breaking news

Η “ΠΕΡΙΕΡΓΗ” ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ …ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΟΓΚΑ

21 Αυγούστου, 2018 | by rodopinews
Η “ΠΕΡΙΕΡΓΗ” ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ …ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΟΓΚΑ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
0

Με μία ανακοίνωση που θα ζητηθεί αντέδρασε η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου για τα μαθήματα…γιόγκα στη Θεατρική Κατασκήνωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θάσο καθώς όπως σημειώνει «τα μαθήματα στρέφονται κατά της ορθοδόξου πίστεως και παραδόσεως”!

Αναλυτικά:

Διαβάσαμε, στον καθημερινό τύπο της πόλης μας, για την εβδομάδα θεατρικής κατασκήνωσης που οργανώνεται στην Θάσο, αυτήν την περίοδο, και μας εξέπληξε το γεγονός ότι κάθε μέρα της εβδομάδος ξεκινά με «ασκήσεις γιόγκα και διαλογισμού».

Μας προβληματίζει το γεγονός, πώς σε μια ευγενή προσπάθεια να γνωρίσει το θέατρο όποιος το επιθυμεί, υπεισέρχονται και μάλιστα σε καθημερινή βάση, όπως αναφέρει το πρόγραμμα, διδασκαλίες και πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με το θέατρο και μάλιστα το αρχαίο θέατρο, που είχε ως σκοπό την «διδασκαλία των πολιτών», τουναντίον στρέφονται κατά της ορθοδόξου πίστεως και παραδόσεως, που είναι δεδομένη η επιφύλαξή της απέναντι σε διδασκαλίες και πρακτικές από άλλες θρησκείες ξένες και άσχετες με την ορθόδοξη Εκκλησία.

Άλλωστε η Εκκλησία της Ελλάδος, έχει αποφανθεί ότι η γιόγκα δεν είναι μια απλή μορφή γυμναστικής αλλά ένα ολοκληρωμένο θρησκευτικοφιλοσοφικό σύστημα και ο διαλογισμός είναι μια από τις πτυχές αυτής της ανατολικής δοξασίας.

Εν τέλει εκφράζουμε και την απορία μας, πώς ένα σωματείο, ενώ ασχολείται με το θέατρο εμπλέκει ξένες και επικίνδυνες διδασκαλίες;

#

 

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email

Comments are closed.