breaking news

Η (ΕΘΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ) ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΡΕΥΝΑ …ΜΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Δεκέμβριος 14th, 2017 | by rodopinews
Η (ΕΘΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ) ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΡΕΥΝΑ …ΜΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
0

Αλλη μία «ημέρα ντροπής» ξημέρωσε για τις αρμόδιες κρατικές αρχές της Θράκης καθώς σύμφωνα με έγγραφο που «διέρρευσε» στο διαδίκτυο και τις τελευταίες ώρες έχει απασχολήσει τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας, η Διεύθυνση της Ασφάλειας Ροδόπης, μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, φέρεται να ζήτησε εγγράφως από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα πλήρη στοιχεία (ονόματα, διευθύνσεις κλπ) όσων καθηγητών και λοιπών συνεργατών χρησιμοποιούν την ορολογία «τουρκική μειονότητα Θράκης»!

Η «έρευνα» αυτή, όπως αναφέρει το έγγραφο, ξεκίνησε έπειτα από ανάλογη εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης η οποία με την σειρά της φέρεται να «κινητοποιήθηκε» έπειτα από «καταγγελία» που δέχτηκε.

Δεν ευθύνεται η Αστυνομία

Οσο και εάν φαινομενικά και για όσους αναπαρήγαγαν το έγγραφο εδώ και ώρες στο ελληνόφωνο διαδίκτυο η ευθύνη για κάτι τέτοιο ανήκει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον σε αυτό τον βαθμό καθώς οι οποιεσδήποτε ενέργειες, όπως αναφέρει και το έγγραφο, ξεκίνησαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης η οποία και «διέταξε» το Τμήμα Ασφαλείας Ροδόπης να «ερευνήσει» την υπόθεση.

Το Τμήμα Ασφαλείας Ροδόπης με την σειρά του απέστειλε ανάλογο αίτημα προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μόλις το ζήτημα πήρε δημοσιότητα και έπειτα από την γενική κατακραυγή σε πανελλήνιο επίπεδο, ανακάλεσε το αίτημα και δήλωσε πως «διατάχθηκε διοικητική έρευνα» για την υπόθεση.

Παύθηκε ο Διοικητής της Ασφάλειας, κανένα νεότερο για τον Αντιεισαγγελέα

Αργά το βράδυ, όπως αναφέρει και η «Εφημερίδα των Συντακτών«, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τσόσκας έδωσε εντολή για παύση από την θέση του διοικητή Ασφαλείας Ροδόπης του Γιώργου Ζιώγα, ο οποίος και απέστειλε το εν λόγω έγγραφο στις αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Κανένα νεότερο όμως δεν υπάρχει για τον υπεύθυνο της υπόθεσης, αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης Διονύσιο Λαμπρίδη ο οποίος και έδωσε εντολή στο Τμήμα Ασφαλείας Ροδόπης ώστε να διενεργηθεί αυτή η (τουλάχιστον ύποπτη) έρευνα. Να σημειώσουμε πως ο εκάστοτε εισαγγελέας είναι ταυτόχρονα και «προϊστάμενος» των αστυνομικών αρχών, οι οποίες και δέχονται από αυτόν τις ανάλογες εντολές.

Καμία πρωτοτυπία για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης

Οσον αφορά στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κο Λαμπρίδη Διονύσιο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το RodopiNews.gr με αποφάσεις του σε σχετικές με πολιτικά και «εθνικά» θέματα δίκες:

ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ “ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ” ΚΑΙ “ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ” (;)

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΠΟΥΔΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ “ΑΘΩΩΣΕ” ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΟ ΧΑΜΟ

Διάφορες δε δραστηριότητες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης στο σύνολό της (από τους τρεις Εισαγγελείς – Αντιεισαγγελείς) έχουν καταγγελθεί από εμάς στις αρμόδιες Αρχές, όταν κατά την Δίκη της «Χρυσής Αυγής» στην Ροδόπη που ξεκινήσαμε πριν από καιρό μαζί με τους δημοσιογράφους της μαχητικής εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ«, διαπιστώσαμε πολλές παρατυπίες, μέχρι και άνωθεν παρεμβάσεις ως προς την αλλοίωση των αποτελεσμάτων πολλών δικαστηρίων μας, φυσικά πάντα προς όφελος των εθνικιστών αντιδίκων μας.

Την πλήρωσε …η νύφη για να την γλιτώσει η πεθερά;

Καμία έκπληξη και γι αυτή την υπόθεση δεν αποτελεί και η ενέργεια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ο οποίος, έσπευσε να τιμωρήσει τον Διοικητή Ασφαλείας Ροδόπης που απέστειλε το έγγραφο, προφανώς ως «αποδιοπομπαίο τράγο». Ηταν όμως το έγγραφο το μεμπτόν της υπόθεσης ή το γεγονός πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης διέταξε (την Ασφάλεια) να πραγματοποιηθεί μία τέτοια έρευνα για εκπαιδευτικές / επιστημονικές δραστηριότητες καθηγητών Πανεπιστημίου, λες και βρισκόμαστε δεκαετίες πίσω; Ο υπεύθυνος της Ασφάλειας ήταν ο «δράστης» της …εισαγγελικής έρευνας φρονημάτων ή ο υπεύθυνος της Εισαγγελίας;

Επάνω: το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» με πολλές λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Εισαγγελία και Ασφάλεια ασκούν πολιτική;

Οσο και να μας σοκάρει, ανάλογες εισαγγελικές έρευνες γινόταν μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα (του Ανατολικού ή του Δυτικού «μπλοκ») και στην χώρα μας, στην πρόσφατη Ιστορία, μόνο επί «Παρακράτους της Δεξιάς» (φακελώματα, δυσμενείς συμπεριφορές) ή επί της 7ετούς «Χούντας των Συνταγματαρχών». Καμία δουλειά δεν είχε ούτε η Εισαγγελία, ούτε η Ασφάλεια να φακελώνουν Ελληνες ή άλλους πολίτες, μάλιστα συνεργάτες του τοπικού μας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και αυτό διότι απλά δεν συνίσταται κάποιο ανάλογο αδίκημα από τον Ποινικό Κώδικα.

Το μόνο αδίκημα στην όλη αυτή (ύποπτη) υπόθεση είναι αυτό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που μέσω του Αντιεισαγγελέα κου Λαμπρίδη Διονυσίου αποδεικνύεται πως διέταξε και άλλη αρχή, το Τμήμα Ασφαλείας Ροδόπης ώστε να συνδράμει σε έρευνα η οποία έχει ως θέμα …τις εκπαιδευτικές ή και ακαδημαϊκές δραστηριότητες καθηγητών και συνεργατών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κατά την διάρκεια της επιστημονικής τους εργασίας! Ποιος θα μας απαντήσει πόσες άλλες ανάλογες εισαγγελικές έρευνες έχουν γίνει, τι αποτελέσματα έχουν αποδώσει και πολύ περισσότερο, τι είδους «φακελώματα» έχουν πραγματοποιηθεί;

Επάνω: οι ανεξέλεγκτες και ανεξήγητες δραστηριότητες ορισμένων δικαστικών λειτουργών σήμερα, θυμίζουν ανάλογες δραστηριότητες συναδέλφων τους από άλλες εποχές.

Μας ενοχλεί ο όρος «Τουρκική Μειονότητα Θράκης»;

Ως χώρα και βασιζόμενη στην «Συνθήκη της Λωζάνης» η Ελλάδα διατείνεται νομίμως προς όλες τις πλευρές πως η μοναδική επίσημα αναγνωρισμένη μειονότητα στην χώρα μας είναι μία, η «Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης» ο πληθυσμός της οποίας, όπως ανέφερε και πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, χωρίζεται σε 3 μέρη ανάλογα με την καταγωγή / εθνοτική τους προτίμηση: Πομάκοι, Τούρκοι και Ρομά.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί κύκλοι επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση μπερδεύοντας το ατομικό ανθρώπινο δικαίωμα του Αυτοπροσδιορισμού του κάθε πολίτη, με κάποια (ανύπαρκτη στις ημέρες μας) νόμιμα συντεταγμένη Μειονότητα. Ετσι με βασικό επιχείρημα την επιθυμία κάποιων Θρακιωτών μειονοτικών πολιτών να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι στην εθνοτική τους προέλευση, κάποιοι επιχειρούν να πείσουν πως στην περιοχή υπάρχει αναγνωρισμένη «Τουρκική Μειονότητα Θράκης», κάτι το οποίο βέβαια δεν είναι αληθές.

Για να γίνει νομίμως υπαρκτή ως υπόσταση κάποια κοινότητα ανθρώπων ως «μειονότητα» συντρέχουν διεθνώς κάποιες προϋποθέσεις, κυρίως νομικής φύσης και όσον αφορά στην Θράκη ποτέ δεν έχουν υπάρξει τέτοιου είδους συνθήκες καθώς κανείς δεν τις έχει ζητήσει! Συνεπώς νομίμως αναγνωρισμένη διεθνώς «Τουρκική Μειονότητα» στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Οσον αφορά στην επιθυμία πολλών συμπολιτών μας να αυτοπροσδιορίζονται, ακόμη και ομαδικά, ως «Τούρκοι» ή «Τουρκική Κοινότητα» ή κάτι αντίστοιχο, αυτό αφορά κάποιο δικό τους ατομικό ή συλλογικό ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο κανείς δεν επιτρέπεται να τους αφαιρέσει. Επίσης η χώρα μας έχει καταδικαστεί πολλές φορές στα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστήρια καθώς δεν επιτρέπει την σύσταση νομικών προσώπων όπως σύλλογοι και σωματεία, με την χρήση «τουρκικό» στην επίσημη ονομασία τους.

Σε κάθε περίπτωση, το πως νοιώθει ή αισθάνεται ο καθένας ή το τι επιστημονική έρευνα πραγματοποιεί κάποιος καθηγητής ή συνεργάτης Πανεπιστημίου, δεν είναι ποτέ σε περίοδο Δημοκρατίας αντικείμενο έρευνας κάποιου Αντιεισαγγελέα. Ακόμη και εάν κάποιος καθηγητής διέπραττε κάποιο αδίκημα, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει διαπραχθεί, υπεύθυνη αρχή για την όποια διερεύνηση είναι το Υπουργείο Παιδείας και όχι …εισαγγελείς και ασφαλίτες.

«Δεν βρισκόμαστε ούτε στην Βόρεια Κορέα, ούτε στο Ιράν», ήταν η απάντηση που δώσαμε πριν λίγο καιρό σε Δικαστήριο του Πρωτοδικείου Ροδόπης όπου και κληθήκαμε να απολογηθούμε …για το αν έχουμε δικαίωμα στην δημοσιογραφική έρευνα, μάλιστα για τεράστια σκάνδαλα σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος! Βεβαίως η έδρα δικαίωσε τους (εθνικιστές) αντιδίκους μας και καταδίκασε εμάς γι αυτό και απευθυνθήκαμε στις ανώτερες δικαστικές αρχές. Δεχθήκαμε το αποτέλεσμα της δίκης όπως οφείλουμε ως πολίτες, καταγγείλαμε και μηνύσαμε δικαστές και εισαγγελείς και δεν υποχωρούμε ούτε σπιθαμή από τα έννομα και διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματά μας.

Το ίδιο θεωρούμε πως πρέπει να έχουν το θάρρος να κάνουν όλοι οι νόμιμοι και αδικημένοι από δημόσιες αρχές πολίτες, όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση.

Επάνω: η Ελλάς δεν είναι μόνο των Ελλήνων ή μόνο των χριστιανών αλλά δυτική ελεύθερη χώρα δημοκρατικού πολιτεύματος και ο ελληνικός λαός δεν επέτρεψε στο παρελθόν, ούτε θα επιτρέψει ξανά τέτοιες νοοτροπίες να κυβερνήσουν ή να επικρατήσουν σε χώρους όπως η Αστυνομία, ο Στρατός και η Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

«Προς αποφυγή περαιτέρω παρερμηνεύσεων, διευκρινίζουμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης μέσω του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ζήτησε την επιστημονική συνδρομή όσων εκ του διδακτικού προσωπικού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ειδικεύονται σε ζητήματα μειονοτήτων, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της.

Επισημαίνουμε, λοιπόν, ότι ουδείς εκ του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματός μας αναζητείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για υποτιθέμενη χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα» όπως αφήνεται να εννοηθεί από σχετικό δημοσίευμα.»

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων

«Με αφορμή το έγγραφο του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το οποίο ζητήθηκαν “τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο- πεδίο- ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική» μειονότητα’’, το Υπουργείο Παιδείας ,Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

To Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις.»

Ενημέρωση 14/12/17, 20:25

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ« πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης φέρεται να παραδέχονται πως υπάρχει «λανθασμένη διατύπωση» του πρώην Διοικητή Ασφαλείας Γιώργου Ζιώγα, ο οποίος παύθηκε με διαταγή Τόσκα, αναφέροντας ταυτόχρονα πως το έγγραφο του εισαγγελέα ήταν «πολύ διαφορετικό». Αν και οφείλουμε για λόγους ορθής ενημέρωσης του κοινού να το αναφέρουμε, ωστόσο δεν συμμεριζόμαστε την άποψη των αστυνομικών καθώς δεν έχουμε μέχρι στιγμής δει το έγγραφο του εισαγγελέα το οποίο επικαλούνται, ώστε να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα. Το έγγραφο όμως θα υπάρχει στην επόμενη έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών« οπότε σε λίγες ώρες όλοι θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους…

Ρεπορτάζ – επιμέλεια: Σ.Μ.

Διαβάστε επίσης:

Εθνικοφροσύνη και με τον… νόμο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίωξη «φρονημάτων» και «φακέλωμα» από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.