breaking news

Ορθογραφικό λάθος τα 3.000 ευρώ ή απλά …ξεκίνησε η “δημιουργική λογιστική” στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπων;

3 Νοεμβρίου, 2014 | by rodopinews
Ορθογραφικό λάθος τα 3.000 ευρώ ή απλά …ξεκίνησε η “δημιουργική λογιστική” στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπων;
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

dimos_maroneias_sapon

Φαίνεται πως κάποιοι στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών ξεκίνησαν να λειτουργούν πολύ βιαστικά και πρόχειρα χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις των πράξεών τους. Ισως γιατί έτσι έκαναν και στο παρελθόν σε άλλα ανάλογα πόστα που υπηρέτησαν μέχρι που τα προηγούμενα αφεντικά τους στο τέλος εξαφανίστηκαν οριστικά από τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό χάρτη…

Ετσι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών κάποιος έφερε προς συζήτηση (ή προς έγκριση με συνοπτικές διαδικασίες;) το θέμα της αποζημίωσης για μία αυθημερόν επίσκεψη του δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών Γιάννη Σταυρίδη στο γειτονικό Κίρτζαλι της Βουλγαρίας. Οι σκοποί του ολιγόωρου αυτού ταξιδιού φανταζόμαστε πως ήταν υπηρεσιακοί, όπως και η παρέα που τον συνόδευε.

Ολα μέχρι εδώ φυσιολογικά, εκτός βεβαίως αν υπολογίσει κανείς το ποσό που η δημοτική αρχή ζητούσε ως αποζημίωση και το οποίο ήταν, ούτε λίγο – ούτε πολύ ακριβώς 3.000 ευρώ! Δηλαδή ολογράφως ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ! Και είναι να απορεί βεβαίως – βεβαίως ο καθένας αν ο Γιάννης Σταυρίδης πήγε στο Κίρτζαλι που απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τις Σάπες με το αυτοκίνητό του, νοίκιασε ελικόπτερο ή έφερε από το Χόλυγουντ καμιά ντουζίνα ζογκλέρ να τον κουβαλάνε πάνω σε μία ασπίδα, όπως τον αρχηγό του γνωστού γαλατικού χωριού για να κοστίζει τόσο αυτή η μετακίνηση!

Αν και το ποσό έκανε ΜΠΑΜ από χιλιόμετρα μακριά πως ήταν δεκάδες φορές άνω του αληθινού δυστυχώς όλοι ή οι περισσότεροι έκαναν την “πάπια” και δεν ρώτησαν τίποτε στον δήμαρχο για το γεγονός. Εκτός κι αν ήταν απασχολημένοι με τα άλλα θέματα προς συζήτηση και αυτό τους διέφυγε. Δεν διέφυγε της προσοχής του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της “Συμπαράταξης Πολιτών” Μιχάλη Κακουλίδη όμως ο οποίος και ρώτησε τον δήμαρχο αν με τις 3.000 χιλιάδες που υποτίθεται πως ξόδεψε πήγε αυθημερόν στο Κίρτζαλι ή σε κάποιο νησί της Καραϊβικής!

Εκεί ήταν που επικράτησε μία μικρή ανακατωσούρα, οι στενοί συνεργάτες του δημάρχου άρχισαν να ανταλλάσσουν έντυπα και ραβασάκια μεταξύ τους, ο δήμαρχος άρχισε τις χαμηλόφωνες συνεννοήσεις κρύβοντας το πρόσωπό του πίσω από χαρτιά (πήρε το αυτί μας και λίγα “γαλλικά”) και στο τέλος, αφού το λάθος φορτώθηκε η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, λέχθηκε πως πρόκειται για “ορθογραφικό λάθος” που θα διορθωθεί. Και όντως, διορθώθηκε σε λίγα λεπτά καθώς οι 3.000 ευρώ ξαφνικά έγιναν μόλις 85 ευρώ! Δηλαδή ολογράφως ΟΓΔΟΝΤΑΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ!

Τώρα βεβαίως να ξέφυγε ένα μηδενικό και τα 300 να έγιναν 3000 το καταλαβαίνει ο καθένας.  Αλλά τα 85 να έγιναν 3000 θέλει λίγη φαντασία για να το πετύχει κανείς, όσους τόνους και οξείες και αν βάλει …κατά λάθος!

Κατά τα άλλα ο Γιάννης Σταυρίδης έχει δηλώσει πως θα ήθελε να φέρει στον Δήμο του τον γνωστό για τις αποκαλύψεις του για παλαιότερες ατασθαλίες στον δικό του Δήμο, Ηλία Ψινάκη! Το σκέφτηκες καλά αυτό ωρέ Γιάννη; Κι αν ο μάνατζερ Ηλίας αρεστεί στις Σάπες και αντί για μία ημέρα αποφασίσει να κάτσει κανένα μήνα για να τα ψάξει λίγο καλύτερα τα πράγματα; Δε φέρνεις καλύτερα τον Τσαλίκη να τραγουδήσει σε καμία antigold συναυλία μπροστά στο Δημαρχείο με τίποτα μπουζουκτσήδες, κνίτες και σουβλάκια παρέα με τον Αζίζ από την Βουλγαρία; Τουλάχιστον όλα αυτά λιγότερα από 3.000 ευρώ θα μας στοιχίσουν.

Είδες λοιπόν; Εμένα να προσλάβεις! Θα σου κάνω μεγάλη οικονομία.

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

 

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email

Comments are closed.