breaking news

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»: ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ

Δεκέμβριος 16th, 2017 | by rodopinews
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»: ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
0

Η υπόθεση της Εισαγγελίας Ροδόπης θυμίζει τις «ένδοξες» στιγμές των πιστοποιητικών φρονημάτων.

Ενας σκληρός εθνικιστικός πυρήνας παραμένει ενεργός στην περιοχή, ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι έχει πλοκάμια στη Δικαιοσύνη, στην Αστυνομία, στην εκπαιδευτική κοινότητα, στα τοπικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ.

Η «Εφ.Συν.» δημοσιεύει σήμερα το πλήρες ντοκουμέντο της υπόθεσης με την Εισαγγελία Ροδόπης που επιμένει, όπως αποδεικνύεται, στο κυνήγι «μαγισσών» και επιμένει στην ποινικοποίηση της άποψης κι όλα αυτά με αφετηρία τις καταγγελίες «πατενταρισμένων» χρυσαυγιτών.

Σύμφωνα με την «περίληψη συμβάντος» που καταγράφει η Διεύθυνση Ασφαλείας Κομοτηνής και οδήγησε στο απίστευτο αίτημα καταγραφής ονομάτων, διευθύνσεων και τηλεφώνων καθηγητών του Δημοκρίτειου, η αλληλουχία των… κινήσεων με αφετηρία την Εισαγγελία Ροδόπης έχει ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον μισαλλόδοξο θύλακα που εμφανίζεται με διάφορες αφορμές, δηλητηριάζοντας την ομαλή συμβίωση των πολιτών.

– Πλήρες ρεπορτάζ στην «Εφ.Συν. – Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί σήμερα (Σάββατο 15 Δεκεμβρίου).

#

Οχι άλλο παρακράτος στη Θράκη

Η επιμονή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης να σχηματίσει δικογραφία βασισμένη στη μισαλλόδοξη μηνυτήρια αναφορά ενός χρυσαυγίτη δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην περιοχή.

Είναι κοινό μυστικό ότι εθνικιστικοί και παρακρατικοί κύκλοι συνεχίζουν τη δράση τους αναζητώντας «προδότες» και «μιάσματα», δημιουργώντας εντάσεις στους πολίτες της μειονότητας, που ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους συμπολίτες τους σε τομείς από τους οποίους μέχρι πρόσφατα ήταν αποκλεισμένοι.

Το απαράδεκτο έγγραφο, που ζητούσε ονόματα και διευθύνσεις καθηγητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου για να τοποθετηθούν ως εμπειρογνώμονες απέναντι στη διατύπωση άποψης ελεύθερων πολιτών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το να κατηγορούνται πολίτες επειδή χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκική μειονότητα», ειδικά όταν… άλλοι πολίτες, ενώσεις και τοπικοί φορείς της περιοχής (και όχι μόνο) χρησιμοποιούν ρατσιστικές και μισαλλόδοξες εκφράσεις εναντίον συμπολιτών τους, αλλά και εναντίον των πολιτών της γειτονικής χώρας, είναι ένα σαφές δείγμα άνισης μεταχείρισης που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το κράτος δικαίου.

Το εθνικιστικό απόστημα στη Θράκη πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να σπάσει, πριν οδηγηθούμε και πάλι σε σκηνές βίας και πογκρόμ εναντίον των μουσουλμάνων πολιτών.

Την αρχή για το ξήλωμα όλων των υπολειμμάτων των παρακρατικών μηχανισμών, ακόμη και στον χώρο της Εκκλησίας, οφείλει να κάνει πριν από κάθε άλλον η Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, όμως, με αφορμή την εισαγγελική έρευνα, κάθε άλλο παρά διαφαίνεται η πρόθεση των δικαστικών, αλλά και των διωκτικών αρχών να εξασφαλίσουν την ανέφελη ζωή των πολιτών.

Οι ακραίες ανακοινώσεις και δράσεις αμφίβολου σκοπού «φιλανθρωπικών» και γενναία χρηματοδοτημένων ιδρυμάτων, τα εμπόδια που συναντούν ακόμα οι εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση των μουσουλμανόπαιδων, οι εθνικιστικές κορόνες που εκφράζουν από κοινού ακραίες ομάδες χριστιανών και μουσουλμάνων πολιτών και η διάχυτη υποψία, που συχνά παίρνει μορφές καθαρού χαφιεδισμού, δηλητηριάζουν τη ζωή στην περιοχή, εκθέτοντας πολλαπλά την Ελλάδα.

Το υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά πάνω από όλα οι δικαστικοί λειτουργοί οφείλουν να πετάξουν τις μισαλλόδοξες μηνύσεις στα σκουπίδια και να επιβάλουν πλήρως το ακαταδίωκτο στην ελευθερία του λόγου, όταν δεν συκοφαντεί και δεν προτρέπει σε εκδηλώσεις βίας κατά πολιτών.

#

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.