breaking news

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ;

4 Ιουλίου, 2010 | by rodopinews
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ;
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
0

Μεγάλη άνοδο σε αγορές γης και real estate στην Τουρκία από ξένους επενδυτές δείχνουν τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία των αρχών της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, με τους Έλληνες μάλιστα να κατατάσσονται στην τρίτη θέση, πίσω από Βρετανούς και Γερμανούς.

Από το 1923 έως τον Απρίλιο του 2008, ξένοι επενδυτές είχαν αγοράσει εκτάσεις περίπου 39 εκατ. τ.μ., με τον αριθμό αυτό να διαμορφώνεται σε 25 εκατ. τ.μ. μόνο την τελευταία διετία.

Ανοδικά έχει κινηθεί και ο αριθμός των ξένων επενδυτών που αγοράζουν γη στην Τουρκία, σε 104.000 από 73.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον μήνα Μάιο, περίπου 32.000 Βρετανοί κατέχουν πάνω από 6 εκατ. τ.μ. στην Τουρκία, ακολουθούν οι Γερμανοί με περίπου 3,5 εκατ. τ.μ. και οι Έλληνες με 3 εκατ. τ.μ.

Προτιμήσεις

Οι Βρετανοί έχουν δείξει τη μεγαλύτερη προτίμηση για αγορές στην Mugla, οι Γερμανοί στην Αττάλεια και την Άγκυρα, ενώ στην Κωνσταντινούπολη το εντονότερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Άραβες.

Οι μεγαλύτερες ελληνικές επενδύσεις εντοπίζονται στην βορειοδυτική επαρχία της Bursa, όπου περίπου 5.000 Έλληνες έχουν αγοράσει λίγο περισσότερα από 1 εκατ. τ.μ.

Πηγή: Capital.gr

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση