Τα βουνά της Τουρκίας «κατέλαβαν» τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής

Τα βουνά της Τουρκίας «κατέλαβαν» τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η απόστολή του ΕΟΣ Κομοτηνής στην Καισάρεια Τουρκίας. Τέσσερα μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής, οι Εξακοίδης Αρχοντής, Τσακήρ Φικρέτ, Αλη Αγά Γιακούμπ και Κούτρας Σπύρος συμμεττείχαν σε διεθνή ανάβαση της Τούρκικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας στις 29 Οκτωβρίου 2009.

Η Τούρκικη Ομοσπονδία Ορειβασίας διοργανώνει σε κάθε εθνική αργία μια ανάβαση σε βουνά της Τουρκίας. Στις 29 Οκτωβρίου οι Τούρκοι γιορτάζουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα τους.

Οι ορειβάτες της πόλης μας, έφθασαν στην Καισάρεια στις 28 Οκτωβρίου. Στις 29 Οκτωβρίου στις 2:00 το πρωί ξεκίνησε η ανάβαση στο Αργαίον όρος (Erciyes mt) με υψόμετρο 3917 μέτρα. Η ανάβαση ξεκίνησε από το χιονοδρομικό κέντρο σε υψόμετρο 2.200 μέτρων.

Στις 12:00 το μεσημέρι οι ορειβάτες αναρριχήθηκαν στην κορυφή του βουνού όπου βγήκε η καθιερωμένη φωτογραφία με την Ελληνική σημαία και το λάβαρο του Συλλόγου και στις 19:00 επέστρεψαν στο καταφύγιο στο χιονοδρομικό κέντρο μετά από 17 ώρες πορείας!

Φωνή της Ροδόπης