Saturday, July 31, 2010

Και στον Αρη Γιαννακίδη αναφέρθηκε ο Κώστας Χαρδαβέλλας στην εκπομπή “Αθέατος Κόσμος” της Τρίτης 24 Νοεμβρίου. Σε βίντεο που προβλήθηκε και τον έδειχνε να συμμετέχει μαζί με άλλους αιρετούς άρχοντες της περιοχής σε γνωστό τούρκικο πανηγύρι, ακούστηκε να χαιρετίζει την εκδήλωση η οποία είχε ως σκοπό να προβάλει τον “τουρκισμό” των μικρών παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Καυστικά σχολιάστηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Γιάννη Κουριανίδη το γεγονός πως ο νομάρχης Ροδόπης αναφερόταν στο λόγο του στα “παιδιά της Θράκης” κι όχι της Ελλάδας, λέξη που όπως σχολιάστηκε ίσως ενοχλούσε ορισμένους παρευρισκόμενους στο πανηγύρι.

“Τα ψηφαλάκια τα θέλουν όλοι” σχολιάστηκε ειρωνικά από τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν για πολλοστή φορά ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος του ΛΑΟΣ, ο εκδότης της εφημερίδας Trakyanin Sesi Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ ενώ για πρώτη φορά κλήθηκαν ο γνωστός συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς και ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ Γιάννης Κουριανίδης.

Ειδική αναφορά έγινε και πάλι στην κίνηση πολιτών κατά  του τουρκικού προξενείου με τον τίτλο ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟΠ η οποία ως γνωστόν εδώ και καιρό συλλέγει υπογραφές και παρουσιάζει στοιχεία, ώστε να απομακρυνθεί το τουρκικό προξενείο από την Κομοτηνή. Την έκπληξη φυσικά έκανε και πάλι ο Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ ο οποίος είπε ότι συμφωνεί (!) με αυτή την κίνηση και την απομάκρυνση του τουρκικού προξενείου για τους δικούς του λόγους ενώ προς το τέλος της εκπομπής ανέφερε πως για πολλά χρόνια στην Τουρκία ήταν ανεπιθύμητο πρόσωπο!

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Trakyanin Sesi – Φωνή της Θράκης

Προξενείο ΣΤΟΠ – κίνηση πολιτών

save

Πρώτο θέμα έπαιξε χθες Τρίτη 24 Νοεμβρίου ο Γιώργος Πεταλωτής τόσο στα έντυπα, όσο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ των Αθηνών. Παραπάνω το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου με το κεντρικό θέμα αφιερωμένο στον Κομοτηναίο υφυπουργό.

Αφορμή η ερμηνεία ή παρερμηνεία δηλώσεών του σχετικά με την Παιδεία. Αιτία ίσως να είναι κάποια άλλη. Ισως το ζήτημα να είχε να κάνει και με ολοσέλιδη συνέντευξη, άλλου κορυφαίου πολιτικού προσώπου της περιοχής στην ίδια εφημερίδα στις μέσα σελίδες του αντιπολιτευτικού Ελεύθερου Τύπου…

save

Την επαναφορά της αρχαιολόγου Λίνας Μενδώνη στην κυβέρνηση αποφάσισε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Η Λίνα Μενδώνη επανέρχεται στην ίδια θέση που κατείχε πριν το 2004, επίκυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δηλαδή αναλαμβάνει ξανά ως Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.

Ωστόσο η Λίνα Μενδώνη δεν είναι άγνωστη στη Θράκη, αφού στο παρελθόν κι από την ίδια θέση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού είχε αφήσει τις πλέον αρνητικές εντυπώσεις κατά τη σύντομη επίσκεψή της στην περιοχή. Τον Ιανουάριο του 1999 πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της περιοχής, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αδιαφόρησε για ερωτήματα πολιτών σχετικά με την αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου Μαρώνειας, στη συνέχεια απαξίωσε συγκεκριμένο επιχειρηματία της Μαρώνειας και αμέσως μετά εκνευρισμένη αποχώρησε αφήνοντας τους πάντες άφωνους!

“Ούτε στα μνημεία σας δε θα πάω!”

Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός ξενοδόχος της Μαρώνειας Γιώργος Βολουδάκης που παρευρισκόταν στο χώρο, ζήτησε από την Λίνα Μενδώνη να απαντήσει για το ζήτημα της συντήρησης του αρχαίου θεάτρου Μαρώνειας και την κατά τη γνώμη του απουσία ενδιαφέροντος από το υπουργείο Πολιτισμού για το ζήτημα. Η επιμονή του επιχειρηματία στο να ζητά τεκμηριωμένο λόγο κι όχι αόριστες απαντήσεις που συνήθως δίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις από τους πολιτικούς μάλλον εξόργισε την τότε Γενική Γραμματέα που απαξιωτικά τον ρώτησε …τι επάγγελμα κάνει! Οταν εκείνος της απάντησε “αγρότης” τότε έγινε έκρηξη και η Λίνα Μενδώνη σηκώθηκε και έφυγε!

Μάταια οι παρευρισκόμενοι όπως ο αείμνηστος τότε δήμαρχος Γιώργος Παπαδριέλης και ο τότε αντινομάρχης Αρης Γιαννακίδης προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν λέγοντάς της πως πρόκειται για μεμονομένη περίπτωση πολίτη που εκφράζει μόνο τον εαυτό του και πως ο ερωτών δεν είναι βέβαια αγρότης αλλά εκτός των άλλων είναι και αρχαιολόγος! Λέξη δεν άκουγε όμως η κυρία Γ.Γ. και μαζί με το επιτελείο της αποχώρησε εκστομίζοντας το ανεκδιήγητο για επίσημο εκπρόσωπο της Πολιτείας “ούτε στα μνημεία σας δε θα πάω” το οποίο και καταγράφηκε σε εφημερίδα της Κομοτηνής.

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά η Γενική Γραμματέας να επισκεφθεί την περιοχή μας με άλλη διάθεση και προπαντώς χωρίς προκατάληψη, με δεδομένο πως πλέον το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας για το οποίο κι έγινε η φασαρία, όχι μόνο δεν έμεινε κάτω από το χώμα όπως ήθελαν κάποιοι αλλά με την επιμονή του Συλλόγου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας του Θανάση Γκαϊφύλλια (μέλος του οποίου είναι και ο Γιώργος Βολουδάκης, χάρη στον οποίο δόθηκε τόση δημοσιότητα) τα απαραίτητα χρήματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις βρέθηκαν, διατέθηκαν και φέτος είχαμε και τα εγκαίνια επανάχρησης του χώρου. Από του χρόνου δε, αναμένεται να ενταχθεί και στο Φεστιβάλ Φιλίππων και να γίνονται και προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Αναμένουμε λοιπόν την πρώτη επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στην περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δημοσίευμα για το θέμα της Λίνας Μενδώνη από τον Ελεύθερο Τύπο της Τρίτης 24 11 2009. Θέτει θέμα αθέτησης της δέσμευσης του Γιώργου Παπανδρέου πως σε οποιαδήποτε θέση δε θα τοποθετηθεί κανείς, ο οποίος κατείχε την ίδια θέση στο παρελθόν. Ομως, όπως πολύ σωστά αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό μάλλον δε μπορεί να ισχύσει σε περίπτωση αποστολής βιογραφικού. Αν λοιπόν η Λ. Μενδώνη έχει όντως τα προσόντα ορθώς επέστρεψε στην ίδια θέση ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Σύλλογος Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας

Το βιογραφικό της Λίνας Μενδώνη

Δημοσιεύματα εποχής για το συμβάν, από το αρχείο του Συλλόγου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας

save

“Ερχομαι και θα γίνει της κολάσεως” υποσχέθηκε ο Νίκος Πουρτσίδης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του αναφερόμενος στην τηλεοπτική του εκπομπή που ξεκινά ξανά από στις αρχές του Δεκέμβρη. Το απλό σκηνικό στήθηκε, οι χορηγοί βρέθηκαν και λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές θα αρχίσουμε να μάθαίνουμε ξανά τα “στραβά και ανάποδα” της Κομοτηνής από πρώτο χέρι.

Θα δέχεται τηλεφωνήματα αγανακτισμένων πολιτών στον αέρα; Θα πίνει φραπέ; Κι αν ναι, τι μάρκας; Ολα αυτά θα τα πληροφορηθούμε στον αέρα. Εμείς υποσχεθήκαμε να μην αποκαλύψουμε τίποτε κι ως γνωστόν μυστικά ξέρουμε να κρατάμε…

Την παράσταση έκλεψαν λίγο πριν την ομιλία του Πάνου Παναγιωτόπουλου στην Κομοτηνή οι εργαζόμενοι με το καθεστώς STAGE οι οποίοι και βρέθηκαν στο χώρο αρκετή ώρα πριν, ώστε να υποδεχτούν με το δικό τους τρόπο τον γνωστό πολιτικό. Οι εργαζόμενοι επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο όπου θα δινόταν η ομιλία και παρουσία του δικηγόρου τους κ. Μορφακίδη, έστειλαν τον Πάνο Παναγιωτόπουλο το δικό τους μήνυμα διαμαρτυρίας για την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης σχετικά με το καθεστώς STAGE.

Βεβαίως το δίκαιο είναι να πούμε πως κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές και όσον αφορά το ζήτημα αυτό, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις έχει γίνει εκμετάλλευση του θεσμού για να βρίσκουν κάποιοι έστω και αυτή τη θέση εργασίας αλλά και να βολεύονται πολλές υπηρεσίες με φθηνό εργατικό δυναμικό. Ηταν όμως ένα ζήτημα που έπρεπε να λάβει τέλος και όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής τουλάχιστο, η νέα κυβέρνηση κόβει “μαχαίρι” διάφορες παλιές κακές συνήθειες. Το ζήτημα βεβαίως είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι να μη χάσουν σε μία μέρα έστω και αυτές τους τις θέσεις αλλά και τόσες υπηρεσίες τους εργαζομένους τους αλλά να βρεθεί μία λύση που να καλύπτει όλες τις ανάγκες, χωρίς να αδικεί κανέναν.



ΕΥΕΞΑΠΤΟΣ ΕΒΡΙΤΗΣ ΕΒΡΙΣΕ ΤΑ ΘΕΙΑ

Ούτε η Αστυνομία δεν έκανε καλά έναν 24χρονο υπάλληλο ψησταριάς στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος ήρθε σε ρήξη με τον 62χρονο [...]

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Μια επιλογή από τις πιο ενδιαφέρουσες εκπομπές των κεντρικών προγραμμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Σας γνωρίζουμε ότι οι ακροατές του περιφερειακού [...]

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ

«Από τον Μάιο και μετά έχουμε πτώση στις πτήσεις, αλλά εκείνο που με προβληματίζει είναι οι πτήσεις εσωτερικού. Τον Μάιο [...]

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από τις 18-2-2008 έχει ξεκινήσει την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην πόλη μας. Γιατί να ανακυκλώνω; [...]



Αποστολή σελίδας σε μορφή PDF
Τι λέει ο Γιώργος Πεταλωτής για τους παράνομους προεκλογικούς διορισμούς των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας:


Και τι λέει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιτζής:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=151866&cid=4
Αν ο γάμος και η βάπτιση σας προβληματίζουν, βρείτε όλες τις απαντήσεις στο STAR GAMOS
Ολοκληρωμένες λύσεις για προβολή και επικοινωνία, διαφήμιση, εντυποδιανομή και διοργάνωση
εκδηλώσεων
από την ΙΡΙΔΑ στην Κομοτηνή.
---------------

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης
ΟΜΗΡΟΣ
Εναρξη θερινών μαθημάτων: 2 Αυγούστου
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ








Διαβάζουμε blogs:

Ο ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟΣ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Ο ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟΣ
ΤΟ ΓΚΑΤΖΟΛΙ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΤΟ ΓΚΑΤΖΟΛΙ

Ακούμε ραδιόφωνο:



Discomania Radio
Αναμνήσεις από τη δεκαετία '80


Τέρμα Κοσμίου
Μαχητική εκπομπή το απόγευμα στις 5:20


Πολιτικό ταγκό
Επικαιρότητα & σχόλια καθημερινά 12-2


Δημήτρης Κολιός
Ξυπνάτε γιατί χαμόναστε 7:30-10:00


Σχολιασμοί
Αποκαλύψεις & σχόλια καθημερινά 8:30 - 9

Αιχμή του δόρατος
Δάμων Δαμιανός κάθε πρωί 9:30 - 10:30

Είμαστε συνδεδεμένοι με:
KOMOTINI BLOGS - ÐÁÔÇÓÔÅ ÅÄÙ
KOMOTINI BLOGS
SYNC - ÐÁÔÇÓÔÅ ÅÄÙ
SYNC