breaking news

“ΜΑΓΕΨΑΝ” ΤΟ ΚΟΙΝΟ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ

30 Ιουλίου, 2011 | by rodopinews
“ΜΑΓΕΨΑΝ” ΤΟ ΚΟΙΝΟ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
0

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ- ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Οι καλλιτέχνες μάγεψαν – το κοινό ανταποκρίθηκε! Μια μυσταγωγία ήχου και εικόνας, μουσικής και χωρού, ένα πολιτισμικό ταξίδι στον χώρο και στην παράδοση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο θέατρο της Χελιδονόπετρας στην Μαρώνεια.

Δεν υπήρχε ούτε ένας θεατής που να μην έμεινε μαγεμένος από την μουσικοχορευτική παράσταση “Η Νίκη των Βάκχων” του Παντελή Παυλίδη με συντελεστές την ομάδα «ΕΥΔΟΥΣΙΝ», την ομάδα χορού Sarakasi Trust από το Ναϊρόμπι της Κένυας και την Ινδή κορυφαία χορεύτρια Radhika Shah. Στο τέλος όπως και στην παράσταση στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας έτσι κι εδώ λίγο πριν το κλείσιμο της παράστασης εμφανίστηκαν οι Μωμόγεροι του Θρυλορίου οι οποίοι με τις χαρακτηριστικές προβιές, τα ψηλά καπέλα και τον γνωστό κυκλικό χωρό τους υπό τον ήχο της ποντιακής λύρας έδωσαν το δικό τους στίγμα, κάνοντας έτσι γέφυρα μεταξύ των πολλών διαφορετικών παραδόσεων αλλά και της αρχαιότητας με το σήμερα.

Η συμμετοχή του κόσμου αυτή τη φορά ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική πράγμα που δείχνει πως το τοπικό κοινό πλέον άρχισε να εξοικειώνεται με την ιδέα του Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών και να εκτιμά την διοργάνωση τόσων πολλών και ποιοτικών παραστάσεων που διοργανώνονται στον τόπο μας.

Πληροφορίες για το Φεστιβάλ Μαρώνειας – Σαπών 2011:

http://maroneia-sapes.gr/press/festival_maroneias_sapon

Η παράσταση “Η Νίκη των Βακχών” του Παντελή Παυλίδη:

http://maroneia-sapes.gr/press/archives/129

Η παράσταση με τον Ορχάν Οσμάν και την Αρετή Κετιμέ:

http://maroneia-sapes.gr/press/archives/135

 

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση