Φαίνεται πως κάποιοι “το έπιασαν το νόημα” όσων γράφουμε εδώ και καιρό στο RodopiNews.gr: πως δηλαδή ο Αχμέτ Χατζηοσμάν όχι μόνο είναι ο πρώτος σε δύναμη βουλευτής στον νομό Ροδόπης (και με μεγάλη απόσταση από τους υπόλοιπους), όχι μόνο είναι ίσως ο πιο αγαπητός βουλευτής του κοινοβουλίου σε σημείο που διαμαρτυρίες από πολίτες να μη τον αγγίζουν, όχι μόνο είναι από τους πλέον σταθερούς στις απόψεις του (ιδιαίτερα σε σύγκριση με τον μουσουλμάνο βουλευτή της Ξάνθης που από τη μία είναι ΠΑΣΟΚ αλλά …ζητά από τους ψηφοφόρους να γράφονται στο “τούρκικο κόμμα της Θράκης” και δεν στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου με δικαιολογίες “από το διάστημα”) αλλά ο Αχμέτ Χατζηοσμάν είναι πλέον και ο πιο αποτελεσματικός από όλους!
Ετσι οι αστυνομικοί υπάλληλοι του νομού μας έκαναν την σωστή κίνηση και επισκέφθηκαν τον βουλευτή Ροδόπης ζητώντας να προωθήσει τα συνδικαλιστικά τους αιτήματα. Και ο ίδιος τι έκανε; Ούτε λόγια παχιά, ούτε “είμαι μαζί σας, θα το δούμε…” αλλά κατευθείαν ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό! Ετσι μέσα σε λίγες ημέρες από τη συνάντηση που είχε με τους αστυνομικούς της Ροδόπης έκλεισε ραντεβού και είδε κατ’ ιδίαν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και του έδωσε χέρι με χέρι τα αιτήματα των αστυνομικών της περιοχής μας! Αυτή βέβαια η συμπεριφορά δεν είναι εξαίρεση για τον Αχμέτ Χατζηοσμάν αλλά ο κανόνας αφού σε κάθε περίπτωση αναλόγων αιτημάτων από πολίτες είναι ο πρώτος που είτε με ερωτήσεις στην Βουλή, είτε με απευθείας συναντήσεις με υπουργούς ή επικεφαλείς φορέων μεταφέρει τα αιτήματα και ζητά την ικανοποίησή τους.
Καμία σχέση με το πρότυπο του βουλευτή που έχει συνηθίσει ο ελληνικός λαός, ενός τύπου εντελώς αποκομμένου από τις ανάγκες και τα προβλήματα της κοινωνίας και κρυμμένου πίσω από βουλευτικές λιμουζίνες και άλλα προνόμια αμέσως μετά την εκλογή του. Θα είναι έκπληξη λοιπόν αν και στις επόμενες εκλογές συγκεντρώσει και πάλι την μεγαλύτερη προτίμηση τόσο από μουσουλμάνους, όσο και από χριστιανούς ψηφοφόρους;
Το υπόμνημα των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης στις 18 Νοεμβρίου 2011
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 420/11
Κομοτηνή, 18-11-2011
Προς : Τον Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Ροδόπης κ. ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ Αχμέτ.
Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α
– Τo Δ.Σ. της Ένωσής μας με το παρόν υπόμνημα επιθυμεί να σας ενημερώσει για τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσής μας, συγκεκριμένα :
1. – Πλήρης κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων καθώς το έλλειμμα σε Αστυφύλακες της Α.Δ.Ροδόπης ξεπέρασε τους εκατό (100) Αστυφύλακες, λόγος που έχει ως αποτέλεσμα την μη τήρηση του Π.Δ. 394/01 που αφορά τον χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού και σε συνδυασμό με τους ολοένα αυξανόμενους δείκτες εγκληματικότητας αλλά και το φαινόμενο εμφάνισης συνεχόμενων κρουσμάτων ιδιαιτέρων μορφών αυτής (ένοπλες ληστείες κ.λ.π.), δυσκολεύει ιδιαίτερα τις φιλότιμες προσπάθειές μας για τη διασφάλιση της ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας. – Αναδιοργάνωση, αναδιάρθρωση και καθορισμός νέου οργανοδιαγράμματος της Α.Δ.Ροδόπης σύμφωνου με τα νέα πληθυσμιακά στοιχεία και την εμφάνιση νέων μορφών εγκληματικότητας.
2. – Αντικατάσταση όλων των παλιών οχημάτων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα κ.λ.π.).
3. – Επίσπευση διαδικασιών για τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών – Δικαστηρίων, με εξεύρεση κατάλληλου χώρου που θα πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και επάνδρωση αυτού με προσωπικό προερχόμενο από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις (ως νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία) προκειμένου να μην επέλθει περαιτέρω αφαίμαξη στις ήδη ελλειμματικές από άποψη προσωπικού Υπηρεσίες της Α.Δ.Ροδόπης.
4. – Άμεση επίλυση των προβλημάτων λειτουργικότητας, υποδομών και υγιεινής που παρουσιάζονται στον Ε.Χ.Π.Α. Βέννας καθώς επηρεάζουν αρνητικά τις συνθήκες εργασίας των μελών μας αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενουμένων λαθρομεταναστών, της ασφαλούς φύλαξης αυτών (επισυνάπτεται το σχετικό υπ’ αριθ. 461/10 από 11-12-2010 έγγραφό μας).- Αύξηση των οργανικών θέσεων στο Τ.Σ.Φ. Σαπών και τοποθέτηση ικανού αριθμού Αστυνομικών ώστε να επιτυγχάνεται η διάθεση ικανού αριθμού φρουρών στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών Βέννας, όπου σήμερα φυλάσσονται πλέον των διακοσίων (200) λαθρομεταναστών από μόλις πέντε (5) Αστυνομικούς, σε κτίριο που ουδόλως πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας που τίθενται από το Νόμο.
5. – Επίλυση του προβλήματος των κτιριακών αναγκών στις Περιφερειακές Υπηρεσίες με την κατασκευή νέων κτιρίων που θα πληρούν τους κανόνες ασφαλείας Αστυνομικών κτιρίων (Α.Τ.Σαπών, Α.Τ.Φιλύρας και Αστυνομικών Σταθμών του Α.Τ.Π. Κομοτηνής).
6. – Ολοκλήρωση όλων των έργων του Τ.Δ.Α.Κομοτηνής (σκοπευτήριο, γυμναστήριο, Στίβος μάχης, αμφιθέατρο κ.λ.π.), έργα που έχουν σχέση με την ποιοτική αναβάθμιση της Εκπαίδευσης των Δοκίμων Αστυφυλάκων. Έγκριση κονδυλίων για την επισκευή – συντήρηση υπαρχόντων εγκαταστάσεων.
7. – Επέκταση των ευεργετικών διατάξεων των παραμεθορίων περιοχών που ισχύουν για τους Δημόσιους Υπαλλήλους και στους Αστυνομικούς προκειμένου να αρθεί η χρόνια αδικία που υφίστανται οι υπηρετούντες στην παραμεθόριο Αστυνομικοί, σε σχέση με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους. – Εφαρμογή του άρθρου 48 του Ν.3528/07 και στους υπηρετούντες στις παραμεθόριες περιοχές Αστυνομικούς που αφορά την δυνατότητα προσαύξησης ως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες της κανονικής άδειας.
8. – Ίδρυση και λειτουργία σκοπευτηρίου στην έδρα της Α.Δ.Ροδόπης, κατ’ εφαρμογή του Ν. 3169/2003.
9. – Εξαίρεση του Αστυνομικού Μεγάρου της Α.Δ.Ροδόπης από τον πίνακα με «Χώρους Γραφείων Διαχείρισης ΚΕΔ» που θα μπορούν να πωληθούν σε ιδιώτες το 4ο τρίμηνο του 2011.
10. – Διασφάλιση της λειτουργίας των κρατητηρίων του Α.Τ.Κομοτηνής αυστηρά με τον προβλεπόμενο αριθμό κρατουμένων που δύνανται αυτά να φιλοξενούν (15 άτομα), καθόσον κατά καιρούς παρουσιάζεται το φαινόμενο φιλοξενίας κρατουμένων υπερδιπλάσιου της δυναμικότητάς τους αριθμού, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η ασφάλεια φύλαξής τους δυσχεραίνοντας στο έπακρο το έργο των συναδέλφων μας αλλά και να επικρατούν ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.
11. – Καθορισμός οργανικών θέσεων στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής.
12. – Δημιουργία ολοήμερων παιδικών σταθμών και κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, για τα τέκνα των Αστυνομικών, στην έδρα της Α.Δ.Ροδόπης.
– Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων και αγωνιά για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, προσδοκώντας και στην δική σας έμπρακτη συμπαράσταση.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης
Το δελτίο τύπου του Αχμέτ Χατζηοσμάν
ΘΕΜΑ: Επισκέψεις και επαφές του βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, και τον Διοικητή του Ο.Γ.Α., Παναγιώτη Πέτρουλα
Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, επισκέφτηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, στο γραφείο του στο Υπουργείο.
Είχε προηγηθεί συνάντηση του βουλευτή με μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της οποίας τα μέλη της Ένωσης παρέδωσαν στον βουλευτή υπόμνημα με τα αιτήματά τους και συζήτησαν πιθανούς τρόπους επίλυσής τους.
Ο βουλευτής προώθησε τα αιτήματα της Ένωσης στον Υπουργό και περιέγραψε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στις αστυνομικές υπηρεσίες της Ροδόπης με μείζον πρόβλημα την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και άλλα συναφή, όπως τον περιορισμό λειτουργικών δαπανών.
Επιπλέον, έθεσε στον Υπουργό και άλλα ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου, όπως είναι η αύξηση της εγκληματικότητας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην Ροδόπη. Ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της Ροδόπης και να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φαινόμενα εγκληματικότητας.
Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον βουλευτή για την ανάδειξη των προβλημάτων της Ροδόπης, δεσμεύτηκε να μελετήσει το υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, κατέγραψε όλα τα ζητήματα που του έθεσε ο βουλευτής και υποσχέθηκε να απαντήσει και να μεριμνήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.
Την Τετάρτη ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν επισκέφτηκε και τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Ο.Γ.Α., Παναγιώτη Πετρούλα και Βασίλη Δόριζα. Ο βουλευτής ζήτησε την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών Κλάδου Κύριας Ασφάλισης μέχρι τέλους του έτους λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας. Επιπλέον, έθεσε στον Διοικητή και Υποδιοικητή γενικότερα θέματα του Οργανισμού που απασχολούν τους ασφαλισμένους και εξέφρασε την πεποίθησή του για μία αρμονική συνεργασία.
Η διοίκηση του Ο.Γ.Α. ανέφερε ότι δρομολογείται η παράταση της προθεσμίας πληρωμής η οποία ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα από τον Οργανισμό. Βάσει της απόφασης του Διοικητή οι πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης παρατείνονται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011, χωρίς αναπροσαρμογή των ποσών των εισφορών αλλά με τις τιμές που ίσχυαν στις 30-11-2011. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ μέχρι την Παρασκευή 16-12-2011, ενώ μετά την ημερομηνία αυτή θα μπορούν να τις πληρώσουν μόνο μέσω της ΑΤΕ με την προσκόμιση του ειδικού εντύπου για την ΑΤΕ.
Η ευχαριστήρια επιστολή της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. : 438/11
Κομοτηνή, 02-12-2011
Προς: Τον Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Ροδόπης κ. ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ Αχμέτ.
ΘΕΜΑ : « ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ».
– Αξιότιμε κ. Βουλευτά, το Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Ν. Ροδόπης σας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την άμεση εκ μέρους σας προώθηση των προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη της Ένωσής μας, κατά την επίσκεψή σας στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, όπου συντασσόμενος με τα αιτήματά μας που περιγράφονται στο 420/11 από 18-11-2011 υπόμνημα που σας καταθέσαμε κατά την συνάντησή μας, περιγράψατε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού μας ζητώντας την συνδρομή του για την επίλυσή τους ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της Ροδόπης.
– Ευελπιστούμε η παρέμβασή σας αυτή να συμβάλλει ώστε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μεριμνήσει άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμπίπτουν στη αρμοδιότητά του Υπουργείου.
– Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη στήριξή σας στο έργο της Ε.Α.Υ. Ν. Ροδόπης και ευελπιστούμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας στα πλαίσια των θεσμικών μας ρόλων, για τη διασφάλιση ποιοτικής αστυνόμευσης της περιοχής μας αλλά και την επίλυση των προβλημάτων των μελών μας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης