breaking news

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Περικοπές σε νούμερα, όχι σε ανθρώπινες ψυχές

18 Ιουλίου, 2012 | by rodopinews
Ευριπίδης Στυλιανίδης: Περικοπές σε νούμερα, όχι σε ανθρώπινες ψυχές
ΕΛΛΑΔΑ & ΚΟΣΜΟΣ
0

Το υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να εξορθολογίσει τις δαπάνες και να εκσυγχρονίσει τους ΟΤΑ, αλλά και να στηρίξει τα δίκτυα κοινωνικής ασπίδας στον πόλεμο κατά της φτώχειας, είπε ο υπουργός μετά την συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι της Τρίτης.

Οπως είπε ο κ.Στυλιανίδης, είναι σε εξέλιξη «σκληρή διπλή προσπάθεια… από τη μια να εξορθολογήσουμε τα οικονομικά και να εκσυγχρονίσουμε την λειτουργία των ΟΤΑ και από την άλλη βεβαίως να κρατήσουμε όρθια και δυναμικά τα δίκτυα κοινωνικής ασπίδας τα οποία μας είναι χρήσιμα στον πόλεμο κατά της φτώχειας που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με διάφορα κοινωνικά προγράμματα».

«Η συγκυρία είναι δύσκολη», παραδέχθηκε ο ίδιος, ενόψει και της τελικής έκθεσης της τρόικας και των επιπλέον περικοπών που αναζητούνται.

Εσπευσε ωστόσο να σημειώσει ότι «αυτό που νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να μείνει όρθιο και να αποτελέσει εργαλείο ανάκαμψης και επαναφοράς της αξιοπρεπείας στην κοινωνία μας είναι μια πολιτική κοινωνικής ασπίδας που θα σταθεί διπλά σε αυτούς που σήμερα δοκιμάζονται και που πλήττονται από την κρίση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν πρόκειται να γίνουν περικοπές στον προϋπολογισμό και τις δαπάνες του δικού του υπουργείου, ο κ.Στυλιανίδης υποστήριξε ότι «υπάρχει προγραμματισμός ώστε να κόβονται νούμερα πίσω από τα οποία δεν κρύβονται ανθρώπινες ψυχές».

http://www.ethnos.gr

 

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση