Ένας στους δυο θανάτους, ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο, οφείλεται σε καρδιαγγειακό επεισόδιο και όχι στη νόσο αυτή καθ’ αυτή!
Αυτό ανέφερε σήμερα ο κ Χρήστος Ιατρού, πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού, η οποία εορτάζεται στις 10 Μαρτίου.
«Σε ασθενείς, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Ιατρού, που βρίσκονται σε τελικό στάδιο ΧΝΝ και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, η θνητότητα είναι 10 με 20 φορές μεγαλύτερη από το γενικό πληθυσμό, ενώ το 40 με 50% των θανάτων τους οφείλεται σε καρδιαγγειακό επεισόδιο».
Επίσης , σύμφωνα με όσα συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας «Έχει βρεθεί ότι, σ’ όσους ασθενείς βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ΧΝΝ, ο κίνδυνος θανάτου από καρδιακό επεισόδιο αυξάνει κατά:
* 46% σ΄ αυτούς που έχουν απώλεια της νεφρικής λειτουργίας κατά 30%. Και
* 131% σ΄ αυτούς που έχουν χάσει το 50-70% της νεφρικής λειτουργίας»!
Ολόκληρο το άρθρο:
http://rodopinews.gr/press/?p=1228
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.