Ποιος θα το περίμενε πως οι Αστυνομικοί θα χειροκροτούσαν θερμά έναν εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ!
Κι όμως ο Γιώργος Μανανάς φαίνεται πως το κατάφερε κι αυτό το βράδυ του Σαββάτου στην συγκέντρωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης στην οποία και παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ.
Ο λόγος για τον χαιρετισμό που έκανε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και τα σχόλια που του ζητήθηκε να κάνει για θέματα της επικαιρότητας, ένα εκ των οποίων ήταν και οι αστυνομοκρατούμενες και σιδηρόφρακτες παρελάσεις που είδαμε όλοι τις τελευταίες ημέρες να γίνονται σε όλη την Ελλάδα.
Εκεί ο Γιώργος Μανανάς “έδωσε τα ρέστα του” σχολιάζοντας τον υποκριτικό τρόπο με τον οποίο οι δυνάμεις της λεγόμενης Αριστεράς σήμερα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας και με τις ενέργειές τους το μόνο που καταφέρνουν είναι από τη μία να προτρέπουν τους πολίτες σε αντίδραση για την αντίδραση και αγώνα για τον αγώνα χωρίς σαφή επιδίωξη και από την άλλη να δημιουργούν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στις πόλεις για τους πολίτες που δεν συμμετέχουν στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις και εξαιτίας αυτών χρειάζονται την προστασία των Αρχών ακόμη και στις καθημερινές τους δραστηριότητες!
Ηταν μάλιστα τόσο εύστοχος ο σχολιασμός του Γιώργου Μανανά που ενώ από τη μία οι παρευρισκόμενοι από τα κόμματα της Αριστεράς …έψαχναν γωνία για να κρυφτούν, από την άλλοι οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι τον χειροκρότησαν θερμά για όσα είπε και για τον τρόπο με τον οποίο εξέφρασε προφανώς και τις δικές τους αγωνίες αφού τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις δεν ασχολούνται με το έργο που θα έπρεπε να ασχολούνται αλλά τρέχουν συνεχώς για να προλάβουν εξελίξεις από κινητοποιήσεις, επεισόδια κ.ο.κ. δίνοντας προς τα έξω μια εικόνα όχι του διώκτη του εγκλήματος αλλά του “υπηρέτη των συμφερόντων της Τρόικα” όπως λέγεται τελευταία ενώ στην ουσία αυτό δεν θα έπρεπε να ισχύει.
Αν το ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται και μεταλλάσσεται σε κάτι πιο κοντά στον καθημερινό πολίτη, πιο αληθινά ανθρώπινο και κοινωνικά ευαίσθητο που ως μηχανισμός εξουσίας μαθαίνει από τα λάθη του και ξέρει να τα παραδέχεται και να τα παλεύει, τότε το ΠΑΣΟΚ όπως το εκφράζει το τελευταίο διάστημα παντού και ανοιχτά ο Γιώργος Μανανάς ίσως είναι το ΠΑΣΟΚ που όλοι οι πασόκοι θα ήθελαν και μέχρι σήμερα δεν είχαν.
Αν μη τι άλλο σε ένα ωκεανό υποκρισίας και αναισθησίας σήμερα εκ μέρους του πολιτικού κόσμου, μία φωνή από έναν γνώριμο καθημερινό συμπολίτη είναι ίσως μία όαση που τα τελευταία χρόνια όλοι έψαχναν και δεν έβρισκαν. Αρκεί τέτοιες φωνές να μη περιορίζονται μόνο στην ρητορική αλλά κι όταν χρειαστεί να βρεθούν στην κατάλληλη θέση και στο σωστό πόστο ώστε αυτά που είπαν να μπορέσουν επίσης να τα εφαρμόσουν για το καλό της χώρας και του πολίτη.
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.