breaking news

ΠΩΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ ΣΤΗΝ GOOGLE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ιανουάριος 28th, 2018 | by rodopinews
ΠΩΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ ΣΤΗΝ GOOGLE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
0

Ορισμένες φορές η άγνοιά μας για θέματα καθημερινής τεχνολογικής εφαρμογής και δημοσιότητας μεγεθύνει ή ακόμη και δημιουργεί κάποιες καταστάσεις, εκεί που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν.

Εξαλλος φέρεται να έγινε ο γνωστός συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς όταν φίλοι και υποστηρικτές τον ενημέρωσαν πως ψάχνοντας για το όνομά του στην μηχανή αναζήτησης Google έβρισκαν …την φωτογραφία του Δημήτρη Κουφοντίνα!

Ο ίδιος μάλιστα εξέδωσε και σχετικό δελτίο τύπου:

http://ardin-rixi.gr/archives/206860

Όπως μας κατήγγειλαν φίλοι και γνωστοί, και το επιβεβαιώσαμε το πρωί της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου 2018, τουλάχιστον από τις 25 Ιανουαρίου 2018, στη σχετική ιστοσελίδα αναζήτησης του ονόματος Γιώργος Καραμπελιάς, στο Google (σύνδεσμος ΕΔΩ) εμφανίζεται, σε μεγάλο μέγεθος, στη θέση της φωτογραφίας του Γ. Καραμπελιά (η οποία στο παρελθόν ήταν αναρτημένη), η φωτογραφία του Δημήτρη Κουφοντίνα!! Παράλληλα, εξαφανίστηκε ως διά μαγείας, και το λεπτομερές βιογραφικό του Γιώργου Καραμπελιά.

Αυτή η ενέργεια, η οποία δεν μπορεί παρά να προέρχεται από τη δράση δυσώνυμων υπηρεσιών, γίνεται τη στιγμή που πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό και σκοπεύει προφανώς να συκοφαντήσει τον πατριωτικό, δημοκρατικό χώρο, του οποίου το Κίνημα Άρδην και ο Γιώργος Καραμπελιάς αποτελούν ουσιαστική συνιστώσα. Με στόχο, ανάμεσα στα άλλα, να μετακινήσουν και την ίδια την κινητοποίηση προς την κατεύθυνση που οι ποικιλώνυμες υπηρεσίες επιθυμούν, δηλαδή μιας δήθεν ακροδεξιάς κινητοποίησης, χωρίς συμμετοχή του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου, ενέργεια που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ και των υπερατλαντικών σπονσόρων του.

Μετά τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων Χρυσαυγιτών στο μπλοκ του ΑΡΔΗΝ, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, με ιαχές «Έξω η 17 Νοέμβρη», που αντιμετωπίστηκαν με εκδίωξή τους από το συλλαλητήριο από τους ίδιους τους συγκεντρωμένους, αυτό το δεύτερο επεισόδιο αμέσως μετά καταδεικνύει το βάθος και το μέγεθος της διαπλοκής πρακτόρων, υπηρεσιών και φασιστοειδών. Δίπλα στις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ, των γνωστών και μη εξαιρετέων Κωστόπουλων της Εφημερίδας των Συντακτών, και τις εγκληματικές ενέργειες των Χρυσαυγιτών, έρχεται να προστεθεί ένα νέο στοιχείο στο παζλ του βρώμικου πολέμου του συστήματος εναντίον μας, αλλά και, όπως προείπαμε, ολόκληρου του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου.

Εκτός βέβαια από όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες εναντίον της Google και των υπευθύνων της, στις οποίες προτιθέμεθα να προβούμε άμεσα (αγωγή, διεκδίκηση ηθικής και χρηματικής αποζημίωσης), θεωρούμε ότι η όσο το δυνατόν ευρύτερη δημοσιοποίηση αυτής της προβοκατόρικης ενέργειας αποτελεί καθήκον κάθε δημοκράτη και πατριώτη.

Τι όμως συνέβη στην πραγματικότητα;

Η Google, στην οποία ο Γιώργος Καραμπελιάς καταλογίζει όσα ο ίδιος φαντάζεται πως ισχύουν, απλά «τραβάει» κάποιες φωτογραφίες που υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο και όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα, δημιουργεί ένα ειδικό πεδίο στην δεξιά στήλη των αναζητήσεων με αυτές τις ήδη δημοσιευμένες φωτογραφίες.

Ποιος όμως είναι ο «πονηρός δαίμων» που αντικατέστησε την φωτογραφία του Καραμπελιά με αυτή του γνωστού εκτελεστή Κουφοντίνα ώστε μετά η Google να την προσθέσει στο δικό της υλικό;

Η απάντηση είναι απλή: ο ΚΑΝΕΝΑΣ!

Αν ο Γιώργος Καραμπελιάς και οι φίλοι του έκαναν το απολύτως αυτονόητο για έναν χρήστη διαδικτύου της Γ’ Δημοτικού, δηλαδή να πατήσουν πάνω στην επίμαχη φωτογραφία, θα ανακάλυπταν πως αυτή προέρχεται από παλαιότερο δημοσίευμα (βλ. εδώ: http://archive.is/S45WF) της διαδικτυακής πύλης In.gr του πρώην Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Είναι ένα δημοσίευμα του 2013 το οποίο αναφέρεται στην δίκη της 17Ν στην οποία είχε καταθέσει ο ίδιος ο Γιώργος Καραμπελιάς ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Γιώργος Καραμπελιάς ανέφερε στο Δικαστήριο: «Αν η οργάνωση είχε δίκιο στην πολιτική της ανάλυση, θα την ακολουθούσαν πολλοί άνθρωποι. Το σφάλμα της όμως ήταν το γεγονός ότι δεν κατανόησε τους όρους που γίνονται οι κοινωνικές συγκρούσεις» για να συμπληρώσει πως παλαιότερα είχε γνωρίσει κάποιους από τους κατηγορουμένους, όπως τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, όταν ο κατηγορούμενος ήταν φοιτητής στο Παρίσι, τον Θεολόγο Ψαραδέλλη, τον οποίο χαρακτήρισε εξαίρετο άνθρωπο, ενώ αναφερόμενος στον Δημήτρη Κουφοντίνα είπε ότι τον είχε συναντήσει σε φοιτητικές εκδηλώσεις το 1979-1980. 

Το In.gr λοιπόν δημοσίευσε την επίμαχη φωτογραφία του Δημήτρη Κουφοντίνα γράφοντας στην λεζάντα πως κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισής του ο Γιώργος Καραμπελιάς. Και απλά ο αλγόριθμος της Google «έπιασε» ως συσχετιζόμενο με την συγκεκριμένη φωτογραφία το όνομα του συγγραφέα.

Τόσο απλή λοιπόν είναι η απάντηση όσο και η λύση του «προβλήματος», για την οποία αρκεί απλά ένα μήνυμα στην Google από τον ενδιαφερόμενο.

Το δυσκολότερο όμως ήταν να καταλάβει κανείς γιατί αυτή η τόσο μεγάλη ενόχληση του Γιώργου Καραμπελιά για ένα τεχνικής φύσης μπέρδεμα σε μία ιστοσελίδα που έβαλε στην θέση της δικής του φωτογραφίας αυτή ενός τον οποίο ο ίδιος υπερασπίστηκε στο δικαστήριο.

Μήπως τελικά η «ενόχληση» αυτή εκτός από την άγνοια των αυτονόητων που κρύβει μέσα της έχει *και* πολιτικό πρόσημο;

Σωτήρης Μπουζάρας

www.rodopimedia.gr

Ροδόπη – Υπηρεσίες Δημοσιότητας

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.