Αυτοί που ήξεραν ότι θα περάσουν περίμεναν με αγωνία να τους δουν. Άλλοι ρωτούσαν ποιοί είναι αυτοί. Κάποιοι δεν κατάλαβαν πότε πέρασαν γιατί ήταν καλύτεροι από τα άλλα τμήματα του Στρατού.
Τις εντυπώσεις από τη φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή κέρδισε ο Oυλαμός των Eθνοφυλάκων. Σε πείσμα του οποιουδήποτε κλίματος και του «έλα μωρέ τώρα…», αυτά τα γνήσια παιδιά της Θράκης ντύθηκαν με τη στολή, φόρεσαν το μπερέ, κρέμασαν πάνω το όπλο τους και εθελοντικά συμμετείχαν για πρώτη φορά στην παρέλαση.
Μέσα σ΄αυτόν τον Ουλαμό ήταν συμπυκνωμένη η κοινωνία μας : O αγρότης, ο εργάτης, ο κτηνοτρόφος, ο υπάλληλος, ο έμπορος, ο επιχειρηματίας, ο ΑΝΕΡΓΟΣ.
Τι κι αν είναι 40 ή 50 χρονών, οι Εθνοφύλακες μένουν για πάντα νέοι. Με το αγέρωχο βλέμμα τους και τη λεβεντιά τους, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα εκεί που πρέπει και έκαναν υπερήφανα τα παιδιά τους, τις γυναίκες τους, τους φίλους τους αλλά και όλους τους Κομοτηναίους.
Ευχόμαστε, οι Εθνοφύλακες να συνεχίσουν τις δράσεις τους για να μας παρέχουν το αίσθημα της ασφάλειας και της ενότητας που τόσο ανάγκη έχουν σήμερα όλοι οι Θρακιώτες.
(Δελτίο τύπου της 29ης Ταξιαρχίας)
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.