breaking news

Ο εθνισμός δίκην εισαγωγής

17 Ιουνίου, 2012 | by rodopinews
Ο εθνισμός δίκην εισαγωγής
ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
0

Κανένας τύραννος δεν θα μας δώσει ποτέ μία έγκυρη εικόνα της τυραννίας του. Για κάτι τέτοιο οφείλει κανείς να απευθύνεται μάλλον στα θύματα του.

Κανείς επίσης επίδοξος παγκοσμιοποιητής και ομογενοποιητής των ανθρώπων δεν θα μας πει τι είναι κακό για μία ανθρωπότητα που εξ ορισμού, όπως όλες οι βιολογικές κατηγορίες, οφείλει να είναι πολύμορφη και πολύτροπη. Γι΄αυτό οφείλει κανείς να απευθύνεται σε όσα από τα θύματα του μπορούν ακόμα να μιλήσουν, δηλαδή σε εκείνους που δεν έχουν εντελώς τσαλακωθεί από αυτόν.

Η φυσική και άρα μόνη υγιής κατάσταση της ανθρωπότητας είναι το να εκδηλώνει τον εαυτό της μέσα από μία εξαιρετική ποικιλία “εθνών”, μέσα από μία πολυποίκιλη “Εθνόσφαιρα”. Όλες οι άλλες μορφές ανθρωπότητας κουβαλούν μέσα τους την αρρώστια, ή εν τέλει εκείνο που οι πρόγονοί μου περιέγραψαν πολύ σοφά ως “Ύβρι”.

Η “Ύβρις” κυριαρχεί εδώ και αιώνες επάνω στην ανθρωπότητα γιατί εδώ και αιώνες δύο παράλληλες και συμπληρωματικές κοσμοθεωρίες και θρησκείες ομογενοποίησαν με χρήση εξαιρετικής ποσότητας βίας αμέτρητα “έθνη” κάτω από διάφορες ονομασίες ή απορροές του Εθνικού Θεού των Ιουδαίων Ιαχωβά. Ο εκχριστιανισμός και ο εξισλαμισμός των “εθνών”, ήταν ίσως το καταστρεπτικότερο γεγονός ολόκληρης της ανθρώπινης Ιστορίας.

Η ρίζα της λέξης “έθνος” είναι το “έθος”. Η σημασία του όρου “Έλληνας”, για να έλθουμε τώρα στα ημέτερα, τον καιρό που το έθνος των Ελλήνων ήταν ζωντανό, συνειδητό και ελεύθερο, ήταν το ότι εκείνος που χαρακτηριζόταν έτσι συμμετείχε σε ένα συγκεκριμένο έθος που συμπεριλάμβανε ως οργανικά και αναπόσπαστα τμήματά του ένα ομοίως συγκεκριμένο αξιακό σύστημα, μία ομοίως συγκεκριμένη κοσμοαντίληψη και μία ομοίως συγκεκριμένη Θρησκεία.

Όταν κάποτε βρέθηκε άοπλο, αμέριμνο και άρα ανίσχυρο το έθνος των Ελλήνων, έχοντας ωστόσο επικρατήσει πολιτισμικά σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο, δέχθηκε μία άτιμη, πολύπλευρη και πρωτοφανή για τα τότε δεδομένα επίθεση και τσακίστηκε τόσο σε επίπεδο πολιτισμού και θεσμών, όσο και σε επίπεδο φυσικών σωμάτων. Το όνομα των Ελλήνων δαιμονοποιήθηκε και ποινικοποιήθηκε και τα σεβάσματα τους βεβηλώθηκαν και καθυβρίστηκαν, οι δε έξωθεν εισβολείς σχεδίασαν ακόμα και την εξαφάνιση της ίδιας της μνήμης τους απο την Ιστορία. Επειδή όμως κάτι τέτοιο, δεδομένου του τεράστιου πολιτισμικού μεγέθους των στοχευμένων αλλά και της εξαιρετικής αντοχής των φυσικών σωμάτων τους μέσα στους αιώνες, αποδείχθηκε τόσο απίθανο πράγμα όσο είναι και η ανάσταση εκ νεκρών, οι “έξωθεν” πολύ σύντομα κατέφυγαν σε άλλα μέσα.

Με την βοήθεια παλαιών Καππαδοκών και Σύριων μαστόρων πέρασαν στην προσπάθεια ιδιοποίησης στοιχείων του πολιτισμού των Ελλήνων για να δείξουν τάχα ότι τώρα αυτοί συνέχιζαν μία αρχαία Εθνική Παράδοση που αυτοί οι ίδιοι είχαν καταστρέψει και της οποίας τους κανονικούς συνεχιστές παρουσίαζαν με θράσος ως δήθεν ανίκανους να διαχειρισθούν την σοφία που οι παλαιοί πρόγονοί τους τούς είχαν κληροδοτήσει. Το νόμιμο και αυθεντικό παρουσιαζόταν τώρα ως δήθεν “διαβολικό” ή “καθυστερημένο” και οι απόγονοι μάθαιναν να μισούν τους προγόνους, γίνονταν γενίτσαροι και δουλικοί υπηρέτες των ξένων που τους είχαν με την βία και την απατεωνιά επιβληθεί.

http://pansyrinx.org

 

Το βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on VK
VK
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email

Σχόλια αναγνωστών

comments

Αφήστε μια απάντηση