breaking news

ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ – Η ΚΑΘΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ

22 Αυγούστου, 2011 | by rodopinews
ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ – Η ΚΑΘΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ
ΕΝΘΕΤΑ
0

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΛΙΓΟΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Πραγματικό κοφούζιο επικράτησε σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ μετά από την συνέντευξη τύπου του υπουργού Ηλία Μόσιαλου. Κυριολεκτικά αμέσως μετά το τέλος της το μεσημέρι της Παρασκευής άρχισε η μεγαλύτερη ράδιο-αρβύλα των τελευταίων ημερών με τον καθένα να ερμηνεύει τις αναγγελίες Μόσιαλου όπως του κατέβει! Κόντρα σε αυτή την παραπληροφόρηση σημειώνουμε ορισμένα σημεία των αλλαγών στην ΕΡΤ τα οποία αφορούν και στην περιοχή μας.

Γράφτηκε ότι καταργούνται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Καβάλας και Ορεστιάδας και συγχωνεύονται σε αυτόν της Κομοτηνής. Εντελώς λάθος! Αυτό που καταργείται είναι οι διευθύνσεις των ραδιοσταθμών, αφού πλέον θα υπάρχει μόνο μία Διεύθυνση ΕΡΑ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με έδρα (μάλλον) την Κομοτηνή και τρεις σταθμούς σε λειτουργία, αυτούς που λειτουργούσαν μέχρι και σήμερα! Δεν καταργούνται λοιπόν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί αλλά οι διευθύνσεις! Κανείς σταθμός δεν σταματά την λειτουργία του, κανείς εργαζόμενος δεν μετατίθεται στην Κομοτηνή! Ολα θα γίνονται όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Η μόνες αλλαγές που θα γίνουν είναι:

– Αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού από την αρμόδια επιτροπή.

– Διορισμός νέου διευθυντή βάσει προσόντων.

– Μετάταξη του τυχόν πλεονάζοντος διοικητικού προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Κανείς δημοσιογράφος και τεχνικός δεν μετακινείται, μόνο εργαζόμενοι στον διοικητικό τομέα θα μετακινηθούν εφόσον βέβαια κριθούν υπεράριθμοι.

Στον ραδιοσταθμό της Κομοτηνής αυτό μεταφράζεται ίσως σε αλλαγή εργασιακού καθεστώτος ορισμένων υπαλλήλων αφού όπως και στο παρελθόν έχει γίνει γνωστό το μη δημοσιογραφικό προσωπικό είναι πολλαπλάσιο των δημοσιογράφων και ο σταθμός λειτουργεί λες και φτιάχτηκε ως οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου κι όχι ως ραδιόφωνο με τους δημοσιογράφους σε μια γωνία! Η κατάσταση λοιπόν έχει ως εξής:

– Υπάρχουν 3 “μουσικοί παραγωγοί”. Καθήκον των οποίων είναι απλά να κάνουν τις μουσικές επιλογές τόσο των δημοσιογραφικών εκπομπών, όσο και του υπολοίπου προγράμματος που παράγεται από τον σταθμό. Κρίσεις για την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της δουλειάς τους δεν είναι του παρόντος να γίνουν, όμως κατά πάσα πιθανότητα και με το νέο οργανόγραμμα ένας μουσικός παραγωγός ή το πολύ δύο θα κάλυπταν και με το παραπάνω τις ανάγκες του σταθμού.

– Υπάρχουν δύο “διαφημιστές” με σπουδές (ή “μη σπουδές”) που καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο. Στην ουσία είναι υπάλληλοι γενικών καθηκόντων (δουλειές γραφείου, εξωτερικές δουλειές καθώς και άλλου είδους δραστηριότητες που δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε)  που ούτε τα προσόντα έχουν, ούτε την επαγγελματική υπόσταση να θεωρηθούν ως εξειδικευμένοι πωλητές διαφημίσεων παρά μόνο είναι δημόσιοι υπάλληηλοι – διεκπαιρεωτές υποθέσεων. Αγνωστο το μέλλον αυτών των δύο εργαζομένων αφού μάλλον δεν εξυπηρετούν κάποια εξειδικευμένη ανάγκη σχετική με το αντικείμενο της πώλησης διαφήμισης αλλά και με βάσει το σκεπτικό πως πολύ σύντομα η ΕΡΤ θα αποχωρήσει από την διαφημιστική αγορά. Αρα διαφημιστές δεν θα χρειάζεται. Οχι πως μέχρι σήμερα η ΕΡΑ Κομοτηνής τρελαινόταν στη διαφήμιση αλλά λέμε…

– Υπάρχει μία “εκφωνήτρια” με καθήκον την εκφώνηση / ηχογράφηση του δελτίου ειδήσεων μια φορά την ημέρα! Το πόσα λεπτά απασχολείται την ημέρα και πόσα χρήματα κοστίζει στο Δημόσιο σε καιρό οικονομικής κρίσης είναι άλλη υπόθεση… Αγνωστο αν και αυτή η εργαζόμενη τελικά θα κριθεί ως αναγκαία αφού τα δελτία ειδήσεων μπορούν άνετα (και το κάνουν ήδη) να τα εκφωνούν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές / παρουσιάστριες εκπομπών που οι φωνές τους είναι πιο οικείες στον ακροατή. Βεβαίως η συγκεκριμένη εκφωνήτρια είναι πιο εξειδικευμένη στα καθήκοντά της με σπουδές θεάτρου κλπ αλλά σε τέτοιους καιρούς δεν ξέρουμε πως θα αξιολογηθούν αυτά της τα προσόντα.

– Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 4 “τεχνικοί” βάρδιας οι οποίοι εάν κι εφόσον ο ενεργοβόρος πομπός των μεσαίων κυμμάτων συνεχίσει την λειτουργία του θα έχουν πλήρες αντικείμενο εργασιών. Εχουν ήδη αποχωρήσει 2 λόγω συνταξιοδότησης ενώ πριν 2 χρόνια ήρθε μία ακόμη τεχνικός που διορίστηκε το 2006 στην Αθήνα και λίγο μετά ήρθε με μετάθεση στην Κομοτηνή. Τεχνικοί όμως υπάρχουν και στους δύο άλλους σταθμούς της ΑΜΘ και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν ίσως να εξυπηρετούν ανάγκες της Εταιρείας.

– Υπάρχει μία κυρία του διοικητικού προσωπικού η οποία βρίσκεται στην Ξάνθη με άδεια μητρότητας. Αγνωστο αν κι αυτή επιστρέψει ή παραμείνει στην Ξάνθη όπου και η κατοικία της αφού παλαιότερα δήλωσε επιθυμία για μετάταξη σε εκεί υπηρεσία του Πανεπιστημίου.

– Υπάρχουν δύο τουρκόφωνοι δημοσιογράφοι υπεύθυνοι για την πρωινή εκπομπή στα τουρκικά που βρίσκονται στην ΕΡΑ με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Αγνωστο αν η σύμβαση αυτών των εργαζομένων ανανεωθεί και εάν θα αντιμετωπιστούν με άλλους όρους από τους υπόλοιπους συμβασιούχους αφού η εργασία τους στην ΕΡΑ Κομοτηνής γίνεται με διαφορετικούς όρους.

Πέρα όμως από το ποσοτικό ζήτημα υπάρχει και το ποιοτικό! Ετσι στην ΕΡΑ Κομοτηνής υπάρχουν και άλλοι διαχωρισμοί:

– Υπάρχουν κάποιοι που πέρα από την πρωινή εργασία στην ΕΡΤ έχουν λάβει νόμιμη άδεια και για δεύτερη εργασία στον ιδιωτικό τομέα άρα λαμβάνουν και δεύτερο νόμιμο μισθό. Για παράδειγμα μουσικοί παραγωγοί, δημοσιογράφοι. Αυτό δεν ξέρουμε αν αποτελεί κριτήριο κατά την διαδικασία της αξιολόγησης.

– Υπάρχουν επίσης και εργαζόμενοι στον ίδιο κλάδο π.χ. δημοσιογράφοι το ωράριο των οποίων διαφέρει κατά πολύ. Αλλοι εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να τρέχουν …σαν τα άλογα 15 ώρες την ημέρα ενώ άλλοι καθαρίζουν με 2 – 3 ώρες. Δεν ξέρουμε κι εδώ ποιος μπορεί να αξιολογήσει και τι ακριβώς.

– Υπάρχουν επίσης εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων και σε θέματα αξιοπιστίας και προσφοράς προς την Εταιρεία. Από τη μία εργαζόμενοι που με προσωπικές θυσίες εδώ και χρόνια πάλεψαν για τα συμφέροντα της Εταιρείας και άλλοι που όχι μόνο τα υπέσκαψαν με χίλιες δυο αμφισβητούμενες ενέργειες και αποφάσεις αλλά και που τόσο καιρό έχουν γεμίσει την ΕΡΤ στην Αθήνα με τόνους ρουφιανόχαρτα εναντίον των πρώτων! Εδώ όντως θα έπρεπε να αξιολογηθεί σοβαρά η κατάσταση.

Αγνωστο επίσης παραμένει και το τι θα γίνει με το τοπικό κλιμάκιο της ΕΤ3 το οποίο λογικά θα πρέπει να ενισχυθεί με νέο προσωπικό λόγω του νέου ρόλου που καλείται να παίξει το κανάλι.

Αγνωστο επίσης παραμένει το γεγονός εάν η ΕΡΑ Κομοτηνής διατηρεί άτυπους συνεργάτες με “ειδικές” συμβάσεις και πόσοι και ποιοι είναι αυτοί αφού σε ανάλογο επίσημο ερώτημα που απευθύνθηκε προς την εταιρεία κατά το παρελθόν η ίδια αρνήθηκε να απαντήσει επικαλούμενη “προσωπικά δεδομένα”. Βέβαια κανείς δεν καταλαβαίνει τι είδους “προσωπικά δεδομένα” είναι αυτά όταν πρόκειται για υποτιθέμενους δημοσιογράφους και γιατί τα δεδομένα αυτά είναι πολυτιμότερα από τα δεδομένα άλλων εργαζομένων στην ΕΡΑ Κομοτηνής που αναλόγως με τα συμφέροντα της κάθε παρα-κομματικής κλίκας αλλοιώνονται, παραποιούνται και διαδίδονται με ψευδή τρόπο σε όλη την Ελλάδα μέσω ανεπίσημων (ρουφιανο)καναλιών.

Είδωμεν…

 

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση