breaking news

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

22 Σεπτεμβρίου, 2010 | by rodopinews
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
2

Απάντηση προς την δημόσια επιστολή των εργαζομένων στις κλινικές Στασινόπουλου, απέστειλε πριν λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Η απάντηση έχει ως εξής:

Σήμερα (22.09.2010) έλαβα στο γραφείο μου ανυπόγραφη επιστολή από «εργαζόμενους στον Όμιλο Στασινόπουλου», η οποία από μερίδα του Τύπου παρουσιάστηκε και ως « Ανοιχτή Επιστολή προς Πεταλωτή». Αναφέρονται αλήθειες, αλλά και πολλές παρανοήσεις, ίσως από παραπληροφόρησή τους.

Δεν αμφισβητώ τη δεινή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και ότι δεν πληρώνονται. Το γνωρίζω από τις συναναστροφές μου. Εκείνο όμως που είναι ανυπόστατο, είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πληρώνονται. Από την έρευνα που έκανα στα ασφαλιστικά ταμεία, προκύπτει ότι από το ΙΚΑ οι καταβολές προς τον εργοδότη γίνονται κανονικά, σύμφωνα με τη σύμβαση.

Από τον ΟΠΑΔ (Ταμείο Δημοσίου) τα οφειλόμενα είναι ελάχιστα, ο δε ΟΓΑ έχει καταγγείλει τη σύμβαση για σοβαρούς λόγους, που αφορούν την μη νόμιμη συμπεριφορά του εργοδότη (για λόγους δεοντολογίας δεν τους αναφέρω) και μάλιστα υπάρχει δικαστική διένεξη μεταξύ τους. Πρόκειται μάλιστα για ιδιωτική επιχείρηση, η οποία οφείλει να συμμορφώνεται σε συγκεκριμένους κανόνες και αυστηρές προδιαγραφές σε σχέση με το αντικείμενό της που είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας, καθόσον το Κράτος οφείλει να προστατεύει τη Δημόσια Υγεία.

Πληροφορώ ακόμη ότι ουδέποτε δέχθηκα «εκπρόσωπο των εργαζομένων» παρά μόνον έναν εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη (εκτός αν ταυτίζεται) και ουδέποτε τον διαβεβαίωσα για αυτά που αναφέρονται. Συνεπώς, την απογοήτευσή τους οι συντάκτες της Επιστολής θα έπρεπε να την απευθύνουν σε όσους τους παραπληροφορούν, όπως και τα δεδουλευμένα τους θα έπρεπε να τα ζητήσουν από τον εργοδότη τους . Εάν μάλιστα ζητήσουν να συναντηθούμε, θα έχω στη διάθεσή μου όλα τα στοιχεία από τα οποία θα προκύπτουν τα παραπάνω και πολλά περισσότερα.

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email