breaking news

Επιστρέφει από τα Σκόπια ο Μάκης Ψωμιάδης

25 Απριλίου, 2012 | by rodopinews
Επιστρέφει από τα Σκόπια ο Μάκης Ψωμιάδης
ΕΛΛΑΔΑ & ΚΟΣΜΟΣ
0

Τη Δευτέρα, 30 Απριλίου, επιστρέφει στην Ελλάδα ο Μάκης Ψωμιάδης. Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου, ο οποίος κατηγορείται ως ένας από τους εγκεφάλους στο κύκλωμα των στημένων αγώνων, αναμένεται τη Δευτέρα να μεταφερθεί στη χώρα μας από τα Σκόπια, όπου συνελήφθη πριν από περίπου πέντε μήνες.

Το διπλωματικό θρίλερ που ήταν σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα γύρω από την έκδοση του Μ. Ψωμιάδη φαίνεται ότι παίρνει τέλος. Ύστερα από σχετικό διάβημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, για καθυστέρηση των διαδικασιών έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη, οι Αρχές των Σκοπίων αποφάσισαν να ικανοποιήσουν τελικά το ελληνικό αίτημα, προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα μας ο κατηγορούμενος.

Και όλα αυτά ενώ τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα, αφού μέχρι τις 15 Μαΐου θα έπρεπε οι Αρχές των Σκοπίων ν’ αποφασίσουν εάν θα κάνουν δεκτό το αίτημα της Ελλάδας ή διαφορετικά να αφήσουν ελεύθερο τον Μ. Ψωμιάδη με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Προβάλλοντας διάφορα προσχώματα, οι Σκοπιανοί είχαν μπλοκάρει όλους αυτούς τους μήνες την έκδοση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Καβάλας, ζητώντας ν’ απαλειφθεί από τα έγγραφα με τα στοιχεία της δικογραφίας η ονομασία FYROM.

Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη συμμετοχή του στα στημένα παιχνίδια και για παράνομο στοιχηματισμό, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

Αμέσως μετά την απολογία του όμως, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ του ανακριτή και του εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί και τη λύση κλήθηκε να δώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο τελικά έδειξε τον δρόμο της φυλακής στον Μ. Ψωμιάδη.

Ήδη όμως εκείνος είχε γίνει άφαντος, αφού είχε προλάβει να διαφύγει στα Σκόπια. Κρατούμενος αυτό το διάστημα σε φυλακή των Σκοπίων, έκανε λόγο για άσχημες συνθήκες κράτησης, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν προτίθεται να φέρει εμπόδια στην έκδοσή του στη χώρα μας, καθώς έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

http://www.zougla.gr

 

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση