breaking news

Τρεις στους τέσσερις Έλληνες ψηφίζουν ΝΑΙ στο Ευρώ

25 Μαΐου, 2012 | by rodopinews
Τρεις στους τέσσερις Έλληνες ψηφίζουν ΝΑΙ στο Ευρώ
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
0

«Ναι» στο ευρώ θα ψήφιζε η πλειονότητα των ψηφοφόρων σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες –μεταξύ τους και την Ελλάδα που προηγείται σε θετικές ψήφους– αν διεξάγονταν αύριο δημοψήφισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos.

Συνολικά και για τις πέντε χώρες –Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία– έξι στους δέκα ψηφοφόρους θα έλεγαν «ναι», μεταδίδει το Reuters.

Αντίστοιχο ποσοστό θα συμφωνούσε με τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος.

Η ισχυρότερη υποστήριξη για το κοινό νόμισμα παρατηρείται στην Ελλάδα όπου τρεις στους τέσσερις από αυτούς που έχουν γνώμη θα ψήφιζαν θετικά.

Μικρότερο ποσοστό καταγράφεται στην Ιταλία και την Γερμανία. Ωστόσο στη Γερμανία επτά στους δέκα συμφωνούν με την ιδέα να γίνει δημοψήφισμα.

Οι αναποφάσιστοι ήταν περίπου στο 10% σε κάθε μια από τις χώρες.

Αναλυτικότερα:

Ναι Όχι ΔΞ Αποχή
Γαλλία 62 24 12 2
Γερμανία 51 38 8 3
Ελλάδα 70 20 6 4
Ισπανία 55 32 10 4
Ιταλία 50 38 8 4

Με την αναγωγή τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Ναι Όχι
Γαλλία 72 28
Γερμανία 57 43
Ελλάδα 78 22
Ισπανία 63 37
Ιταλία 57 43

Ο δημοσκόπος της Ipsos, Τζον Ράιτ, εκτιμά πώς παρά την μεγάλη αναταραχή και το δημόσιο διάλογο στις χώρες της έρευνας σχετικά με το ευρώ, οι Ευρωπαίοι «για την ώρα θέλουν να κρατήσουν το ευρώ.

» Αυτό στέλνει ένα θετικό μήνυμα: οι πολίτες δεν είναι έτοιμοι να το εγκαταλείψουν, όχι ακόμη», προσθέτει.

http://news.in.gr

 

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση