Τους εποχικούς πυροσβέστες τίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής που το πρωί της Κυριακής ήταν παρών στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εποχικών Πυροσβεστών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν πολλά τρέχοντα θέματα ενώ προηγουμένως τηρήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ενός λεπτού σιγή για όσους συναδέλφους τους έχασαν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον.
Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ομιλία του τόνισε:
“Αφού καθοριστούν οι λεπτομέρειες θα έχουμε ένα Πυροσβεστικό Σώμα στην υπηρεσία του πολίτη, με πιο στέρεες βάσεις. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό γίνεται με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και όχι για να “τακτοποιήσουμε” πελατειακά κάποιους ανθρώπους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρέπει να αποκτήσει την τάξη που όφειλε να έχει εδώ και πολλά χρόνια”.
Ενώ σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την εργασιακή κατάσταση χιλιάδων εποχικών πυροσβεστών ανέφερε τα παρακάτω:
“Επιλέχθηκε η λύση του θεσμού των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης διότι έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε τις αβεβαιότητες και τις ανασφάλειες τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών που δέχονται τις υπηρεσίες τους. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από την Κυβέρνηση – και προσωπικά συναισθάνομαι την αγωνία- με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι στην εποχή του αυστηρού περιορισμού των προσλήψεων επιλέχθηκε αυτός ο δίκαιος τρόπος “
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.