Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και η εθελοντική ομάδα ευαισθητοποίησης για κοινωνικά θέματα του Κέντρου θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου και ώρα 13.00 – 18.00 η οποία θα περιλαμβάνει:
* Δράση τύπου street action με δρώμενο «δωρεάν αγκαλιές», κολλώντας στους περαστικούς αυτοκόλλητα με ελπιδοφόρα μηνύματα(λ.χ. «Έτσι, δεν κολλάει!», «η άγνοια σκοτώνει…όχι το AIDS») θέλοντας να αποβάλλουμε τον στιγματισμό που ακολουθεί τον φορέα του HIV, τον μύθο της επαφής και το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης.
* «ανταλλαγή απόψεων» για το θέμα, με κάρτες στις οποίες θα γράφει ο καθένας την γνώμη του για τον φορέα, τον ίδιο τον ιό καθώς και την προσωπική τους τακτική όσο αναφορά τη χρήση προφύλαξης ή όχι.
* Προβολή videoς σχετικά με το θέμα και φωτογραφικού υλικού από προγενέστερες δράσεις του κέντρου και άλλων ΜΚΟ
* Διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών από την καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ, ΕΞΕΤΑΣΗ», Το δικό μας μότο ζωής, που οργανώνεται από τη ΜΚΟ PRAKSIS και τη ΜΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ καθώς και διανομή του ΟΔΗΓΟΥ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ της Περιφέρειας ΑΜΘ
Σκοπός της δράσης είναι μέσα από την ενημέρωση α.να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι και να υιοθετήσουν το μότο ζωής «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ- ΕΞΕΤΑΣΗ» και β.να κατανοήσουν ότι τα οροθετικά άτομα δεν τα απομονώνουμε και δεν τα περιθωριοποιούμε, αλλά τα υποστηρίζουμε., τα αγκαλιάζουμε, τα βοηθάμε, δεν φοβόμαστε, γιατί έχουμε ενημερωθεί.
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.