breaking news

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝ.ΚΛΩ.;

13 Ιανουαρίου, 2011 | by rodopinews
ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝ.ΚΛΩ.;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1

“Κέρδος ή ζημίες”; Αυτό φαίνεται πως είναι το δίλημμα για τις πιστώτριες τράπεζες της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας οι οποίες πλέον σκέφτονται πολύ σοβαρά να δώσουν αίσιο τέλος στην αγωνία των εργαζομένων αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Σε άρθρο του για το θέμα ο Δημήτρης Διαμαντίδης της εφημερίδας Ημερησία αναφέρεται στον προβληματισμό των τραπεζών σχετικά με το ενδεχόμενο αδυναμίας εξεύρεσης λύσης:

«Τα πιστωτικά ιδρύματα συνεκτιμούν σοβαρά το γεγονός πως σε περίπτωση αδυναμίας εξεύρεσης λύσης για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία θα εγγράψουν 235 εκατ. ευρώ ζημίες, καθώς τόσος είναι ο δανεισμός της εταιρείας.»

Ολόκληρο το άρθρο:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13901&subid=2&pubid=90651148

Με καθυστέρηση μηνών κλείστηκε τελικά και πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τριμερής συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της εισηγμένης, «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και των πιστωτριών τραπεζών.

Όπως είχε προαναγγείλει η «Η» από τις 5 Ιανουαρίου, ο συντονιστής της κοινοπραξίας των πιστωτριών τραπεζών είχε αποστείλει λίγο πριν από τις εορτές σχετική επιστολή, με την οποία ζητούσε την υλοποίηση αυτής της συνάντησης. Το «ραντεβού» έγινε χθες στο υπουργείο Οικονομικών, όπου οι 5 πιστώτριες τράπεζες παρέστησαν σε ανώτερο/ανώτατο επίπεδο και φέρονται να συμφωνούν με το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας.

Διαβουλεύσεις

Από την πλευρά της, η διοίκηση της επιχείρησης επισημαίνει πλέον πως θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα ο κύκλος των συσκέψεων, των διαβουλεύσεων και της αναμονής, προκειμένου να δοθεί μία λύση στο αδιέξοδο της αδυναμίας παροχής νέας χρηματοδότησης στην εισηγμένη, παρόλο που έχει δημοσιευτεί σχετικό ΦΕΚ. Επί της ουσίας η μη παροχή της χρηματοδότησης ανέστειλε την ισχύ της ΚΥΑ του 2010 (αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ), η οποία προέβλεπε κρατική εγγύηση στα νέα δάνεια. Τα πιστωτικά ιδρύματα συνεκτιμούν σοβαρά το γεγονός πως σε περίπτωση αδυναμίας εξεύρεσης λύσης για την «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» θα εγγράψουν 235 εκατ. ευρώ ζημίες, καθώς τόσος είναι ο δανεισμός της εταιρείας.

Δημήτρης Διαμαντίδης

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on diggit
Diggit
Share on vk
Vk
Share on reddit
Reddit
Share on print
Print
Share on email
Email