Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος – παγκόσμια ημέρα υποκρισίας και ντροπής που αντί να μειώσουμε την ρύπανση του περιβάλλοντος, είτε είναι για αδρανή υλικά, σκουπίδια, φυτοφάρμακα ή ατμοσφαιρική ρύπανση, θόρυβο, σκόνη, χημικά προϊόντα, ηλεκτρομαγνητική ρύπανση αδιαφορούμε στρουθοκαμηλίζοντας μπρος στην προσωρινή και προσωπική – οικονομική ευμάρεια χωρίς να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τις επιπτώσεις στην υγεία μας αλλά και στο περιβάλλον απαξιώνοντας με την αδιαφορία μας το αύριο των παιδιών μας.
Τα μέτρα προστασίας που ανακοινώνονται ανά διαστήματα είναι ελλιπή και αποβλέπουν μόνο σε εισπρακτικά και οικονομικά οφέλη. Ο πολίτης βιάζεται σε καθημερινή βάση στην εργασία του, στο χώρο διαμονής του με την ατμοσφαιρική ρύπανση είτε είναι καυσαέρια, σκόνη, καπνός, θόρυβος, χημικές ουσίες, ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.
Ως πολίτες ο προβληματισμός μας είναι έντονος για τον αντίκτυπο που υπάρχει στην υγεία μας. Οσο για το φυσικό περιβάλλον βιάζεται και μειώνεται συστηματικά διότι δεν υπάρχει σοβαρός έλεγχος από την πλευρά της πολιτείας. Μπροστά στο προσωπικό και οικονομικό όφελος καταστρέφεται ο φυσικός πλούτος και όσο μεγαλύτερο είναι το οικονομικό όφελος, τόσο ο φυσικός πλούτος περιορίζεται.
Κίνηση Πολιτών Νομού Ροδόπης
«Υγεία – Περιβάλλον»
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.