Το πιο εύκολο για κάποιον υποψήφιο, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να καταλάβει καρέκλα εξουσίας, είναι να υπόσχεται. Να υπόσχεται πως θα “λύσει τα προβλήματα”, πως “θα κάνει έργα” και πολλά άλλα. Κατά πόσο όμως αυτά που υπόσχονται ορισμένοι είναι προϊόν μελέτης και κατά πόσο είναι κούφια λόγια καθώς ακόμη και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν αν μπορούν να τα πραγματοποιήσουν;
Ενα υποψήφιος που παρουσιάζεται με όραμα για το αύριο του Δήμου Κομοτηνής είναι ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και στηριζόμενος από την Νέα Δημοκρατία, Αντώνης Γραβάνης. Οι υποσχέσεις του παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την ουσία όμως κατά κανόνα τους λείπει κάτι: η κοστολόγηση για τα ακριβή ποσά που θα κοστίσουν και η πιθανή πηγή των χρημάτων.
Ο Αντώνης Γραβάνης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων αλλά έχει θητεύσει και στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς έχει υπάρξει από τα βασικά στελέχη της δημοτικής αρχής Κοτσάκη ενώ από το 2009 ως το 2010 ήταν ο αντιδήμαρχος για τα οικονομικά ζητήματα. Αφήνοντας στην άκρη το όνομα που άφησε στην ιστορία της πόλης (αλλά και τα χρέη) η δημοτική αρχή Κοτσάκη, αλλά και τις πολλές καταγγελίες εκείνης της εποχής για …φορτηγά που έφευγαν βράδυ από την πίσω πόρτα του Δημαρχείου, αξίζει να επιχειρήσουμε μία προσέγγιση στο κατά πόσο ο Αντώνης Γραβάνης είναι σε θέση, όπως ο ίδιος υπόσχεται, να διαχειριστεί τις τύχες της Κομοτηνής.
Τα γεγονότα, σύμφωνα πάντα και με τα επίσημα στοιχεία, μιλούν από μόνα τους. Στο τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής Κοτσάκη αλλά και της θητείας του Αντώνη Γραβάνη ως αντιδημάρχου οικονομικών, δηλαδή το 2010, ο Δήμος Κομοτηνής 6,5 εκατομμύρια οικονομική ζημία, από τα οποία τα 3 εκατομμύρια σχεδόν είχαν καταγραφεί το τελευταίο έτος! Την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις που είχε ο Δήμος προς τους προμηθευτές του ανερχόταν σε 5,2 εκατομμύρια ευρώ ενώ παράλληλα είχε λάβει 5 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια + τις κρατικές επιχορηγήσεις που ανερχόταν σε περίπου 14 εκατομμύρια!
Μοιραία λοιπόν μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί:
Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;
Ποια τεράστια έργα έγιναν από την δημοτική αρχή Κοτσάκη που να κόστισαν τόσα χρήματα;
Και κυρίως…
Σε περίπτωση που ο Αντώνης Γραβάνης καταφέρει να εκλεγεί δήμαρχος, σκοπεύει να ακολουθήσει την ίδια πολιτική, ώστε να ξαναφτάσει τον Δήμο Κομοτηνής στα όρια της χρεοκοπίας, ψάχνοντας για διέξοδο διαφυγής, όπως και ο τότε επικεφαλής της δημοτικής του αρχής και πρώην δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης;
Αντέχει ο Δήμος Κομοτηνής να ξαναπεράσει νέες περιπέτειες;
Κάθε απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα θα δημοσιευτεί.