτόφωρα, εισαγγελείς. Είναι όντως να αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς συμβαίνει εκεί μέσα. Λειτουργεί αυτός ο σταθμός ως κρατικό ραδιόφωνο ή μήπως κάπου στην πορεία έχει μετατραπεί σε προσωπικό “τσιφλίκι” κάποιων που βρίσκονται εντός ή εκτός αυτού;
Στην προσπάθειά μας να μη σταθούμε στις φήμες που διαδίδουν κάποιοι κατ΄ επάγγελμα “πληροφοριοδότες” σε τοπικά πολιτικά γραφεία και καφενεία πως πίσω από όλα αυτά τα προβλήματα κρύβονται απλά προσωπικές διαμμάχες και αντιπάθειες, τα τελευταία χρόνια έχουμε προβεί σε δεκάδες αποκαλυπτικά δημοσιεύματα. Η απάντηση της διεύθυνσης του σταθμού αρχικά ήταν η σιωπή, έπειτα ο πανικός και αψυχολόγητες ενέργειες όπως η κατασυκοφάντησή μας με έγγραφα που ενσυνείδητα μας διαβάλλουν σε όλη την Ελλάδα και στην συνέχεια η δικαστική μας δίωξη με μία παντελώς ανυπόστατη μηνυτήρια αναφορά την οποία στην συνέχεια ήρθε να μας παρακαλέσει …να μην φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων!
Απάντηση σε όσα διοργανώθηκαν από την διεύθυνση του σταθμού σε μία περίεργη συνεργασία με εκπροσώπους του δημοσιογραφικού και πολιτικού κατεστημένου της πόλης μέχρι σήμερα δεν δώσαμε παρά μόνο αφήνουμε κάποιους και κάποιες που χάρη σε στήριξη από γνωστά πολιτικά γραφεία “ζουν το μύθο τους” τόσα χρόνια να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στην παραπληροφόρηση, στην συκοφαντία και σε χίλιες δύο άλλες παρανομίες. Συνεχίζοντας όμως τα απλά ερωτήματα ως προς την νομιμότητα των πεπραγμένων μέσα στην ΕΡΑ Κομοτηνής, μία υπηρεσία που στο παρελθόν είχε περιγραφεί και ως “γκέτο προσωπικών συμφερόντων” από τον τοπικό τύπο τις επόμενες ώρες φέρνουμε στην δημοσιότητα μία υπόθεση που ως συνήθως “ξεχάστηκε” από όλα τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ της περιοχής. Κι αυτό διότι εκπρόσωποι αυτών με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν σχέση ή συνεργασία με τον κρατικό ραδιοσταθμό ή με εργαζομένους σε αυτόν.
Τι λέτε λοιπόν; Αντέχετε τέτοιες αποκαλύψεις; Και πάνω απ΄ όλα, όσοι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΡΤ από την Αθήνα τόσο καιρό έκαναν τα “στραβά μάτια” στα κατορθώματα κάποιων εργαζομένων της ΕΡΑ Κομοτηνής, μετά από αυτά που θα δημοσιεύσει το RodopiNews.gr τι θα ισχυριστούν; Πως δεν ήξεραν; Δεν άκουσαν; Η πως δεν κατάλαβαν κάτι γιατί εκείνο τον καιρό …διάβαζαν για τις σπουδές τους;
Η σιωπή για κάποιους μπορεί να είναι χρυσός και η (συν)ένοχη σιωπή πλατίνα. Εμείς ωστόσο που δεν γουστάρουμε πολύτιμα μέταλλα και άλλες τέτοιες ομορφιές αποφασίσαμε εδώ και χρόνια να σπάσουμε την σιωπή και να φέρουμε στο φως της δημοσιότητας τα πάντα. Και το κάνουμε χωρίς να επιδιώξουμε καμία μα καμία συναλλαγή με κανέναν και τίποτα παρά μόνο ελπίζοντας και προσδοκώντας την πλήρη αποκάλυψη όλης της αλήθειας, την δίωξη και παραδειγματική τιμωρία όλων όσων έχουν πράξει ανήθικα και παράνομα και την πλήρη αποκατάσταση όσων τόσα χρόνια κατάφορα αδικούνται και ζημιώνονται από την απαράδεκτη δράση μίας περίεργης ομάδας ανθρώπων.
Ολα λοιπόν θα βγουν στην φόρα. Και τότε, όλοι όσοι είχαν ρόλο ή ήξεραν και δεν μίλαγαν θα πρέπει να δώσουν μία απάντηση: αν όλο αυτό το διάστημα δεν έκαναν κάτι επειδή ήταν συνένοχοι ή επειδή ήταν βλάκες. Για πόσα ευρώ ή για πόσες ψήφους ας μας το πούνε οι ίδιοι.
Υπομονή λίγες ώρες λοιπόν…