“Είμαι ΠΑΣΟΚ, έχω και είχα πάντα πολιτικά ξεκάθαρες απόψεις και ο συνδυασμός μου είναι ανεξάρτητος!”. Αυτό διαμηνύει σε όλους τους τόνους τις τελευταίες ημέρες ο νέος δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης ο οποίος δηλώνει έξαλλος με τις φήμες που κυκλοφορούν στην πόλη.
“Ηταν αναμενόμενο μέρος των ψηφοφόρων της παράταξης Παπανικολάου την δεύτερη Κυριακή να ψηφίσουν εμάς όπως και ένα άλλο μέρος την παράταξη Πιλιλίτση. Ποιο είναι το παράξενο; Από που προκύπτουν δήθεν κρυφές συμφωνίες και παρασκήνια; Δηλαδή πρέπει να κατηγορηθεί και ο Πιλιλίτσης επειδή τον ψήφισαν κι αυτόν κάποιοι ψηφοφόροι του Παπανικολάου; Η μήπως η ψήφος είναι ονομαστική και δε το ξέρουμε; Οταν από τρεις υποψηφίους μένουν την δεύτερη Κυριακή οι δύο, τι πιο φυσιολογικό από το να μοιραστούν οι ψήφοι; Θα πρέπει να απολογούμαστε επειδή μας επέλεξαν οι ψηφοφόροι; Την κολοκυθιά θα παίζουμε;”
Ωστόσο ο Ηλίας Ιωαννάκης δε μένει εδώ. Σε στενό φιλικό του κύκλο μίλησε και για θέμα το οποίο έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες και αφορά σε προσωπική του επιλογή να ζητήσει τη συνεργασία για θέματα του Δήμου από ένα άτομο που γνωρίζει και εμπιστεύεται από παλιά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εντός του συνδυασμού του.
“Ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος όχι μόνο στο όνομα αλλά και στην ουσία γι αυτό και αγαπήθηκε και ψηφίστηκε από τους πολίτες του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Ανεξάρτητος σημαίνει πως δε μας νοιάζουν τι κομματικές προτιμήσεις έχει ο καθένας αλλά όλοι μαζί τα ξεχνάμε αυτά και δουλεύουμε για το καλό του Δήμου μας, της πόλης μας, του χωριού μας. Αν ο Α είναι ΠΑΣΟΚ, αν ο Β είναι Νέα Δημοκρατία κι αν ο Γ είναι Σύριζα δεν έχει καμία σημασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εφόσον ο άνθρωπος αυτός δουλεύει για το καλό του τόπου. Είναι άλλωστε και προτροπή του ίδιου του πρωθυπουργού πως στην Αυτοδιοίκηση πρέπει όλοι να κρατάμε την ανεξαρτησία μας. Τι θέλουν λοιπόν όλοι αυτοί που διαρρέουν φήμες εδώ κι εκεί; Στο συνδυασμό μας έχουμε ανθρώπους από κάθε κόμμα και πολιτικό χώρο και κανείς δεν είπε λέξη προεκλογικά, όλοι συμφώνησαν με τις επιλογές αυτές που έδειξαν πόσο πραγματικά ανεξάρτητοι είναι. Τώρα γιατί διαμαρτύρονται για το Α ή το Β συγκεκριμένο πρόσωπο; Αν κάποιος έχει προσωπικά ζητήματα με κάποιον συνεργάτη, ας τα συζητήσει μαζί του. Προσωπικά όπως προεκλογικά πρότεινα συνεργασία σε όλους τους συνυποψηφίους για να αγωνιστούμε μαζί, έτσι και μετεκλογικά έπρεπε να επιλέξω ανθρώπους που θα πλαισιώσουν συγκεκριμένες θέσεις στο Δήμο. Πάντα επιλέγω ανθρώπους για τους οποίους πιστεύω πως θα κάνουν τα πάντα για να πετύχει ο Δήμος μας. Διαφωνίες υπάρχουν ακόμη και μέσα σε κάθε οικογένεια. Το σημαντικό είναι αυτές τις διαφωνίες να τις συζητάμε και στο τέλος να γίνονται αιτία όχι για να χωρίζουν οι δρόμοι μας αλλά για να ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά. Δεν έκλεισα την πόρτα σε κανέναν κι ούτε πρόκειται. Πιστεύω στους συνεργάτες μου και τους εμπιστεύομαι ακόμη κι όταν διαφωνούμε.”
Τέλος ο Ηλίας Ιωαννάκης στη συνάντηση που είχε μάθαμε πως έκανε και μικρή αναφορά σε προσωπική του πικρία σχετικά με τη συμπεριφορά ορισμένων εντός του κόμματος.
“Οταν υπάρχει κάποια επίσημη εκδήλωση ή επίσημη παρουσία στην περιοχή, ως κομματικό στέλεχος αλλά και πλέον ως δήμαρχος περιμένω το αυτονόητο δηλαδή κάποιος να με καλέσει ή να με ενημερώσει, όπως οφείλει. Ορισμένοι όμως φαίνεται πως το ξεχνούν κι αντί να καλέσουν εμένα αντιθέτως καλούν τους πάντες εκτός από εμένα! Για να μην αναφερθώ σε τηλεφωνήματα που σχεδόν καθημερινά γίνονται από συνεργάτες γνωστού πολιτικού γραφείου όχι όμως και πάλι προς εμένα αλλά πρός όλους σχεδόν τους δημοτικούς μου συμβούλους για να τους βάλουν λόγια και να τους ζητήσουν να διαφωνήσουν με την Α ή Β επιλογή μου. Είναι σωστές πρακτικές αυτές; Τα γνωρίζουν στην Αθήνα αυτά τα γεγονότα; Τους συγχωρώ γιατί δεν έχουν ιδέα για το πόσο σημαντικό έργο κάνουμε ώστε την 1η Ιανουαρίου να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε για να μη χαθεί ούτε μία ημέρα. Οταν κάποιοι θα καταλάβουν τι δουλειά κάνουμε θα σταματήσουν γκρίνιες και παράπονα και θα είναι μαζί μας για το καλό του Δήμου. Εκτός κι αν έχουν άλλα στο μυαλό τους.”
Αυτά έπιασαν οι ευαίσθητες “κεραίες” μας τα τελευταία 24ωρα και απλά τα μεταφέρουμε. Ηταν ωστόσο λογικό να υπάρχουν αυτές οι φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ εναντίον του Ηλία Ιωαννάκη αφού οι περισσότεροι απ’ όσο γνωρίζαμε είχαν “ποντάρει” προσωπικά στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πιλιλίτση. Είναι και θέμα εγωισμού άλλωστε για ορισμένους να μη βγαίνει η επιλογή τους και να δικαιώνεται μία άλλη υποψηφιότητα.
Οι εγωισμοί όμως και τα μικροκομματικά συμφέροντα οφείλουν να κάνουν τόπο σε όσους εργάζονται για το καλό του τόπου. Ποιοι είναι αυτοί; Εδώ είμαστε και θα φανεί. Αλλωστε ο Ηλίας Ιωαννάκης ως άνθρωπος, εκπαιδευτικός, καλλιτέχνης και σκεπτόμενος πολίτης μέχρι σήμερα στην τοπική μας κοινωνία μόνο θετικό έργο έχει να δείξει. Σε επιμέρους επιλογές μπορεί να διαφωνούμε όλοι και δικαίωμά μας. Στο τελικό αποτέλεσμα όμως συμφωνούμε πως ξέρει να παράγει έργο και να κάνει καλό στον τόπο του, όπως τόσα χρόνια το αποδεικνύει.
Ας τον αφήσουμε λοιπόν να εξασκήσει τα καθήκοντά του, έτσι όπως το έχουν ζητήσει και οι ίδιοι οι πολίτες με τις πρόσφατες εκλογές. Κι εδώ θα είμαστε και για κριτική και για διαφωνίες, καλοπροαίρετες όμως και παραγωγικές. Η κάλπη ασχέτως τι πιστεύουν ορισμένοι τις περισσότερες φορές έχει και κρίση αλλά και νοημοσύνη…
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.