Μας γέμισε με κοπλιμέντα (“γαλλικά”) ο Κώστας Λιούρτας, πρώην πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής κουβέντας ορισμένων Κομοτηναίων σχετικά με παθογένειες της τοπικής αγοράς.
Ο λόγος; Του κάναμε κριτική για το γεγονός πως σε ορισμένες περιπτώσεις έργα του Επιμελητηρίου αντί να τα αναλαμβάνουν επαγγελματίες από την τοπική αγορά (οι οποίοι πληρώνουν για να υπάρχει το εν λόγω Επιμελητήριο) αντιθέτως αυτά δόθηκαν σε Αθηναίους και Θεσσαλονικείς. Και ποιος είδε τον πρόεδρο και δε τον φοβήθηκε!
Συγκεκριμένα τον ρωτήσαμε για την κατασκευή ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου στο οποίο ήταν χρόνια πρόεδρος, η οποία έγινε από Θεσσαλονικείς κατασκευαστές. Τον ρωτήσαμε εφόσον τα χρήματα ήταν ευρωπαϊκά τι ενέργειες έκανε ο ίδιος προς την κεντρική ένωση Επιμελητηρίων ώστε οι εργολαβίες αυτές να μη δοθούν “πακέτο” μόνο σε μεγάλες εταιρείες πληροφορικής αλλά χρήματα από αυτά μέσω υπεργολαβιών να δοθούν και σε τοπικούς επαγγελματίες.
Ο πρώην πρόεδρος όμως προτίμησε να απαντήσει με υπεκφυγές του στυλ “δεν είχα αρμοδιότητα”, “τα χρήματα ήταν της Ευρώπης” (τι σχέση έχει αυτό;), “το ανέλαβαν από Αθήνα” και άλλες δικαιολογίες. Οταν επιμείναμε και με άλλες ερωτήσεις, τότε ξαφνικά …γίναμε “αληταράδες”! Μάλιστα προηγουμένως σε μία αποστροφή του λόγου του ανέφερε πως “όταν μας χαρίζουν έναν γάιδαρο δεν τον κοιτάμε στα δόντια”! Δηλαδή τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι ο “γάιδαρος” και κοιτάμε να τα πάρουμε όπως – όπως και οι τοπικοί επαγγελματίες και οι τοπικές αγορές που υποτίθεται πως έπρεπε να επωφεληθούν από αυτά και που τόσα χρόνια έδιναν ψήφο στον Κώστα Λιούρτα είναι τα “δόντια”!
Τι να πει κανείς για την ιστοσελίδα της αλληνής! (της Θεσσαλονικιώτικης εταιρείας) Οταν ψηφίζουμε καλοί είμαστε, όταν όμως απαιτούμε τα αυτονόητα δηλαδή σεβασμό στην τοπική μας αγορά γινόμαστε “αληταράδες” επειδή τολμάμε να μιλάμε με τον εκάστοτε κύριο πρόεδρο!
Τι λες μωρέ Λιούρτα!!
Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ή και να συμμετέχουν στον ζωντανό διάλογο, η διαδρομή είναι η εξής:
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=143967325661515&id=100001601081954
Για όσους διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook το RodopiNews.gr διαθέτει ένα δεύτερο ολοζώντανο κανάλι επικοινωνίας με τον πολίτη όπου ασκείται σκληρή αλλά δίκαια κριτική σε όλους και όλα. Αυτή τη στιγμή οι χρήστες του εν λόγω καναλιού ξεπερνούν τους 4.000!
Συνδεθείτε κι εσείς στην διεύθυνση:
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.